Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żywe sreberko

czy takie kurtki są jeszcze modne czy to już przeżytek?

Polecane posty

kiedy były modne? a w czym chodziłaś jakieś 3-4 lata temu? wszyscy wszysto tak krytykujecie a w czym wy chodzicie? Pytam bo kiedyś było ich sporo w sklepach i nosił się je np do letniej sukienki

jeśli chce być modna to idź i kup "darmoszpanke" (skorzana kurteczke) i będziesz wyglądac jak tysiac innych dziewczyn na ulicy ;/ śmiechu warte ;/ ps:jeśli ci sie podoba, to czemu nie ... mi osoboscie sie nie podoba, ale to moje zdanie

Gość no co zwykła
dżinsówka :P ale tak szczerze to nieciekawa chociaż ja sama ma kurtkę dżinsową, tylko taką bardziej dopasowaną i czasem zakładam, ale ostatnio kupiłam taką dżinsową, upatrzoną ramoneskę i uważam, że jest ekstra i będą nosiła na pewno :P

takie kurteczki jeansowe były modne jakieś 10 lat temu, teraz je noszą jedynie wieśniary z lumpeksów których zwyczajnie nie stać na coś innego.

no właśnie poszukuję jakiegoś okrycia wierzchniego,i nie bardzo chcę mieć w szafie 10 sweterek z rzędu,albo kolejne bolerko :(

Jeans jest zawsze w modzie 💤 Krój jest klasyczny, taki zwyczajny. Na twoim miejscu kupiłabym podobną, ale o ciekawszym kroju - z pewnością byś się wyróżniała, bo teraz wszystkie popierdykają w tych balerinach, rurkach, długich tunikach, skóropodobnych pseudo ramoneskach (mówia tutaj o jednym zestawie) :O Nie bój się wyróżniać, autorko ;)

a w sklepie widziałam markową za UWAGA 450 zł.Nie piszę że chcę ją kupić,tylko pytam czy w tym się wypada pokazać na ulicy.Wieśniarą też nie jestem :p

Gość no co zwykła
nie zgodzę się z tym, że w takich kurtkach chodzą same jak to określiłaś "wieśniary", są takie rzeczy, które nigdy nie wychodzą z mody i ciemna, dżinsowa, dobrze uszyta kurtka jest taką bazą do stworzenia wielu stroj ow :P tylko trzeba trafić na dobry i ciekawy krój :P

Gość cudowna_wenus1111
nie taki krój .. ten jest taiki- męski

Wieśniactwo to przypalona solara, czarne włosy, długie tipsy i biało-srebrne wdzianko :D

Dżinsowe kurtki będą zawsze modne. Tylko fasony się zmieniają. Ten który podałaś jest taki sobie. Ale za to krótkie, z rękawem 3/4 są super!

mam taką katankę:P lubię w niej chodzić, wieśniarą nie jestem.. a kurtka ma krój żakietu, jest dopasowana i na prawdę fajnie wygląda:)

Gość no co zwykła
zgadzam się z Fundor :) teraz większość kobiet ubiera się na jedną modłę, superobcisłe cygaretki (albo o zgrozo pumpy z krokiem w kolanach), tuniki, skóropodobne, przykrótkie kurtki ze wstawkami materiałowymi na rękawach i kołnierzu plus obowiązkowo balerinki

Gość cudowna_wenus1111
Fundor oo przepraszam, mam czarne włosy i długie tipsy( krótkie po prostu są dla mnie ochydne) i nie uważam się za wiesniare tylko dlatego ze ładnie mi w czarnym i lubbie to co lubie:D Wieśniara to pojęcie ogólne.

Uogólniłam - chodzi mi o to, że wszystkie te wymienione aspekty są tandetne, gdy są na raz na jednej dziewczynie - żeby sobie to zobrazować, radzę spojrzeć na Jolę Rutowicz :O takie coś miałam na myśli.

Gość cudowna_wenus1111
choćby na targu ? w sklepach ..?:)) nikonecznie w firmowych

a mi sie podoba rodzaj kurteczki,moze faktycznie inny kroj bylby lepszy,ale sam rodzaj jest fajny-ponadczasowy,bo jeans zawsze jest modny. I lepiej chodzic w takiej kurteczce,niz w eko-skorze tak modnej ostatnio,i ma te kurteczki 90 % dziewczyn. Ps. co oznacza slowo "wiesniara"????? Pytam autorki tego sformulowania...Czy jak ze wsi to znaczy ze sie ubiera wiesniacko?? Jak to jest byc wiesniara?? Bo nie rozumiem...

Gość nie słuchaj głąbów
takie kurtki to klasyka, nie wszyscy muszą je nosic, ale one zawsze bedą. Nie chodzi o to czy z lumpeksu, mozna kupic np. w Lewisie Ale to jest klasyka ,która nie wychodzi z mody, mozna miec taka kurtke ,bardzo dobrej firmy, nawet 10 -letnia , lekko startą. Ale kazdy kto ją zobaczy bedzie wiedział o co chodzi Dla niektórych miłosniczek mody targowej to jest obciach, ale jedni kupuja to co jest aktualnie na topie, a niektórzy mają w szafach to co jest zawsze modne. Taka kurtka Lewisa to legenda nie obciach

Gość Angellliiika
mam naturalnie czarny kolor włosów, nigdy ich nie farbuje, ciemną karnację, urodę orientalną, i co teraz jestem wieśniarą??? a takiej kurtki też bym nie włożyła na siebie, fakt jeans zawsze będzie modny, ale z pewnością nie w takim kolorze i nie o takim fasonie. Zalatuje mi tu tanią odzieżą zachodnią z szmateksu. Ale każdy sie ubiera ta jak jego stać.

Gość nie słuchaj głąbów
w tej akurat nie podoba mi się jeans i krój w sumie tez nie zabardzo,ale to nie znaczy ,ze kurtki jeansowe są obciachowe.One zawsze bedą wracać , tylko w innym materiale i fasonie dla mas. Ale są tez takie , które zawsze beda wygladały fajnie ,ale jeans i firma musza byc naprawde dobre

Angellliiika o tym też miałam na myśli, nie napisałam nigdzie że jeansowe kurtki nie są modne, tylko że ta którą autorka podała w linku. Wygląda jak ze stadionu kupiona u chińczyków za grosze. Osobiście lubię jeans, ale nie takie g..... jak w linku.

Gość HHHAHAHAHAHAHAHHAAA
Orsay , Colloseum , New Yorker - przecież tam same szmaty sprzedają, kupujecie tam ???

napisałam, że widziałam, a nie że kupowałam, po za tym bardzo dużo osób jednak kupuje w takich sklepach i co z tego? jak Cię stać na jakieś super ekstra drogie ciuchy to się tu nie chwal!