Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kampania...

Kampania na rzecz zwalczania zoofobii.

Polecane posty

Gość Kampania...

Dzień dobry. Przeczytałam wczoraj w ogólnopolskiej gazecie, że władze szwedzkie zamierzają wprowadzić prawny zakaz uprawy seksu przez człowieka ze zwierzętami. Z troski o prawa zwierząt. Uważam, że jest to przejaw czystej hipokryzji! Bzykać się człowiekowi ze świnią chcą zabronić, ale jeść świńskiego sznycla, to już nie. Co na ten temat sądzicie?

Gość wisła z krakowa
sadze ze masz problem emocjonalny... aha puknij się w czolo ...

Gość Kampania...
:-) Zapewne. Ale władze państwa o nazwie Szwecja mają jeszcze większy.

Gość Kampania...
Zapomniałem dodać, Matyjas, że nie musisz się kamuflować. Ja Ci nic złego nie zrobię. :-)

Gość Luśka Wind
A co, boisz się, że na stare lata nawet zwierzaka Ci odbiorą?

Gość a Ty co byś chciała
żeby wszystko było wolno? niech zaczną od tego, to już jakiś krok dla ochorny zwierząt

Gość Kampania...
A prawa ludzi, znaczy mniejszości seksualnych się nie liczą?

Gość Kampania...
Cześć, Luśka, ja się tam nie boję, bo żadnego zwierzaka nie posiadam.

Gość a Ty co byś chciała
na szczęście coś więcej na tym świecie się liczy niż debilne zachcianki ludzi

Gość Kampania...
Co nazywasz debilną zachcianką? Potrzeby seksualne człowieka? Dobre sobie...

Gość Luśka Wind
Cześć. :) No może i nie posiadasz, ale jest taka możliwość, że planujesz wejść w posiadanie. W końcu dla niektórych to jest znacznie prostsze niż znalezienie odpowiedniego towarzystwa z gatunku homo sapiens :P

Gość Kampania...
Nie, nie zamierzam wejść w posiadanie, ponieważ ja jestem bardzo uczuciową osobą. Może się więc zdarzyć, że się zakocham a głupie prawo uniemożliwi mi zalegalizowanie naszego związku.

Gość Luśka Wind
:D No tak, to dość logiczne, ale tylko jeżeli Twoja akcja na rzecz zwalczania zoofobii skończy się porażką. A że wyżej wzmiankowaną jednak podjąłeś, to i motywy jakieś mieć musiałeś. Próbujemy tutaj ustalić jakie.

"uprawa seksu" ? :) :) :) :D:D:D żeby za dużych plonów nie było, bo co będzie jak człowiek zapłodni świnkę? nie będzie kotletów , bo ludzie to nie kanibale , półświni -półczłowieka nie zjedzą :P

Gość Kampania...
Motyw wyjaśniłem. Jest nim moja głęboka potrzeba walki o podstawowe prawa człowieka a także niezgoda na fakt zoofobii w społeczeństwie polskim oraz szerzej - w przestrzeni całej kultury cywilizacji śródziemnomorskiej.

Gość Kampania...
Ano, uprawa seksu. Z czego się śmiejesz?

Gość Luśka Wind
E tam, potem zwiąże się akcję przeciw dyskryminowaniu kanibali i jakoś to będzie.

Gość Kampania...
No zaraz, Luśka. Ale czy zjedzenie kotleta z pół człowieka i pół świni, to jest już od razu przejaw kanibalizmu?

Gość Luśka Wind
"Jest nim moja głęboka potrzeba walki o podstawowe prawa człowieka a także niezgoda na fakt zoofobii w społeczeństwie polskim oraz szerzej - w przestrzeni całej kultury cywilizacji śródziemnomorskiej" Rozumiem. Skoro taki masz pomysł na zaznaczenie swojego miejsca w historii ludzkości, to takie Twoje prawo. W sumie nie ma się co dziwić, każdy chciałby po sobie zostawić coś/kogoś na tym pięknym padole. :)

Gość Kampania...
Nie udawaj, Luśka, że coś rozumiesz.

Gość Luśka Wind
"No zaraz, Luśka. Ale czy zjedzenie kotleta z pół człowieka i pół świni, to jest już od razu przejaw kanibalizmu?" Zanim nie wyjdzie na jaw, ze mamy też coś takiego jak pół-kanibalizm, to raczej tak. Kto wie, może to właśnie Ty odkryjesz i opiszesz to nowe zjawisko społeczne i będziesz walczył przeciw pókanibalofobii?

Gość Luśka Wind
"Nie udawaj, Luśka, że coś rozumiesz." He, he... zostałam zdemaskowana. :)

Gość Kampania...
Luśka, jak zwykle teoretyzujesz, podczas gdy mamy do rozwiązania poważny problem natury społecznej.

Gość Kampania...
Zostałaś zdemaskowana...

Gość Luśka Wind
"podczas gdy mamy do rozwiązania poważny problem natury społecznej." A Ty widzisz mnie w części praktycznej projektu? Wow, czyżbym miała niepowtarzalną szansę zapisania się w jakimś znaczącym przedsięwzięciu? Chyba nie mogę nie skorzystać, bo to może być ostatnia okazja jakiegoś zostawienia śladu swojego istnienia ...

Gość Kampania...
A co oznacza słowo "wow"? Bo mój Kopaliński zdurniał?

Gość Luśka Wind
Taki lingwista, a nie wie. Wow vel "łał" nie ma odpowiednika w ubogim języku zwanym polskim, stąd został zapożyczony. Jest to coś w stylu ekspresji zaskoczenia, ale bardzo pozytywnego. :)

Gość Wyjątkowy topik
Aha. Ale ja myślę, że język polski wcale nie jest tak ubogi, jak sugerujesz. Już prędzej jego niedostateczna znajomość oraz pokusa lingwistycznego chodzenia na skróty są przyczyną wtrącania w mowę polską śmieci. Ja bym na przykład w tym przypadku użył zawołania "rety!". I emocjonalnie, i po polsku.

Gość Luśka Wind
Dziękuję za lekcję, rzeczywiście jestem skłonna zgodzić się na taki zamiennik. Ale tak w ogóle zapożyczenia są zupełnie naturalną i znaną nie od dziś sprawą. Zresztą sam z upodobaniem wtrącasz tu i ówdzie germanizmy bądź rusycyzmy, więc wiesz. :) poza tym jak proponowałbyś nazwać po słowiańsku chociażby laser, czy komputer? To zwyczajnie praktyczne jest.

Gość Wyjątkowy topik
Cóś by się wymyśliło, Luśka, skoro potrafiliśmy np. dla traktora znaleźć ładne określenie "ciągnik". Przed laty zastanawiano się nad polską nazwą dla odtwarzania płyt CD. Zapadła mi rozumie fajna propozycja "światłograj". Ale przepadała niestety.