Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marydsg

zaległe alimenty ?

Polecane posty

Gość marydsg

witam złośliwym osobom dziękuję za wypowiedzi , ale ostrzegam jeśli takowe się pojawią nie bedą wywierały na mnie wrażenia podczas małżenstwa ( istniejącego tylko na papierze , bo już dawno nie bylismy razem ) związałam się z innym mężczyzną , po około 2 latach zaszłam w ciążę . urodziłam zdrowego synka . Zgłosiłam dziecko w usc gdzie pani urzędniczka poinformowała mnie , żę jesli dziecko rodzi sie podczas małżenstwa , ojcem pozostaje mój jeszcze mąż , a na zmianę aktu urodzenia mamy dwa lata . I tak nas wówczas młoda kobietka pewnie stażystka jak pózniej sie dowiedziałam wprowadziła nas w błąd. Pewniw tą sprawę załatwilibysmy w ciągu miesiąca ale mój partner musiał wyjechac na pól roczny kontrakt , gdzie w tym czasie widziel;ismy sie tylko raz przez weekend wiec i tak niczego bysmy w tej sprawie nie zrobili . kiedy wrócił synek miał szcześ miesięcy i kilka dni - jak sie wówczas dowiedzielismy termin minął kilka dni temu !!!! tak też ojcem dziecka w akcie urodzenia widnieje mój mąż ( sprawa rozwodowa w toku ) nigdy nie domagałam sie od niego alimentów , choc sędzia kilkakrotnie pytała czy chce i teraz moje pytanie : czy mogę rządac alimentów ? i alimentów zaległych? ale tylko dlatego , że jescze mój mąż( z którym mam 18 letnią córkę ) obniżył mi alimenty i wycofał sie z pokrywania wszystkich kosztów które mielismy wspólnie uzgodnione alimenty te chciałabym przeznaczyc własnie na córke ( konkretnie na jej edukacje za granicą )

Gość jestes bezczelna

pewnie,ze bym brala..a dlaczego nie?skoro dziecko masz z bylym,to niech na nie placi...to nie podlego w ogole dyskusji....tylko nie wiem,czy cie dobrze zrozumialam...jesli dziecko jest tego nowego,to chyba troche chamowa,zeby placil za nie twoj byly maz...

Gość marydsg
wiem , że beee ale chce je przeznaczyc na edukacje jego dziecka !!! nie płaci tak jAK OBIECYWAŁ !!!!