Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unapalonablanka

PESSAR - i co dalej???????! prosze o wypowiedz dziewczyny, ktore mialy tez.

Polecane posty

Gość unapalonablanka

Jestem w 28 tc. Od ponad tygodnia mam pessar. szyjka jest dosc krotka. skurczy nie mam, przynajmniej nic nie czuje. Biore nospe i luteine prfilaktycznie. leze. Prosze o wypowiedz wszystkie dziewczyny, ktore z roznych przyszyn tez mialy/maja pessar. Do ktorego tc udalo sie wam wytrwac? ciekawi mnie tez, czy ze zgladzona szyjka mozna donsic ciaze do w miare bezpiecznego tygodnia...

Gość unapalonablanka
up, moze teraz sie ktos odezwie...

Gość ja mialam pessar zalozony
w 31 tygodniu ciazy bo mialam rozwarcie na 1,5 cm i szyjka sie skracala tez skurczy nie czulam dostalam skierowanie w 35 tygodniu ciazy znowu do szpitala lezalam tam tydzien po tym tygodniu zdjeli mi pessar i okazalo sie ze rozwarcie sie powiekszylo do 6 cm i poszlam na wywolanie porodu ale skurczy tez nic zero nie czułam pielegniarki byly zdziwione

Gość unapalonablanka
dziekuje za odpowiedz. jest jeszcze jakas dziewczyna z pessarem???

mi się szyjka skracała od 21tc, ale lekarz nie założył ani szwu ani pessara bo była zbyt miękka. Kazał odpoczywac, brałam tylko magnez i czasem no spe. Teraz jestem juz po terminie porodu, wiec jak widzisz można spokjnie donosic a i jeszcze trzeba czekac na poród :( Będzie dobrze :)

Gość unapalonablanka
Dziekuje, Maryna :-) Trzymam kciuki za rychly i sprawny porod :-)

Gość ja miałam szew
- więc podobnie jak pessar - założony w 5 miesiącu. Po tym 2 tygodnie leżenia w szpitalu i 4 w domu. Wszystko się uspokoiło na tyle, ze mogłam odstawić leki i wrócić do pracy. Szew miałam zdjęty 3 tygodnie przed terminem, urodziłam tydzień później - poród wywołany z powodu odejścia wód.