zagmatwana 0 Napisano Lipiec 7, 2009 Jutro idę do ginekologa, normalnie w przychodni. Nie pytałam nikogo o opinie na temat tego ginekologa. To bedzie moja pierwsza wizyta. Jestem dziewicą. Czy jest takie prawdopodobienstwo, ze podczas badania ginekolog przebije mi blone dziewiczą? Wypowiedzcie się, prosze. bArdzo bym nie chciala stracic dziewictwa u ginekolga! :| :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagmatwana 0 Napisano Lipiec 7, 2009 Weź, nawet nikt nic nie napisze ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MonikaC Napisano Lipiec 7, 2009 hmm pojęcia nie mam zielonego :) nigdy sie nad tym nie zastanawiałam ale błona dziewicza to nie jest jakaś zatyczka która uniemożliwia badanie ginekologiczne. Jeżeli powiesz ginowi że jesteś dziewicą to powinien uważać ale chyba nie ma się czego obawiać. Główka do góry...powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagmatwana 0 Napisano Lipiec 7, 2009 Dziękuje Moniczka :) Ogólnie to sie nie boje tylko po prostu chce miec cala ta blone tak jak i przed wejsciem do gabinetu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Lipiec 7, 2009 Nie oczekuj, że w ciągu kilku minut ktoś Ci odpowie... Prawdopodobieństwo przebicia błony jest zawsze. Może się to zdarzyć przy stosowaniu tamponów, jazdy na rowerze czy uprawianiu sportu. Lekarza zadanie polega na tym, by Cię zbadać i nic nie uszkodzić. Na dobrą sprawę nawet nie musisz mu mówić, że nie współżyłaś - jak Cię obejrzy, to będzie wszystko wiedział, sensowny lekarz nawet określi kształt błony. Jeśli Twoja budowa nie pozwoli na badanie przez pochwę, zbada Cię przez odbyt i po krzyku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach