Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamień7milowy

Jak grzecznie odmówić bycia chrzestny/ą

Polecane posty

Gość Natka inna niż wszystkie
zazdroszcze ma rację

Gość kamień7milowy
zaaazdroszcze ------------> w dzisiejszych czasach niestety tak jest... Kiedy kupuję dzieciom książki z bajkami to rodzice tych dzieci kręca nosem, bo przecież będą MUSIELI je czytać... Lepiej pożądane są prezenty typu gra czy coś czym dziecko mogło się zając i siedzieć cicho :(

Gość zazdroszczeee
taa ale to doprawdy smutne jakie w większości jest nasze społeczeństwo. chrzest - szuka sie czesto najbogatszej w rodzinie osoby, komunia - dziecko nie myśli o tym co w kościele tylko o prezentach... Nie jestem wierząca, więc patrze na to z dystansem, ale mało jest ludzi, którzy z jednej skrajności nie wpadają w drugą "pozornej świętoszkowatości"

Gość She83
moi chrzestni sa z najblizszej rodziny ale i tak nigdy zyczen mi nie skladali (mam 26 lat). Nawet na 18 urodziny (fakt nie byly wyprawiane). Byli tylko na moim chrzcie ;) i komunii. To wszystko. Ostatnio zona mojego chrzestnego pytala sie mnie czy ja to jej meza chrzesnica. Przyzwyczailam sie.

Gość Mirabelka54321
Ja jestem chrzesną córci mojego brata- wybrali mnie oni jak miałam 20 lat i nie pracowałam na stałe- studiuję i wiedzieli, że nie będzie mnie stać na drogie prezenty- w sumie to im niczego nie brakuje. Wiedzeili, że będę dla małej podporą, bo opiekowałam się nią od urodzenia. Na chrzciny nie dałam pieniędzy tylko wielki dmuchany namiot i kulki do niego- żeby jeszcze jej starsza siostra skorzystała. Ale w sumie to boję się pomyśleć, jak będzie komunia i nie będzie mnie stać aby kupić coś fajnego- bo wiadomo jak to dzieci cieszą się z fajnych prezentów

Gość Mirabelka54321
acha i w ogóle to moja histroia z odmówieniem bycia chrzastą jest najlepsza!!!! słuchajcie miałam być chrzestną brata kolegi... Miałam 19 lat i mój kolega też i przyszedł mu na świat brat i ja miałam zostać jego chrzestną.. wierzycie- byłam u niego w domu ze swoim chłopakiem może z 3 razy- i tyle też widziałam jego rodziców i rodziców mojego niedoszłego chrześniaka.. hehehehehe

Gość Mirabelka54321
a tak w ogóle nie nie był nawet mój bliski kolega tylko kolega z klasy mojego chłopaka... i odmówiłam, bo jak to do obcych ludzi?? wkońcu wzieli jakąs sąsiadke, bo stwierdzili, że z ich rodziny się nikt nie nadaje..:/ bezsensu