Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koonewka

Synek mi się masturbuje

Polecane posty

Gość koonewka

Mój synek ma 5.5 roku i gdzieś od wiosny specjalizuje się w masturbacji i robi to wyjątkowo starannie oraz systematycznie. W dodatku myśli że o niczym nie wiem i że nie słyszę jego sapania raz na łóżku raz w łazience i w ogóle ostatnio nawet jak przyszedł domnie spać w nocy to za chwilę poczułam jak cały się trząsł aż skończył (myślał że śpię). Robić coś z tym czy dać mu \"wolną rękę\"? I czy to może mieć wpływ na jego psychikę, zainteresowania, zdrowie itp? Gdzieś czytałam że jak będzie to robił to szybciej wejdzie w okres dojrzewania, siusiak szybciej rośnie takim dzieciom itd. Co o tym wiecie / sądzicie?

fakt, podobnież jest to nierzdko spotykane (to wynika z poznawania przez dziecko swojego ciała i reakcji), ale w tak wczesnym wieku nalezy odwrcać uwagę dziecka od tego. Myślę, że ukrywania przez Ciebie tego, ze jestes świadoma, co on robi nie jest dobre

Moim zdaniem nie ma w tym nic złego, a Twoja ingerencja w onanizm dziecka może spowodowac niekorzystne skutki w jego psychice. Zostaw jak jest.

Gość francuszka
Zrobić z tym możesz niewiele - z onanizmem jest jak z losem na loterii jedni łapią szybko o co chodzi, a inni dużo później. W każdym razie który raz zacznie ten robi to już zawsze bo gra jest warta świeczki ;)

Gość koonewka
Czytam co piszecie i już sama nie wiem... ma sobie robić dobrze od małego i wyrabiać takie nawyki? A ja mam mu powiedzieć że wiem i że to świetna sprawa i niech sobie robi ile wlezie?

ja nie mam jeszcze własnego dziecka i doświadczeń z tym związanych, ale czytałam kiedys na ten temat oraz oglądałam dość fajny program (tak mi się wydaje), gdzie wyraźnie było powiedziane, że nalezy po prostu w mementach, kiedy maluch zaczyna to robić odwracać od tego jego uwagę, próbując absorbować jego uwagę czymś innym, np. zabawą, itp.

Może ma za dużo wolnego czasu i za mało zajęć? Często robią to z nudów jeśli jest to jedyna mocna rozrywka dziecka. Może także czuć się samotne i w ten sposób dostarczać sobie trochę radości.

Gość elizzzka
nasz syn ma 10 lat i robi to po 3-4 razy na dobe... nic z tym nie zrobisz.

Gość a to świntuchy
bleee :O 5 latek trzepiący konia łał :O

Gość toskana toskana
Nasz synek ma 4 latka i już lubi sobie pomacać swojego małego więc za rok dwa będzie to samo co u konewki pewnie... ehhh.