Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jeden moment

mikrofala-opinie

Polecane posty

witajcie. mam mala zagwozdke, bowiem znalazlam ciekawa mikrofalowke w sieci, funkcjonalna jest i co najwazniejsze - tania, a do tego jeszcze w promocji, ale mimo to nie jestem jakos ostatecznie do niej przekonana. moze mi pomozecie? moze ktoras z wam ma podobny sprzet w domu, moze tez mikrofalowke Beko? chetnie poczytalabym jakies sprawdzone opinie na ich temat :) tylko prosze o predkie informacje, bo promocja sie skonczy i moja chec zaoszczedzenia na nowym gadzecie do domu spali na panewcwe :P a tutaj jest link http://www.mixelectronics.pl/zobacz,21446,kat,53,beko-mwc-2010-es--

Gość spokoj w domu i zagrodzie
Jak dla mnie BEKO to mało wiarygodna firma. Jak piszesz mikrofalówka jest tania / na promocji itp - nie obawiasz sie ze to zwyczajna podpucha? Ja kupujac sprzet RTV/AGD musze go osobiscie sprawdzic czy aby napewno jest ok, a w sklepie inter. nie mam takiej mozliwosci wiec z takiego rodzaju sprzedazy nie korzystam. :D

nie badź taki sceptyczny/a, po prostu trzeba wiedzieć gdzie robić zakupy :) jeśli o mikrofalówkę chodzi, to ja mam doświadczenia tylko z siemensem, śmiga rewelacyjnie. a co do pewnych sklepów, mogę polecić moderni.pl, na dzień mamy dorwałam tam fajny mikser :)

miodowocynamonowo (swoja droga fajny nick :)), masz racje, powinnam odstawic watpliwosci do kata, szczegolnie, ze poczytalam tu i owdzie o tej mikrofalowce i samym sklepie mixelectronics i do samych pozytywow sie dokopalam :) a zaoszczedze wiecej niz myslalam, bo te mikrofale bede mogla odebrac u siebie w miescie (krakowie). kupie sobie za to smaczne lody w galerii krakowskiej :D pozdrawiam :)

Ja też mogę się pochlebnie wyrazić i to nawet o starszych modelach LG. Kiedyś mieliśmy właśnie taką i przetrwała wiele ;) A teraz ja się zastanawiam nad zakupem nowej. Korzystacie z jakichś modeli z nowych linii LG?

Gość Lazzaro
Mikrofale to stosunkowo proste urządzenia, dopiero jak nawrzuca się za dużo funkcji i bajerów to mogą się pojawiać problemy. 4 lata temu kupiłem jeszcze jako student, prostą i tanią kuchenkę z mpm, przetrwała intensywne używanie przez całe studia i teraz powędrowała ze mną do nowego mieszkania. Także za 250-300zł można spokojnie dostać trwałe urządzenie.

Dobre i solidne są mikrofale firmy TEka. Ja osobiście nie mam, ale moja siostra wyposażyła niedawno kuchnię i m.in. ma mikrofalę tej firmy. Ale one chyba nie należą do najtańszych...

Gość Lazzaro
espresso77, ale ile taka mikrofalówka kosztuje 700-800zł? Jak komuś nie zależy do zabudowy to nie ma sensu tyle wydawać na kuchenkę tym bardziej jeśli ma się piekarnik, oczywiście każdy kupuje pod swój portfel, ale sam nie lubię przepłacać.

Gość bella_10
Witaj jeden moment. Mam pytanko jak sie sprawdza ta mikrofalówka BEKO? Sama jestem na etapie kupna i zainteresowałam się właśnie tym modelem co ty. Chetnie poznałabym opinie uzytkownika Pozdrawiam

Czasem ludzie dają się nabrać na opcję grilla w mikrofalówce, ale to ściema jakich mało. Prawdziwy grill, to taki wolnostojący. Dlatego serdecznie polecam wejść sobie na broilking.pl i zobaczyć, czy nie ma się ochoty zainwestować w grille o najwyższej jakości.

Gość MARIOLA Z POTYLIC
Ogólnie porcelanowa..... to ty jesteś wielką ściemą mam w głębokim poważaniu tą firmę bo wolę kupić każdy solidniejszy grill w sklepie. Pozdrawiam i nie nadymaj się bo g... nasz obchodzi ten sklep

Zastanawiałaś się nad tym, czy mikrofala będzie "współgrała" z resztą kuchni? Coraz popularniejsze stają się mikrofale w zabudowie. Może warto zastanowić się i nad taką opcją?

Zawsze jak robi się meble pod wymiar można i zrobić miejsce pod Kuchenkę m........ która idealnie wejdzie i będzie fajnie komponowała się z resztą. Poza tym dziś mikrofala nie robi takiego szału jak kiedyś.

To prawda, dziś mikrofalówka przestała już być dobrem luksusowym ,a raczej stała się codziennością każdego domu. Chociaż na pewno znajdziemy parę takich rodzin, w których nie używa się mikrofali. Wyobrażacie sobie życie bez niej? :)

osobiście gotowania w mikrofali nie rozumiem, miałam kiedyś książkę na ten temat z milionem przepisów do mikrofalówki... ale bez przesady. mikrofala służy mi tylko do odgrzewania gotowego posiłku, prażenia popcornu, ewentualnie rozmrażania czy stapiania sera żółtego na kanapkach (uwielbiam).

W mikrofali tak naprawdę ciężko się gotuje, choć podobno można "upiec" w niej ciastko czekoladowe w kubku ;) Jeśli jednak ktoś ma mikrofalę z funkcją grilla, to warto używać jej częściej. Można grillować nie tylko mięso,ale również warzywa. Oczywiście bez tłuszczu,więc zdrowo :)

Gość gość
A mikrofalówki do zabudowy? polecacie jakieś?

Jeśli chodzi o kuchenkę mikrofalową do zabudowy, to osobiście polecam ten model - http://www.kernau.com/produkt/kmo-251-gb-kuchenka-mikrofalowa-czarna.html W mojej kuchni spisuje się bardzo dobrze, a zdarza mi się z niej korzystać naprawdę często. Mikrofalówka posiada 8 programów AUTO, które bazują na 5 poziomach mocy, jest wyposażona m.in. w funkcję podgrzewania wieloetapowego a także w grill kwarcowy. Bardzo pozytywnie oceniam ten zakup, zwłaszcza, że dodatkowo otrzymaliśmy aż 5 lat gwarancji, na którą składają się 2 lata pełnej gwarancji oraz 3 lata obsługi serwisowej :)