Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam małe pytanie

mam małe pytanie

Polecane posty

Gość wiktoriankaaaa
no ja teez tak mam-osttanio leze z nogami opartymi o sciane z 10 minut bo gdzies tak wyczytalam.Ja tez mysle tylko o tym czy w tym cyklu sie uda czy nie , nie umiem wyluzowac i jak widze test z jedna kreska to jestem zalamana.Ja Ci powiem ze zanim zaczelam starania myslalam ze uda mi sie w 1 cs tak sie napalilam a tu nic i takie nic od paru miesiecy.Nie wiem nawet jakie ginekolog zleca badania-slyszalam ze jest dobry preparat na plemniki Salfazin i chyba kupie go męzowi.Ja mam wogole malo sluzu plodnego i nawet jak mam dni plodne to jest go bardzo malo i moze w tym tez lezy problem cholera wie.Ja z tych nerwow juz schudlam 2 albo 3 kg wiec to raczej nei ciaza bo jakby byla to bym chyba tyła ;)Myszka a Ty slyszalas o jakis witaminach albo o pozycjach ulatwiajacych?Durexowa mowi ze pozycja od tylu a inne?ja gdzies slyszalam ze dobra jest klasyczna ale kobieta ma nogi w gorze,Moze cos w tym jest?a orgazm?podobno ulatwia ale ja go nie zawsze mam niestety i co tu zrobic.

o orgazmie słyszałam ze im mocniejszy tym wiecej skurczów macicy i nasienie łatwiej dostaje sie do jajeczka a nawilzenie tez wazna rzecz .Ja z orgazmami nie mam problemow czasami pewnie z 10 mam nie licze ale miałam problemy z nawilżeniem stosowalismy różne lubrkanty

Gość mała_myszka_
Ja mam problem z orgazmami, ale myślę, że to nie powód dla którego nie jestem w ciąży. Podobno wszystkie pozycje, gdzie masz nogi i miednice wyżej są dobre. Czyli klasyczna z podniesionymi nogami, od tyłu są dobre, bo wiadomo, grawitacja. Ale wiecie co, wydaje mi się, że jeśli masz dni płodne to w sumie te rzeczy tylko trochę pomogą, nie są najwżniejszą częścią. No i ja zazwyczaj po seksie leże, a potem nie idę pod prysznic albo coś takiego. Zaciskam mocno mięśnie, zakładam bieliznę i wkładkę lub cienką podpaskę i staram się jak najdłużej mieć zaciśnięte mięśnie, żeby nie wypływało tak bardzo.

Gość wiktoriankaaaa
no ja tez mysle ze problem nie leze po stronie orgazmów.Siedze teraz w pracy i sie wkurzam bo wczoraj kolezanka z pracy powiedziala ze jest w ciazy i udalo im sie za 1 albo 2 razem bo sama nie wie.Nagle sie zaczela starac i juz a wcale tak bardzo nie chciala dziecka tylko chyba presja wieku i takie tam..Jaki ten swiat niesprawiedliwy

mala myszka chciałabym ci pomoc jakoś ale nie dam rady trzymam kciuki za Ciebie i za inne kobietki

Gość Cherrrrry
Cześć kochane przyszłe mamy!:) Przepraszam, że zawracam Wam głowę, ale widzę, że jesteście "kumate" w tych sprawach;) Chodzi o to, że od ponad roku biorę Yasminelle. Powiedzcie mi czy jakbym teraz chciała zajść w ciążę, to na zasadzie- odstawiam tabletki i się kochamy. Czy może trzeba odczekać jakiś czas i dopiero rozpocząć starania o maluszka?

Gość wiktoriankaaaa
ja ci powiem tak, ja bym nie czekala tylko odrazu po odstawieniu próbowala bo wtedy jest najwieksza szansa na ciąże.I tyle.Tak mi kiedys powiedzial ginekolog

ja to nie wiem bo nigdy sie chemia nie szpikowalam no moze na poczatku ale odstawiłam bo tragicznie sie czułam a ile przytyłam to ohohoho

Gość wiktoriankaaaa
STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI............... wiktoriankaaaa 27 5 zrobilam tabelke kto chętny dopisywac sie

Gość mała_myszka_
Cherrrrry - ja bym troszkę poczekała, choć z 2 strony jak widzisz po naszych wypowiedziach nie tak łatwo zaciążyć. Ja odczekałabym miesiąc. A potem zabrała się za robotę. Sama brałam tabletki 8 lat, a lekarz powiedział, żebyśmy odczekali 3 miesiące. A skoro Ty brałaś tylko rok, to może wystarczyłby miesiąc stosowania gumek.

