Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolitka06.1990

Pomozcie mi zdobyc

Polecane posty

pieniadze na utrzymanie sie w Krakowie. Zamierzam tam studiowac. Nie mam co liczyc na pomoc od rodzicow, bo ciagle mi wypominaja ze jestem na ich utrzymaniu i mam robic co mi karza (np. wracac do domu nie pozniej niz o 22). Chce byc samowystarczalna i sama zarobic na siebie. Problem w tym ze bede studiowac dzienne jednak weekendy mam wolne i zawsze jakies pare godzinek w ciagu dnia. Ma ktos jakis pomysl na prace/zarobek dla mnie? Moze znacie jakies miejsca gdzie mozna tanio kupic ksiazki potrzebne na studia? Gdzie mozna tanio mieszkac? Studenci i inne osoby nieposiadajace duzych pieniedzy pomozcie mi jakos prosze. Powiedzcie jak sobie radzicie.

Gość sindey
książek na studia się nie kupuje, tylko pozycza w bibliotece, przynajmniej ten problem masz z głowy :) a pracy możesz poszukać w jakimś barze, a najlepiej wybierz sobie takie miejsce, gdzie ustalasz grafik, czyli chodzisz do pracy kiedy Ci pasuje, np może to być kasa w jakimś hipermarkecie

Co będziesz studiować? :) Pracę możesz znaleźć w różnych kawiarniach jako np. kelnerka, w hipermarkecie, choćby tez w McDonaldzie Samam mieszkam w Krk ;)

Gość sindey
w mcdonaldzie nie polecam, pracowałam kiedyś, straszny zapieprz, a kasa malutka, nie warta wysiłku

Bardzo dziekuje za odpowiedzi:) Dopiero teraz je zauwazylam. Z tymi ksiazkami mi ulzylo:) NIe pomyslalam o bibliotece:P A zamierzam studiowac ochrone srodowiska:) Ale jak to wyjdzie to zobaczymy bo skladalam na rozne kierunki.