Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam małe pytanie

mam małe pytanie

Polecane posty

wiecie co dziewczyny...? postanowilam jednak starac sie dalej:) no tylko ze wspomagac siebie i partnera wiesiolkiem i salfazinem... ale to dopiero od nastepnego cyklu bo teraz juz za pozno jest... zobaczymy co z tego bedzie...:) pozdrawiam:*

Gość wiktoriankaaaa
hej laski co tam slychac>myszka dostalas okres?test powtarzalas ?odezwij sie

Gość mała_myszka_
test powtarzałam, niestety, tylko 1 kreska. a okresu nie mam. nawet nie czuję, żeby się zbliżał.

Gość malenka2xx
mi druga kreska niestety pokazala sie na drugi dzien i musialam usunąc

Gość wiktoriankaaaa
ja dzisiaj zrobilam test i tylko jedna kreska :(ale do okresu jezcze z dwa dni ale jednak czuje ze przyjdzie.A co tam myszka u Ciebie?

Gość mała_myszka_
Hej, witam dziewczyny. Jak po weekndzie? U mnie po staremu. Okresu wciąż nie mam a to już 40 dzień cyklu. Test robiłam, tak jak pisałam, w piątek i niestety była tylko 1 kreseczka. Teraz czekam na okres i znów zaczniemy starania. Wiktoriankaaa - nie martw się, może kolejnym razem się uda. Są wakacje, ciepłe dni, może wyskoczycie choć na 1 dzień gdzieś do lasu. Wrócicie zadowoleni, szczęśliwi i może wtedy coś zaskoczy.

Gość wiktoriankaaaa
ja dzisiaj znow zrobilam test i znow negatyw mam 28 dc ale z obliczen wynika ze owulacje mialam 18-19 dc wiec moze za wczesniej z testem ale i tak mam załamke i tyle.A co u pozostalych dziewczyn?myszka masz okres?dosyc dlugie cykle masz skoro piszesz ze 40 dc , czytalam gdzies ze takie cykle sa czesto bezoowulacyjne.Ja mam cykle od 28-31 wiec na dniach przyjdzie okres.No nic jak nie uda sie do wrzesnia to ide sie przebadac -siebie i męża

Czesc dziewczyny u mnie po staremu,coś ostatnio straciłam ochote na wszystko ;( nie wiem nawet dlaczego jestem jakaś rozdrażniona może pogoda?

Gość wiktoriankaaaa
co taka cisza???gdzie pozostale?durexowa ja tez mam takei dni ze nic mi się nie chce -moze to przez pogode ale sama nie wiem.Myszka co tam u Ciebie??mam nadzieje ze nie masz takiego doła jak ja.Odzywac sie proszę!!

Gość mała_myszka_
i zaokresowałam. Ciesze się, że w końcu mam okres. Niedługo znów będę mogła zacząć myśleć o maluszku. A może teraz odpuszczę? Powiedziałam sobie, że od teraz przestaję myśleć. Nawet nie sprawdzam kiedy mniej więcej mam dni płodne. Poprostu będę robiła wszystko kiedy i gdzie będę miała na to ochotę. A jak u Was? Mam takie pytnie do Was dziewczyny. Mój mąż nie chce brać tabletek zwiększających żywotność plemników. Uwża, że stawiam go w okropnej sytuacji, że uwżam, że to on ma problem. Wg mnie to poprostu zwiększenie szns na dziecko. Jak Wy przekonałyście swoich mężczyzn do brania takich tabletek?

Gość wiktoriankaaaa
czesc myszka mogłas męzowi nie mowic ze to na plemniki tylko ze trzeba brac te witaminy bo dobrze działają na przyszle dziecko i takie tam-ja tak powiedzialam.

Gość CocoChannnnel
Taaaa Wiktorianka, super! Nie ma to jak szczerość w związku...

cześć dziewczyny dzisiaj nowy dzień słoneczko ładnie świeci żyć nie umierać :)

