Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietetycznaa

Ograniczenia.

Polecane posty

Gość Dietetycznaa

Śn.: 1 mała grahamka, łyżeczka serka naturalnego, w którym 100 g ma 157 kcaal, więc wyszło koło 20, bo podzieliłam i obliczyłam, 1 pomidor = ok. 200 kcaal Obiad: ok 100 g piersi gotowanej, pół ogórka = ok. 200 kcaal Kol.: jogurt naturalny 82 kcaal, 15 g musli, w których 100 g ma 107 kcaal, więc wychodzi ok 50 = ok. 130 kcaal Razem: 530 co o tym myślicie? Same zdrowe jedzonko :D

Gość 100g piersi ma 100kcalP

Gość 100g piersi ma 100kcalP
jak nie umiesz liczyć, to polecam kalkulator, ale jego też trzeba umiec obsługiwać:D:D:D:P

Gość Dietetycznaa
100 g piersi gotowanej ma ok 160 kcaal. no to wychodzi ok 160 bo ogórek prawie nic no ale zaokrągliłam sobie:P dobry jadłospis czy niezbyt?

Gość Dietetycznaa
??

Jak na jeden lekki dzień to ujdzie, ale przy takich ilościach kalorii na dzień długo nie pociągniesz. Tylko sobie zmarnujesz organizm.

Gość piia
bardzo dobry! u mnie dzisiaj podobnie sniadanie: 2 jajka i grejfrut - 200kcal obiad: kotlecik wolowy smazony bez tluszczu i surowka pomidor ogorek papryka - 300 kcal kolacja: szpinak - 40 kcal razem 540 najsmieszniejsze jest to ze te wszystkie panny daja takie dobre rady co do odchudzania, a przeciez pomimo ze zjadlam malo kcal to na pewno dostarczylam organizmowi wiecej bialka i skladnikow odzywszych i witamin niz one :D

za mało kcal, powinnaś jeść 1200, to wystarczy zeby schudnąć 500 to już głodówka

Gość piia
glodowka jak dla kogo! Ja mimo wszystko zjadlam dzis dwa pelne talerze warzyw! (To jakby zjesc dwa talerze makaronu, tyle ze zdrowsze :) ) Zreszta bez sensu te rady typu 1000 kcal czy 1200kcal! Przeciez jak ktos ma 150cm wzrostu to nie ma takiego samego zapotrzebowania kalorycznego jak ktos kto ma 175!!! Albo jak ktos kto wazy 80 kg bedzie potrzebowal wiecej kcal niz ktos kto wazy 45!!! Co za bezmyslni ludzie na tym forum z ich dziwacznymi radami i madrosciami wyssanymi z palca!

haha :) dostarczylas kochana okolo 32g bialka, czyli polowe tego co potrzebujesz, a mineralow i witamin prawie nic. troszke wit c w grejfrucie... salatka obiadowa do dupy, bo ogorek zawiera enzym rozkladajacy witamine c, ktora byla w pomidorze i papryce :) tak wiec odrobinke potasu dostarczylas, odrobinke wit a w jajkach szpinak to padaka, bo szczawiany nie pozwalaja na przyswojenie zelaza i witamin :/ takze nawet zelaza nie dostarczylas... i te marne 500 kcal, z ktorych jestes taka dumna :) eeeh...

Gość piia
jestem pewna ze jak bym zzarla do tego pol talerza ziemniakow, dwie kromki chleba na sniadanie i talerz makaronu, to wszyscy by sie zachwycali ze taka mam swietna diete, zbilansowana i wszystko bo 1000 kcal no az nie wierze! A tak szczerze to niech mi ktos pokaze lepszy jedlospis niz ten ktory wyzej opisalam, ale taki prawdziwy! Bo jak sie oglada topiki to wiekszosc je tak jak ja, a potem "grzeszy" wpierdzielajac jakies ciacho! Hehe, niestety nie przekonalac mnie ze moj jadlospis jest zly :)

Gość piia
"Szpinak zawiera wiele witamin, szczególnie A, z grupy B, PP i C. Ma też dużo przyswajalnego żelaza, manganu, magnezu, miedzi, wapnia, fosforu i jodu, a także niezbędnych makroelementów, takich jak sód, czy potas." - hm nie ja to mowie ;)

Zapraszam do mojego wątku http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4136995&start=0 Podaję tam przykładowy jadłospis przy diecie 1000 i 1500 kcal. Trzy posiłki to trochę mało, o wiele zdrowiej i lepiej dla organizmu jest jeść 5 mniejszych. No i po co się aż tak katować? Ani to zdrowo, ani przyjemnie... Pozdrawiam

jakbys dowalila ziemniakow i chleba to nikt by sie nie zachwycal. ale jesliby to byla kasza gryczana, soczewica albo dwie kromki chleba zytniego plus porzadna salatka z lisciastych, oliwy i np. gotowany kalafior to by wyszlo zajebiscie aw dalszym ciagu moglabys nie przekroczyc 1000-1200

Śn.: 1 mała grahamka, łyżeczka serka naturalnego, w którym 100 g ma 157 kcaal, więc wyszło koło 20, bo podzieliłam i obliczyłam, 1 pomidor = ok. 200 kcaal Obiad: ok 100 g piersi gotowanej, pół ogórka = ok. 200 kcaal Kol.: jogurt naturalny 82 kcaal, 15 g musli, w których 100 g ma 107 kcaal, więc wychodzi ok 50 = ok. 130 kcaal lepszy jadlospis: sniadanie: grahamka, 2 lyzeczki serka, pomidor i kilka listkow salaty 2 sniadanie: owoc obiad: 100 gram piersi gotowanej, salatka z salaty, ogorka, rzodkiewki, szczypiorku, cebulki - mozesz dodac lyzeczke majonezu kieleckiego, gotowane warzywo - fasolka, brukselka, kalafior, brokul, duszona cukinia, cykoria ... plus jakies weglowodany - brazowy ryz lub kasza gryczana podwieczorek: np. pol szklanki makaronu z warzywami, albo z truskawkami kolacja: jogurt niech bedzie juz, chociaz lepiej serek wiejski z warzywami za malo weglowodanow zlozonych. daje ci 3 dni na tej diecie.

A to moja propozycja: ŚNIADANIE – ok. 300 kcal musli na mleku: szklanka mleka 0,5% tł. (250g), opakowanie MUSLI CHRUPKIE TROPIKALNE z papają, ananasem i bananami FITELLA 2 ŚNIADANIE – ok. 130 kcal kanapka z białym serem + pomidor + listki sałaty OBIAD – ok. 320 kcal omlet z szynką, surówka z marchewki PODWIECZOREK – ok. 110 kcal 2 większe kiwi (200g) KOLACJA – ok. 180 kcal mintaj duszony w pomidorach + brokuły Łączna wartość kaloryczna nie przekracza 1000 kcal. Jeśli chcesz przepisy, służę :)