Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Draż.

MAM PYTANIE!

Polecane posty

po co wogóle ludzie wymyślili sobie różne wiary?przecież to tylko wyżeczenia:O:O:O!po co w to wierzyć:O??po co odmawiać sobie różnych rzeczy,jak nie ma sie pewności czy będą z tego jakieś korzyści:O:O?może mi ktoś to wytłumaczyć:O:O??

Gość natalaaaaaaaaa
bo zawsze jest tak, że w każdej religii, sekcie ludzie wierzą w jakieś życie po śmierci, że coś po tym jak umrą będzie. i to dla nich jest pocieszenie. ja czegos takiego nie potrzebuję, jestem ateistką.

Niektorzy lepiej sie czuja, kiedy wierza, ze ktos nad nimi czuwa. Wierza, ze maja jakis cel w zyciu. Ludzie potrzebuja mentora. Poza tym, trza jakos wytlumaczyc powstanie swiata i ludzi - kiedys tlumaczyli to zasluga Boga(albo bogow), bo nie potrafili wyjasnic tego naukowo. I tak powstaje wiara :classic_cool:

Gość ajt
poniewaz człowiek w naturze wpisana ma wiare i po prostu musi wierzyc w "cos" wiekszego. poza tym religia jest prostym wytlumaczeniem porazek i powodzen.

Gość mrkzzz
Za głupia jesteś cipka, żeby z toba rozmawiać na takie tematy

dzieki wam :) \" ja czegos takiego nie potrzebuję,\" ja też,dlatego sie pytam :P:P:P:P

Gość kropaaaaa
Dlatego, zeby w cos wierzyc, czlowiek jest osamotniony sam ze soba, musi wierzyc, ze cos jest po smierci i ze jest jakas sila ktora trzyma go przy zyciu i pomaga dokonywac wyborow.

nie mam takich potrzeb :O:O:O:O:O:O:O lubie decydować sama za siebie,sama sie trzymam przy zyciu :P albo ja jestem dziwna albo świat:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość ajt
poczekaj az twoje zycie zawisnie a wlosku to sie bedziesz modlic jak szalona. :D:D:D

poszukaj cie teoria neotransmisji najlepiej po angielsku Teoria neotransmisji zakłada istnienie tzw. Punktu Zero - Centrum Wszystkiego, czegoś w rodzaju Boga, ale nie rozumianego w sensie religijnym. Ma to być miejsce, do którego trafia wszelka informacja i z którego wychodzą rozkazy organizujące materię we Wszechświecie. Punkt Zero ciągle się uczy - tak jak on stworzył człowieka, tak człowiek w pewnym sensie tworzy jego - przekazując mu swoje doświadczenia. Według badaczy z Ruchu Rzeczy Nieznanych, Ułan Dech miał niemal bezpośredni dostęp do Punktu Zero. Gdyby udało się to osiągnąć innym ludziom, którzy bez wątpienia zechcieliby wykorzystać dla własnych celów znajdujące się w nim informacje i możliwości - doprowadziłoby to do zniszczenia Wszechświata. Dech musiał wiec umrzeć, a przerażeni badacze zniszczyli owoc wieloletnich dociekań. Uchronili nas w ten sposób przed końcem świata.

Gość a mnie mąż
Draż jesteś ateistka???? wydaje mi się ,że w coś trzeba wierzyć i trzymać się dekalogo.

\"Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją\" Woody Allen :)

Skojarzenie: Prawiczek - niepraktykujący samiec ?

Życie po życiu - polski lektor - Life after life PL relacje osób które przeżyły śmierć http://video.google.com/videoplay?docid=21810613207786382 Będąc już w szpitalu umarł na około 15-20 minut, doświadczył piekła a następnie nieba. Dano mu tam możliwość powrotu by opowiadał swoją historię. Jego śmierć była drzwiami do prawdziwego życia, a jego historia w dalszym ciągu przeobraża ludzi na całym świecie, prowokując do zadania sobie poważnego pytania, na które wszyscy kiedyś musimy odpowiedzieć http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=1787982315386930665&hl=pl&fs=true

Będąc już w szpitalu umarł na około 15-20 minut, doświadczył piekła a następnie nieba. Dano mu tam możliwość powrotu by opowiadał swoją historię. Jego śmierć była drzwiami do prawdziwego życia, a jego historia w dalszym ciągu przeobraża ludzi na całym świecie, prowokując do zadania sobie poważnego pytania, na które wszyscy kiedyś musimy odpowiedzieć http://video.google.com/googleplayer.swf?doc id=1787982315386930665&hl=pl&fs=true