Gość zuzolcia
hej Dziewczyny tak sobie poczytałam Wasze posty - rozumiem i łączę się w dążeniach :) z tym że ja właśnie postanowiłam wrzucić na luz :classic_cool: prawda jest taka że pierwsze próby mieliśmy już w maju ale takie pi razy oko ;) no a w czerwcu to już wzięliśmy się do roboty po całości - przytulanki codziennie od 7dc do 14 dc a potem co dwa dni ... robiłam testu owulacyjne - tempkę mierzę regularnie od stycznia więc nie było problemu z wyznaczeniem owulacji. I co ? I nic .... :( Kwas foliowy biorę od ponad roku już, wszystkie zęby wyleczone już mam, badanie porobione już też... przygotowałam się jak mogłam. I wiecie co? O niczym nie myślałam tylko o tym... :/ Nawet mój ślub w czerwcu nie zajmował moich myśli tak jak ciąża - chore postanowiłam więc że do duszy z tym wszystkim, ostatni cykl i początek tego dał mi do myślenia - czy tak ma waśnie wyglądać moje życie przez następne pół roku lub rok? bo nie wiadomo ile się człowiek będzie musiał starac..... i o niczym innym nie będę myśleć, nic nie bedę robić? zero alkoholu, bo może...... kochanie w wyznaczone dni bo..... i co jeszcze??? w ciul z tym :D !!!!!!!!!!! Ten cykl i tak mam stracony bo ślub i podroż rozregulowały mi do tego stopnia że nie wiem czy owu już była czy nie :) i poczułam jakiś taki wewnętrzny spokój nieplanowania i nieliczenia więc sobie spokojnie żyję i czekam albo na owu albo na @ - i to jest lepsze o niebo niż sranie się z dniami płodnymi itp. Naprawdę!!! Ja to po 1 cyklu przykładnych starań stwierdzam :D nie chcę o miesiąc z drżeniem rąk robić testu ciążowego. Bo cała radosc z tego ucieka. Postanowiłam skupić się na pracy swojej i w to zaangażować uwagę, bawić się (z umiarem rzecz jasna), seksić kiedy chce a nie kiedy powinnam!!! w końcu jestem świeża żona :D jak sie uda do zimy super - jak nie - jadę na narty i też fajnie :) Do naszych "starań" przyłożyłam rękę tylko w taki sposób że od kilku dni Mąż bierze Salfazin :) i tu nie ściemniałam o to za cukierki i że będzie miał po nich same supermany ;) ale On ma do siebie dystans więc nie robił problemu :) a ja od następnej @ będę brała wiesiołek. Poza tym spontan !!! Was też do tego zachęcam :)

zuzolcia i tak trzymaj super ciesz sie życiem kochaj kiedy chcesz bać spontaniczna a nie zeby twoje zycie to wieczna walka o zajscie a potem załamka i co miesiąc to samo ,a może rok, a może i wiecej super:)

Gość zuzolcia
durexowa - każda z nas powinna mieć takie podejście - ciężko je wypracować ale warto :) ja bardzo pragnę mieć dziecko już od dłuższego czasu i wciąż musiałam czekać a dookoła nowe koleżanki i znajome zaciążały więc nie było łatwo i nie jedną noc przepłakałam ale teraz koniec z tym!!! będzie co ma być :)

Gość wiktoriankaaaa
czesc dziewczynki!! ja 15 zrobilam test i wyszła blada kreska ,pozniej drugi i to samo wiec jestem w ciąży :)slabo sie czuje ale cieszę sie!myszka co tam u Ciebie?nie wiecie keidy isc na pierwsza wizyte do ginekologa?

Gość zuzolcia
gratulacje!!!!!!!!!!! :)

Gość wiktoriankaaaa
co tam u was dziewczyny?Mała myszka co u Ciebie?jak starania?ja niestety mialam ciaze biochemiczna i po 5 dniach od testu dostalam okres, ginekolog powiedzial ze taks ie zdarza w 50% wczesnych ciąż.No ale znowu zaczynam starania.

Gość wiktoriankaaaa
dziewczyny odzywajcie sie.Moze rozkrecimy ten topik w koncu/

Gość ola_tyr
ja staram sie 4 miesiace i powoli wysiadam.Powiedzcie od jakich badan zacząć?

Wiktoriankaaa - współczuję i powodzenia w nowych staraniach. My tez się staramy, ale przestałam o tym tak myśleć. Trzeba sobie odpuścić, własnie to zrozumiałam i przestałam liczyć dni płodne, niepłodne, przestałam myśleć. Jedyne co mi zostało, to sprawdzane nia kafeterii tematów ciążowych. Tego sobie nie odpuszczę!!!!

ola - 4 miesiące, to jeszcze nie tak dużo. Wiem, że może Tobie się tak wydale, ale ja poczekałabym z badaniami jeszcze trochę. Sama staram się 7 miesięcy i nie poddaję się. Musi się kiedyś udać. A jak nie, to pójdę na badania w przyszłym roku.

Gość wiktoriankaaaa
o fajnie ze sie odzywacie.Myszka ja tez bym chciala nie liczyc dni płodnych i w ogole ale mam taki nieregularny cykl osttanio ze nawet sama nie wiem kiedy mam dni plodne.Jescze ta ciaza biochemiczna mnei dobila bo 3 testy pozytywne , nawet z krwi a pozniej bach i okres.Mam nadzieje ze mi sie uda w tym cyklu.Tak za pare dni mam srodek cyklu wiec gdzies za 2 tygodnie bede testowac albo i nie jak okres przyjdzie.A Ty Myszka kiedy bedziesz wiedziala?Ola nie martw sie do roku podobno to normalka jak sie ludzie staraja.

Gość wiktoriankaaaa
myszka ja okolo 26-27 bede testowac o ile wczesniej okres nie przyjdzie.Powiedz mi to teraz wogole nie liczysz kiedy masz owulacje?jesli bedziesz testowac 20 to chyba teraz masz owulke?a co ile sie staracie?codziennie?jakies pozycje ?namowilas męza na witaminy?

Gość wiktoriankaaaa
ja znowu sie nakrecam na ciąże.Nie umiem o tymnie myśleć.

Gość wiktoriankaaaa
dziewczyny piszcie cos!!