Gość wiktoriankaaaa
poprawiam :) wiktoriankaaaa STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI............... wiktoriankaaaa............. 27................. 5.......................

Gość mała_myszka_
STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI............... wiktoriankaaaa............. 27................. 5....................... mała_myszka_...............28.................6.............

Gość wiktoriankaaaa
moze ktos jeszcze do nas dołączy fajnie by było myszka a myslas zeby isc do ginekologa sie przebadac-ja caly czas o tym mysle ale ztego co czytalam to jest tyle badan ze az glowa boli

Gość wiktoriankaaaa
a i jeszcze jedna kolezanka z pracy ktorej za bardzo nie lubie zaczyna starania-chyba sie juz 2 cykle stara ale mysle ze zajdzie szybko tak to jest a ja potem siedze i nawet na pracy nie moge sie skupic

Gość Cherrrrry
Myszko! A może to, że nie możesz zajść w ciąże jest spowodowane właśnie tym, że przyjmowałaś tabletki... W dodatku przez długi czas... Ja biorę dopiero rok i jednak czasami mam takie myśli, że nie będę mogła przez to zajść w ciążę, lub co gorsza w ogóle mieć bobasa:(

Gość mała_myszka_
do ginekologa na razie nie chce iść. Choć z 2 strony zaczynam się nad tym zastanawiać. Pomyślałam też, że jeśli byłybyśmy 15 latkami, które 1 rz to robią bez zabezpieczenia napewno byśmy zaskoczyły. Może zaproponuję mojemu mężowi taką zabawę? Hihihi

super pomysł:) idzcie na calosć kolacja we dwoje a potem dziki seks albo wyjedzcie gdzies na wekend do jakiegos hotelu:)

Gość mała_myszka_
wiecie, w sumie, to jesteśmy po tygodniowym wyjeździe, dlatego też tak liczyłam, że teraz się udało. Ale nie załamujmy się. Jak nie teraz to w kolejnym cyklu nam sie uda. Dziewczyny, bądźmy pozytywnej myśli !!!!

hej dziewczyny;) to znowu ja;P tak sie jeszcze ostatnio zastanawiam czy zaczac robic juz badania na plodnosc czy probowac jeszcze i inwestowac w testy owulacyjne rozne leki ziolka...? poradzcie cos:) z gory dziekuje:*

Gość wiktoriankaaaa
a ile sie starasz?moze te testy owulacyjne by pomogły cos

Gość mała_myszka_
a znacie może jakieś witminy dla mężczyzn? Coś co mona podać w celu zwiększenia żywotności plemników, coś na pobudzenie ich. My mamy pełno - Centrum materna, prenatl, folik. A co mają panowie? Może też powinni coś brać?

no tak ogolnie to ponad rok ale to nie zawsze byly takie "prawdziwe" starania... no wlasnie co dla panow moze byc?

Gość wiktoriankaaaa
no ja wlasnie slyszalam ze ten Salfazin jest dobry bo ma cynk i wlasneijest dla panów.Co o tym myslicie?

moj gdzies wyczytał na internecie ze arginina wytwarza jakis chyba tlenek azotu co jest odpowiedzialny za libido i poprawia ukrwienie penisa:) może też działa na ruchliwość plemnikow?

Gość wiktoriankaaaa
mysle ze ten Promen ma dobry skład bo gdzies czytalam ze ten cynk jest wazny.Ale na stronach o bezplodnosci polecaja salfazin wiec ja chyba sie n aniego zdecyduje

Gość gąska BaLLbinka
dziewczyny nie wpadajcie w paranoje - zadne witaminy i inne specyfiki wam nie pomogą chyba ze lekarz zaleci. jeśli macie zajśc w ciaże to w nią zajdziecie. A niemycie sie po stosunku tez nic nie daje to tylko niehiginiczne. Fakt ze po stosunku od razu lepiej nie leciec i sie nie myś odczekac troszkę ale 3-5min wystarczy i tak plemniki dotra tam gdzie mają dotrzec! a jak kilka cykli z rzędu sie nie uda poporstu trzeba wybrac sie do lekarza i działac teraz co 4para ma problemy z zajściem w ciąze - taki śwait! POWODZENIA

Gość mała_myszka_
Napisałam do męża smsa czy zgodziłby się na te tabletki. Odpisał, że chyba oszalałam. Gdy spytałam dlaczego, to odpisał, że to ostateczność. Dla mnie ostateczność to in vitro lub adopcja. Dlaczego mężczyznom tak trudno pomyśleć, że może te ich plemniki nie są takie wspaniałe i cudowne i mogą czasem potrzebować wsparcia.