Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marika...D

kto zna się na wynikach moczu?

Polecane posty

moja babcia robila sobie wynikik i nie wiem czy sa one dobre czy zle... prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje przejrzystosc metny barwa jasnozolty ciezarwlasciwy 1,020 pH 5 glukoza nieobecna ketony nieobecne bilirubina nieobecna bialko nieobecne azotyny obecne erytrocyty obecne leukocyty obecne osad moczu: nablonki plaskie nieliczne leukocyty 1-3 erytrocyty swieze 10-20 erytrocyty wyługowne 5-10 bakterie b.liczne glukoza 96,6

Gość a propo
osad moczu ma nieprawidlowy, nie moze byc ani bakterii ani erytrocyto, babcia mogla byc przeziębiona gdy robila wynik a jesli nie to ma cos z nerkami a czy robila tez wyniki z krwi zylnej? mocznik i kreatyninę? mocznik ma normę do 35 a kreatynina do 1,5

robiła jeszcze morfologię krwi i rozmaz krwi.. A o czym mogą świadczyć te złe wyniki osadu??? bo przeziębiona nie była raczej...

Gość józio
chyba muso spełniać unijne standarty by mógł być oddawany na terenie UE. euromocz musi mieć odpowiednie zabarwienie cuś na kształt herbaty ulung

Gość a propo
moze byc chora ma nerki, bo są erytrocyty i bakterie, z morfologii nic w spraweie dróg moczowych nie wywnioskujesz, moze bolą ją nerki albo pęcherz jest zakażony, kamienie raczej nie bo nie ma krysztalow

Gość a propo
przewaznie jest wtedy zapalenie miedniczek nerkowych i leczy sie antybiotykiem i furaginą

hmm ale z narządami rodnymi to to chyba nie ma nic wspólnego? bo wiem że ma obniżoną miednicę... kamienie już kiedyś miała usuwane ale to było z 10lat temu...

Gość a propo
z rodnymi nie ma nic wspolnego, a i nerki jesli nawet tak to sam początek i to niewielkie zapalenie bo nie ma białka, dla mnie to bylo zwykle przeziębienie, nawet jak masz lekką grypę czy anginę to takie są wyniki moczu,

Gość a propo
czesc trzymaj sie pa :):):)