Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miika111113

Dmuchawce latawce wiatr!! ???... ale dlaczego ****?!

Polecane posty

Gość Miika111113

Witam Wszystkich. zapewne słyszeliście piosenke pt: ,,dmuchawce latawce wiatr'' w wykonaniu Urszuli lub nowa wersę w wykonaniu Ewy Farny. Dlazcego kazdy mwoi ze ta piosenka opowiada o peirwsszym razie? ktore fragmenty na to wzkazuja? i o co chdozi z tą krwią ? (,,krew taka gęsta'')

Gość lkjhgfdssa
jak dorośniesz, to sama zrozumiesz

Gość Miika111113
Moja droga mam 25 lat i troche przerzylam wiec chyba wystarczy:/ zamiast prawic moraly to bys sie wypowiedziala skoro wiesz:/ prosze o wasze przemyslenia na ten temat:))

Gość a czytałaś tekst
? Obudzimy się wtuleni w południe lata Na końcu świata, na wielkiej łące Ciepłej i drżącej Wszystko będzie takie nowe i takie pierwsze Krew taka gęsta, tobie tak wdzięczna Z tobą bezpieczna nad nami Dmuchawce, latawce, wiatr Daleko z betonu świat Jak porażeni, bosko zmęczeni posłuchaj Muzyka na smykach gra Do ciebie po niebie szłam Tobą oddycham, płonę i znikam chodź ze mną

Gość a czytałaś tekst
Wszystko będzie takie nowe i takie pierwsze----> pierwsze doświadczenie czegoś kolejny wers mówi czego Krew taka gęsta, ----> bardziej obrazowo chyba się nie da tobie tak wdzięczna-----> facetowi, bo... Z tobą bezpieczna bosko zmęczeni---> po cielesnym zbliżeniu Tobą oddycham, płonę i znikam ----> znowu obrozowo

Gość a czytałaś tekst
krew taka gęsta-->bo pierwszy raz powoduje naruszenie błony dziewiczej, a to w większości wypadków prowadzi do krwawienia a że akurat "gęsta" to myślę bardziej związane jest żeby "do rymu" było, albo z wyobrażeniami autorki tekstu

Gość Miika111113
no właśnie tez tak myślałam ale neiwiedizlam ze tak dostadnie az z tą krwią pzredstawiono:P wsumie wstazuje na pierwszy raz ale sadzilam ze tez do innych rzeczy moze sie odnosic np,, bosko zmeczeni'' czy ,, wstsko bedzie takie nowe'' ale chyba masz arcje:)

Gość Miika111113
sory za błędy

Gość Miika111113
kue* a ciekawe jak ity masz:/ prosty temat i niemozna odpwoiedziec:/ pytalam poprostu owasze pzremyslenia. Dziekuje bardzo

Gość bez przesad z tą krwią
wg mnie to określenie jest użyte w przenośni i wcale nie symbolizuje krwi przy rozdziewiczaniu!

Gość bez przesad z tą krwią
w sensie dosłownym -gdy osoba ma gęstą krew - bije jej nieregularnie serce - takie są również objawy zakochania, itp.

Gość Miika111113
noo wkoncu ktos normalny wypowiedzial swoje zdanie:) jestem wdzieczna:) bo chyba dziwne zeby w tak peiknej piosence spiewac o krwi z... tamtad:/:P

Gość 4567577
tyle razy ja slyszalam ale nigdy sie az tak nie wsluchiwalam w tekst i nie przyszlo mi do lgowy ze moze on mowic o pirwszym razie:Dczego to sie czlowiek dowiaduje na stare lata

Gość jak to jak
Jak to nie można o tym mówic dosłownie? A poetykę turpistyczną znacie? To chyba lepsze niż turpizm :P

Gość Miika111113
hehe ja osobiscie neiznam ale wydaje m isie ze niepasowaloby to do tak pieknej piosenki:D aaahh jest cudna mozna sie przyniej rozmarzyc..:)

Gość jak to jak
turpizm to poetyka brzydoty ;) nie jestem znawcą, ale był gość,który porównywał dziewczynę do padliny :D a piosenka i owszem, ładna :)

Gość ja ne myślałamże to akurat
o perwszym razie,ale że o TYM to wiadomo.Nawasem mówiąc cudna piosenka,nby temat kontrowersyjny,a taka romantyczna delikatna :) A ty autorko dużo "przerzyłaś" a nadal nie wiesz jak to się pisze :O

Gość Miika111113
wiem ale neizwracam na to uwagi bo neiwidze w tym moemncie potzreby rownie dobzre moglabym przyczepic sie do ciebie ze napislaś ,, myślałamże;; razem:/ neiche m isie sparwdzac bledow wiec odrazu sory za nie

Gość ja nie myślałam że to akurat
Klawiatura mi nawala,a nie znajomość zasad pisowni :P

Gość Miika111113
po co czepiac sie bzdur?:P mowimy oczym innym