Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleczka1985

Ile wydajecie na swojego kota? Bo mi mąż wypomina że za dużo

Polecane posty

Gość Aleczka1985

30 x 4zł saszestka jagnięcina Whiskasa = 120zł witaminy, suplementy, urozmaicanie jedzenia = około 150 wizyta kontrolna comiesięczna u znajomej weterynarz 40zł łacznie koło 300zł rzeczywiście tak dużo? ile wy wydajecie?

Gość gruszkakula
Dużo. Przecież nie musi markowego żarcia jeść. Kontrola co miesiąc to też przesada, jak mu nic nie dolega, to raz na pól roku wystarczy!

Chyba sobie jaja robisz, to ja tyle samo wydaję miesięcznie na jedzenie dla mnie.

Maszynka do golenia- 10 PLN Pianka do golenia- 15 PLN I tak średnio raz na 2 tygodnie golę kota i po kłopocie...

przesadzasz z tą kasą, a wcale go nie raczysz, łiskas ma marne 4% mięsa na 100% :O , jeśli już tak tuczysz biedne kocię, daj mu choćby PF. Albo zwykłe mieśko, czy żołądki, serduszka etc. Wydaję na swoje kocisko ok 150zł miesięcznie. Nie wygląda na zaniedbanego... :P http://i25.tinypic.com/2n9aja1.jpg

hulajnóżka - ale śliczny kociak :) no 300 zł to jak dla mnie mocna przesada, na moją kotkę w miesiącu wydaję ok 100-150 zł

i słusznie Ci wypomina, bo tyle to można na człowieka wydać, a nie na małe zwierzę a po ch... co miesiąc do lekarza z tym kotem łazisz? chorobę przewlekłą ma? sama też latasz na kontrolę do lekarza co miesiąc? nie sądzę no i saszetka codziennie? bez przesady, ja mam jedną puszkę dla dwóch kotów na dwa dni - kosztuje poniżej 4 zł, też whiskas czy kitikat - i spokojnie wystarcza plus kulki za 17 zł kilo do tego żwirek benek 2 worki po 10 zł i finito - to na dwa koty

Gość łóżeczko mu jeszcze
kup wygodne i pokoik osobny urządź! Ludzie, wam chyba się w głowach przewraca !

ja na swopjego psa nie wydaje o wiele mniej..;/ tez ok300 zl miesiecznie ale jezeli juz dbasz o sowjego kota to na boga nie kupuj mu whiskasa tylko go trujesz ;/.

ewa ja cię uwielbiam po prostu :D 🌻 ps. duuuużo na kota wydajesz. ja mam psa i wydaję maksymalnie 50 zł na miesiąc. :o

Gość powinnaś zmienić mu karmę
zamiast wiskasa kup mu jakąś dobrą suchą karmę np. royal canin (polecam dla bardzo wybrednych kotów) a puszki, saszetki stosuj jak przysmaki, tylko zwracaj uwagę na skład ,zeby tam było więcej mięsa czy ryby :) na wiskas szkoda kasy, płacisz 4 zł za saszetkę???

ja około 200-300 zł ale nie karmię kiti katami czy whiskasami bo to gówniane jedzenie, mój ma od weterynarza dobrej jakości, royal canin itp do tego frontline raz na miesiąc

ile??? masakra.... ja nie liczyłam ile wydaje ale napewno duzo duzo mniej.... sucha karma to koszt około 40 zł, żwirek 20, i co drugi albo trzeci dzien dostaje małą puszeczkę gourmet czyli ze 20 zł to powiedzmy ze miesiecznie 80 zł za kota :) mam rosyjskiego

Gość powinnaś zmienić mu karmę
a i po co co miesiąc do weta z nim chodzisz? ja mam trzy rasowe duże koty i sporo na nie wydaję ale mieszczę się między 400 a 500 zł

robaczek41 :) musze jeszcze dodać, że dostają surowe mięso raz-dwa razy w tygodniu, jak robię dla nas do pieczenia czy do czegoś innego co prawda stara się wypina, ale mała wcina aż mało nie pęknie (koszt prawie żaden, a 100% mięsa w mięsie :) )

mój nie chce surowego miesa. dałam mu to się bawił, podrzucał, skakał nad nim ;) ale szyneczkę to by chętnie owszem ;)

Gość sfg
300 złotych, ja na studiach siebie za tyle spokojnie utrzymywałam ale kot?? I skoro co miesiąć wet, to czy nie zdążył Ci powiedzieć, że karmiac whiskasami czy jaktam dajesz mu śmieci? Lepiej okrawki od mięsa już dać. Gdybym była Twoim mężem, ustaliłabym Ci limit na kota;P

Gość Zadbana
100-150 zł miesięcznie na mokrą karmę np.felix,gurmet,suchą royal canin,przysmaki gimpet,trawę,wołowinę dwa razy w tygodniu,filety z kurczaka lub indyka raz w tygodniu i raz gotowany dorsz.żwirek cats best.kot niewychodzący odrobaczany i szczepiony raz do roku-zdrowy,kastrowany 4,3 waga,wiek 2,5 roku