Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona szminka na ustach myc

Zwariuje!!!

Polecane posty

Pracuję w biurze z 2 osobami , które są strasznymi "milczkami" :( potrafią godzinami!! siedzieć jak mysz pod miotłą chociaż w tym momencie nie są zaabsorbowani pracą :/ tak po prostu siedzą cicho i patrzą się po kątach ... Cały czas próbuje ich jakoś rozkręcić tzn. zadaje pytania , jakoś zaczynam temat , proponuję coś dopicia ale co z tego jak oni odpowiadają mi jednym słowem i dalej się tylko gapią :/ ? Odliczam minuty to wyjścia z tej roboty... taka atmosfera męczy mnie psychicznie bo lubię rozmawiać z ludźmi ;( . Może ktoś z was jest takim milczkiem? jak chcielibyście by ludzie was traktowali , o czym rozmawiali itd? " tylko proszę nie mówcie , że mam im dać św. spokój albo zmienić pracę :P bo tych wariantów nie biorę pod uwagę :D .

up...

Gość Nie boje sie burzy
U mnie w pracy były 3 kobiety, które w ogóle ze soba nie rozmawialy, do mnie nie odzywaly sie tym bardziej jako do "nowej". Próbowałam dłuuugo, w koncu sie otworzyly. Jedna okazala sie marudą, druga lubila sie zwierzac, trzecia byla glupia niemozliwie. Juz wolalam jak milczaly:)

Gość znalam to juz 13 lat temu
chyba bym z taka natretna baba z adhd nie wytrzymala :O ja jestem bardzo anty spoleczna, pracuje z ludzmi bo musze, pieprzyc o niczym i smiac sie jak glupi do sera bo jakas baba ktora uwaza siebie za fantastycznie rozchwytywana osobe doprowadzilaby mnie do szalu :O

ale w jaki sposób je "otworzyła" , że tak to ujmę :P

Gość tja....
mam to samo w nowej pracy. już 4 miesiąc idzie, po drugim się poddałam w zagadywaniu. Chodzę czasem na plotki do kuchni. Też mi to średnio pasuje, ostatnio przyłapałam sama siebie na podśpiewywaniu sobie :/ informatycy kurde blaszka :(

znalam to juz 13 lat temu - wg mnie ... praca ma mnie satysfakcjonować , a przecież na nią nie składa się tylko jej "fachowa" część ale również cała otoczka w postaci kontaktów z współpracownikami itd.lubie czuć się dobrze i komfortowo w każdej sytuacji i dążę do tego by sobie taki stan stworzyć i w ogóle na moje osoby , które nie lubią pracować z ludźmi :/ powinny zająć się czymś innym bo nie dość , że same się męczą to jeszcze dobijają innych ...

Ci moje to chyba nikogo nie lubią :O roboty mało , tylko obijanie , a oni jeszcze stękają jak ktoś przyjdzie ze sprawą do załatwienia . Ja to prawie skaczę z radości jak ktoś zawita:D bo mam okazję żeby się uśmiechnąć i porozmawiać chociaż chwile ...

widzę , że nikt mi tu nie poradzi zatem znikam

Gość juka666
a może przekupstwo na pączki:0

może podpisały klauzulę milczenia i nie mogą gada, bo są w zakonie albo sekcie? porozmawiaj z nimi o czymś np. co lubią robić, albo zagadnij "byłam ostatnio tam i widziałam taką bluzkę!..." jeżeli nie pogadają o ciuchach to koniec :( może to transwestytki?

:classic_cool: nie straszcie mnie bo jeszcze będą chcieli się mnie pozbyć za zakłócanie ich świętej ciszy ...

Gość - właśnie
A mnie zastanawia co to za praca że człowiek siedzi, patrzy i nie jest zaabsorbowany żadną pracą. Nie wierze że ktoś zatrudnia takich ludzi od siedzenia i patrzenia. Ja jestem takim milczkiem w pracy. Mam taki typ osobowości introwertyczny i nie lubię rozgadanych ekstrawertyków, choć przynaję że poznałam parę takich osób które mnie roztopiły swoją otwartością i serdecznością, ale generalnie to mało jest takich ludzi którzy nie odpychają mnie swoją pewnością siebie.