Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryna 27

czy usg zawyżyło Wam wagę dziecka?

Polecane posty

jestem juz po terminie porodu i wciąż się stresuje ze moje maleństwo bedzie duże a chciałam poród naturalny ostatnie usg 38tc pokazało 3900. Łudze się ze moze zawyżyło. Miał tak ktoś? Słyszałam że grubszym dziewczynom czesto zawyza, prawda to?

USG może się mylić w obie strony. Po połowie pewnie zaniża i zawyża.Mi akurat zawyżyło. podali wagę dziecka 4200 a urodziłam 3740 gMojej kuzynce podali 4500 a urodziła 5500więc...

twoja tusza nic do tego nie ma bo wagę płodu określa się na podstawie wymiarów

Gość ugs ma prawo mylic się
500g w jedną lub drugą stronę dlatego trzeba o tym pamiętać przy tych teoretycznych pomiarach maszyny

Gość moje dziecko ma 5500 kg
napewno poród normalny nie jest mozliwy.Dzieciak jest ogromny.Jestem pod wrazeniem

Gość moje dziecko ma 5500 kg
ale ma 2 miesiace

jaką wagę dziecko musi przekroczyć by było możliwe cc wie ktoś może? ja spodziewam się raczej mniejszego bąbla ale pytam z ciekawości

Gość ania24leszno
nie ma czegos takiego jak waga. do cc-tu decyduje stan dziecka-jezeli sie cos dzieje to nawet dziecko co wazy 1 kg mozna przez cc urodzic.i na to cxy kobieta urodzi przez cc ma budowa jej miednicy-mierzy sie ja.jak wymiary sa wieksze lub w normie rodzi normal,a jak nie to cc.jezeli kobieta jest drobna, a dzidzi duza to albo cc albo zabiegowy porod.