Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szakalaka-bum

Peeling do skóry tłustej z problemami-jaki?

Polecane posty

Gość szakalaka-bum

Jaki możecie polecić mi peeling do skóry tłustej z problemami (tzn. pryszcze,zaskórniki)

Gość Green Tea.
Dax Cosmetics - vulcanic mat mikrodermabrazja - wygladza, matuje, bardzo ostro sciera, ale uwaga jesli jest wysyp syfow, zeby nie rozdrapac/podraznic.

Gość do cer mieszanych
podobno najlepsze sa peelingi gruboziarniste lub sredniozaiarniste.

Gość kosmetyczka***
jeśli masz tłustą sórę to zapewne tż delikatną i wrażliwą, zatem tylko peeling enzymatyczny

Gość kosmetyczka***
i maeczka z zieloną glinką, ściąga pory i reguluje wydzielanie sebum

Gość Ja WIEM jak
no ale jakiej firmy enzymatyczny mozesz mi polecic? Masz jakis sprawdzony?

Gość 100 pewnosci
mi piling enzymatyczny nie pomaga wcale :o ja polecam st. Ives

Gość Green Tea.
St. Ives morelowy również polecam. Ja uważam, że enzymatyczny jest słaby, nie daje spektakularnych efektów. Skóra tłusta nie zawsze idzie w parze z wrażliwą, moja jest tłusta, mam i wągry i pryszcze, a mimo to używam mocno ścierających peelingów, bo pomagają pozbyć się wągrów, twarz wygląda czysto, długo matowo, i oczywiście rozjaśniają blizny potrądzikowe (te jaśniejsze). Testowałam wiele enzymatycznych peelingów i oprócz chwilowej gładkości skóry nie było żadnego długoterminowego efektu.

skóra tłusta jest ważliwa i delikatna????? z ciebie taka kosmetyczka jak z koziej d.... trąba :D to jak ja mam suche to jaką mam jeszcze??? co ma tłustość do wrażliwości ????

Gość oj ko8u90u89
racja tlustej cerze peelingi enzymatyczne nie pomagaja:P ja mam taki wlasnie z dr eris ale to tak dziala na mnie jak zel do mycia twarzy... raczej bez wiekszych efektow:o

Gość lulilaj1
przy cerze z wypryskami teoretycznie nie powinno używać się peelingów mechanicznych (gruboziarnistych), a tylko enzymatyczne. Gruboziarniste mogą powodować rozdrapywanie/rozprzestrzenianie się bakterii odpowiedzialnych za powstawanie zaskórników. Cóż, teorię znam, ale ja WOLĘ te mechaniczne- dopiero wtedy czuję, że moja skóra jest faktycznie oczyszczona. Moje ulubione maski i peelingi to te Polleny-Ewy. jestem zachwycona!! są w genialnym podaniu: 2 saszetki, gdzie w jednej jest fajny, gruboziarnisty peeling, a w drugiej odpowiednia maseczka (moja ulubiona to ta głęboko oczyszczająca). Super pomysł - najpierw robię sobie peeling, później maska i mini zabieg kosmetyczny mam z głowy :) Nazywają się EVA NATURA. Polecam!!

Gość ja mam cerę mieszaną
i nie raz mi coś wyskoczy. Nie lubie kupnych pilingów, bo są albo zbyt łagodne, albo mają beznadziejną konsystencję, która powoduje zatykanie porów. Do twarzy używam kawy.... Wtedy moja cera jest ładna i faktycznie oczyszczona

Gość ale wy sie nakrecacie
też mam tłustą cerę, do tego wrażliwą (tak, tak) i z popękanymi naczynkami :o mimo to uwielbiam pilling st Ives (mechaniczny), I napewno mi on nie szkodzi.