Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka mala

jak sie robi sos do pieczeni

Polecane posty

Gość kuchareczka mala

prosze pomozcie bo chce zrobic placek po zbojnicku :) i musze miec pyszny sosik a dopiero sie ucze gotowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
aha i robie tez zupe pomidorową ale nie mam smietany ani koncentratu tylko sok to wystarczy ?? czy koniecznie trzeba miec smietane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
jakbym miala blisko sklep to bym se kupila chodzi o to ze nie mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vghjk
jak można robić potrawę nie mając produktów? przełóż to gotowanie do czasu aż kupisz to co potrzebne, bo chyba chcesz zrobić placek po zbójnicku, a nie placek "prawie" po zbójnicku...."prawie" robo różnicę...:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
doradzcie prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
a naturalnie tego sosu nie mozna zrobic z mąki czy cos ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
chleba to ja tez nie mam, to co z tym sosem ?? naprawde nie ma sposobu aby sos sam sie zagescił ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mieso i cebulkę posdsmażamy na oleju, przkładamy do garnka, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą, tak żeby przykryć mieso. Dusimy do miekkości. Pod koniec duszenia, dodajemy podsamzone plasterki pieczarek. Gulasz zagęszczamy delikatnie mąką, tak by był wystarczająco gęsty, by nie społywał z placków. Możemy doprawić ostra papryką lub inną ulubiona przyprawą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli sok pom. jest kwaśny to można zabielić zupę odrobiną mleka.Zupa z ryżem nie wymaga mąki do zabielania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maturka4
Do zupy śmietana nie jest konieczna. Ale nie wyobrażam sobie ZUPY pomidorowej z soku. Sama sobie powiedz, co wyjdzie, jeżeli sok jeszcze rozwodnisz (a nawet "rozrosolisz") To już wolałabym czysty rosół z makaronem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
no i o to mi chodzilo , bo nie mam nic w domu prawie ale mąke posiadam, a moze to byc mąka tortowa? i jeszcze jedno pytanko do plackow ziemniaczanych tez sie dosypuje mąke ? ale czy to ma byc zwykla czy ziemniaczana?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maturka4
Czy ty masz 5 lat?. Bo moja córka w wieku 7 już takie rzeczy wiedziała. Doprawdy wstyd!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PLACEK: na 4-ra osoba • 6 ziemniaków • 6 czubatych łyżek mąki • 1 jajko • 1 cebula • szczypta proszku do pieczenia • sól • pieprz • olej do smażenia Do sosu i plackow moze byc maka tortowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
smieszne :( nie moja wiana ze dopiero zaczynam przygode z gotowaniem do tej pory moja mama wszytko gotowała wspaniale a mam 24 lata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tylko do zasmażki nie dawaj ziemniaczanej,jak to młode ziemniaki to możesz dać troszkę mąki i nie musi to być ziemniaczana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wstydziłabyś się
ja mam 20 lat a gotuje już od dawna, zupy, mięsa - żaden problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mala
a ja wcale sie nie wstydze, tutaj ludzie o durnowatsze rzeczy pytaja a uzyskują odpowiedz a ja pytam o normalną rzecz jak sie robi sos i juz wszzyscy krzyczą czy sie nie wsytdze !! nie mam czego !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mąsz rację Kuchareczko,moja córa też zawsze pyta i to nie jest żaden wstyd ,a te które tak piszą chyba same nie bardzo gotują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×