Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenusiak27

Skąd wiecie że nie ma nieba ani piekła???

Polecane posty

Gość lenusiak27

Dlaczego niektórzy ludzie uważają że nieba ani piekła nie ma??? Skąd to wiedzą?? Przecież trzeba umrzeć by się o tym przekonać, chyba że na tym forum siedzą duchy xD

Gość duch spirytystyczny byt
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wystraszyłaś się?

Gość a skad ludzie wierzacy
wiedza ze jest pieklo i niebo ? I prosze mi tu nie pisac o jakiejs biblii, ktora napisaly jakies osolomy ;/

Gość lenusiak27
to po co te wszystkie wiary??? Buddyzmy, islamy, itp??? Skoro tak wielu ludzi nie wierzy w piekło i niebo to pewnie tez nie wierzą w Boga, to w takim razie połowa społeczeństwa byłaby ateistami a dlaczego tak nie jest???

Gość g54g54g
-> a skad ludzie wierzacy wiedza ze jest pieklo i niebo ? I prosze mi tu nie pisac o jakiejs biblii, ktora napisaly jakies osolomy ;/ dałaś/dałeś dowód na to że twój poziom intelektualny sięga dna :( skąd się biorą takie imbecyle jak ty?

Gość gcbgfv
bo ludzie czuja sie lepiej kiedy w cos wierza. wiara daje im oparcie, w jakims sensie pomaga im lepiej sie czuc i w ogole zyc. dla wielu to ze jest ktos kto ich kocha, kto nad nimi czuwa, w kim znajda pocieche i ze w ogole po smierci beda jest wazniejsze niz cokolwiek innego. gdyby tylko wiara zostala wiara a nie objeta jakimis prawami ludzkimi byloby swietnie dla wszystkich na ziemi

q ja jestem niewierząca i twierdze ze Boga nie ma..i kto mi udowodni ze jest?Biblia to dla mne tylko książka....no do dzieła....

Gość gcbgfv
abraja a czy ty udowodnisz ze boga nie ma ? WIARA JEST WIARA i nie piszcie tu o dowodach bo by byla cholerna nauka a nie wiara wiece w ogole co znaczy W I A R A ????

Gość th6h54qh
-> abraja \ q ja jestem niewierząca i twierdze ze Boga nie ma..i kto mi udowodni ze jest?Biblia to dla mne tylko książka....no do dzieła.... ja jestem wierząca i twierdze ze Bóg jest... udowodnij mi że go nie ma! ... no do dzieł!... udowodnij!

nie ja nie udowodnie...tylko sie pytam czy ktos mi udowodni ze Bóg jest....pisze ze dla mnie Boga nie ma a dla Ciebie jest i wszystko...czekałam na rozwiniecie teorii istnienia Boga...mozey ktos mnie przekonał

ja jestem ateistką po apostazji i tez nie wierzę :) i mimo iż wiem że po śmierci wszystko sie kończy nie przeraza mnie to

Gość poff od zawsze tak bylo
ze ten kto podaje teze musi ja tez udowodnic tylko katolicy chca zeby udowadnic im brak tezy ;o

Biblie napisały oszołomy? A więc i ja chciałabym być tak wybitnym i natchnionym 'oszołomem' by stworzyć tak idealne dzieło... :) abraja - albo wierzysz albo nie. Nikt cię nie przekona. To twoja indywidualna, osobista sprawa. Nikt ci wierzyć nie każe. Jaki dowód na to, że Bóg istnieje? Cały świat, idealnie skonstruowany, zepsuty jedynie przez człowieka.

chciałabym spokojnie podyskutowac wiem ze pewnie sie nie uda bo tak zawsze jest gdy w gre wchodzi religia....ale sprbójmy....uważam ze gdyby istniał Bóg nie byloby aborcji,wojen,głodu,klęsk zywiołowychi wszelkich okrucienstw...co wy na to?zapraszam do dyskusji

Bóg nie jest winien aborcji, ani wojen. To ludzie są źli. Bóg dał im wolną wole,a oni po prostu nie potrafią tego wykorzystać. Gdyby każdy człowiek żył zgodnie z prawami Bożymi byłoby lepiej na świecie... byłby raj W ludziach jest za dużo zła. Skoro nawet Bóg istnieje, dlaczego nie miałby karać ludzi mu nieprzychylnych? Tych którzy go nie doceniają (było kilka takich sytuacji w Biblii) Bóg jest sprawiedliwy. Odpłaca ludziom krzywdami, które Ci zadali innym. Każdy ma swoją karmę.

ale skoro Bóg jest nieskończenie miłosierny i kocha swoje dzieci to dlaczego miałby karac...no chyba nie przystoi to na BOga?

Nie sądzisz, że za wszystkim złym stoją ludzie? Ludzie mający wolną wolę. To w nich jest mnóstwo zła. Zresztą każde cierpienie zostanie wynagrodzone.

Hmm może przeczytaj Biblie? I ona naświetli ci pogląd na owy temat. Bóg jest miłosierny owszem, ale zapewne także wymaga jakiegoś szacunku, modlitw, ofiar itd.W końcu w pełni na nie zasługuje...

sama napisałas ze TO BÓG ich karze...a skąd wiesz ze bedzie wynagrodzone?> ja uważam ze jest yle okrucienstwa ze niemozliwoscia jest istnienie sily nadprzyrodzonej,uwazam ze ziemia powstala w wyniku wielkiego wybuchu i Bóg nie mial z tym wspólnego...nie boje sie smierci bo wiem ze po niej nic mnie nie czeka...pjde do piachu i zjedza mnie robale,mózg zatrzyma prace i mnie nie bedzie z niebytu w niebyt nikt nie pamieta jak sie rozwijał w brzuchu ale wiemy ze tak jest bo zostalo to nam udowodnuone...moja mama mówi ze nie widzialam prądu a wiem ze jest i wierze...chcialabym poprostu dowodu ze istnieje BÓg

ja dużo biblii przeczytałam i mam ambicję przeczytać całą, ale dla mnie to wielka bajka,ciekawa troche nudna ale bajka :0

biblie przeczytalam kilka razy...nie jestem totalna ignorantka ;) kiedys wg biblii ludzie rozmnazali sie tylko jakby to powiedziec w obrebie rodziny i nie bylo to grzechem a teraz kosciół trabi ze to grzech i spotka ich za to piekło...piekło jest przereklamowane heh

dlaczego ludzie wierzacy wierza bezpodstawinie w cos co dla udzi niewierzacych nie istnieje?bo ja nie potrafie tego ogarnąć

wychodze jak wróce podyskutuje chetnie dalej pozdrawiam