Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

jak w tamacie jak mam sie do tego przygotowac? mam częste i obfite miesiączki czy bedzie do tego potrzebne badanie ? i czy musze miec ogoloną?? bardzo sie denerwuje

Gość iiaiiaiaiiaiaiaiia
a czego mozna sie spodziewac na 1wizycie w wieku 26lat? :O

rozluznij sie, przypomin sobie kidy mialas ostatni okres, sa rozni lekarze, jedni bardziej delikatni inni mniej, badania tam raczej nie bola, moga byc jedynie nieprzyjemne ale do zniesienia nie ma co sie denerwowac a jesli chodzi o golenie to Twoj wybor - zebys sie czula swobodnie to idz tak jak zawsze chodzisz

badania palpacyjnego, wziernikowania, cytologii, być moze usg, badanie piersi

w wieku 26 latto pewnie niemilej uwagi dlaczego tak pozno sie przyszlo - powinno sie badac czesciej i tyle

mam 17 lat , wstydze sie troche rozebrac.... na szczescie ide do kobiety nie do faceta... jak wogole takie badanie wyglada? wklada mi palca czy co proszę napiszcie cos na ten temat

Gość iaiiaiaiaiaiiaia
co to te pierwsze 2 meaa?>>

uciskanie podbrzusza, jednocześnie palce w pochwie - bada ułożenie narządów rodnych i ich wielkosc

a wziernikowanie to założenie wziernika i obejrzenie wnętrza pochwy, szyjki macicy

ogolnie to jest tak ze gin faceci sa delikatniejsi - przynajmniej w wiekszosci lekarz wklada Ci palce i bada od wewnatrz, wklada wzierni (kawalek metalu) i pobiera probke do cytologi (to podtsawowe badanie wiec pewnie bedziesz miec) i w niektorych gabinetach (ale w mniejszosci) robia usg dopochwowo ( na zwyklym stole, ze zgietymi nogami, na 'palke' podobna do penisa, zaklada sie prezerwatywe, plyn nawilzajacy i po wlozoniu do iebie bada sie od wewnatrz narzady i polozenie macicy - nie boli)

Gość umyj tzipke

Gość iaiaiiaiaiai
a jak sie jest jeszcze przed 1 razem, bo kandydata brak :(

jak się jest przed pierwszym razem to nie wziernikuje. tylko bada normalnie palcami - nigdy nie spotkałam się z badaniem przez odbyt i raczej wkładam to międzyn bajki :)

A zapyta mnie czy jestem dziewicą?? to troche wstydliwy dla mnie temat jednak i czy to bedzie zapisane w karcie? nie chce zeby rodzice sie dowiedzieli

lekarze pytaja czy odbyl sie 1 stosunek tylko w kwestii technicznej - na prwde ich nie obchodzi czy ktos sie puszcza czy nie - nie ma sie czego obawiac - to ich nie obchodzi

Gość bylo sie nie puszczac
a nie teraz "o boshe mama sie doffie"

Gość ja bylam ostatnio
pierwszy raz i badala mnie przez odbyt palcem:O troche ponizajace ale przynajmniej nie bolalo:) zreszta to zalezy bo kolezanka byla u innego lekarza i ten badal ja normalnie przez pochwe ( a obie jestesmy dziewicami):P

Gość ja bylam ostatnio
zapyta o ostatnia miesiaczke , o czas jej trwania, czy sa regularne, czy byl 1 stosunek, czy boli cie brzuch podczas miesiaczki itp...

ja w ubieglym roku natrafilam na super gina - on wogole nie ptrzy jak kobita jest na tym stole czy przy usg dopochwowo, patrzy w sciane, alo w 2a strone - czasem sie zastanawiam jak tam trafia ;) i pozatym jest super kompetenty i zawsze robi usg dopochwowo o o to nie latwo

Gość tak tylko pytam odpowiedzice
jeśli nie jetsem dziewicą mam 16 lat i nie chce żeby mam dowiedzała się że nie jetsme dziewica to jak to sie odbywa??? ide z mama i mam a wchodzi ze mna do gabinetu czy czeka??? jeśli czka to pyta lekarz i jej wszytsko mów czy jak??

badanie odbywa sie bez obecnosci mamy, lekarz nie powinnien powiedziecrodzicom czy corka jest dziewica czy nie ale wiele bylo wpisow na roznych topikach, ze lekarze powiedzieli matkom, ze corka juz jest rodziewiczona - to zalezy od lekarza

mnie też przy pierwszej wizycie przez dupsko sprawdzał. taka niespodzianka, bo z izby przyjęć do gina trafiłam a miałam 17 lat i nawet takiej operacji jeszcze nie planowałam. nawet mi nie powiedział, co zamierza, tylko paluch i jazda. no, ale to było 11 lat temu

oczywiście! żaden nie zaryzykuje złapania czegoś :) mają taki nawilżacz i rękawiczka wchodzi gładko, nawet nie boli, tyle tylko że zimne