Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalauuu

Kto mi podpowie jaki mam rozmiar biustonosza!!!

Polecane posty

Gość lalauuu

Kurcze tyle się naczytałam o rozmiarach,że mam mentlik w głowie!!! Moje wymiary to pod biustem 88cm,a w biuście 102cm na stronach z tabelami wyskakują mi rozmiary brytyjski i polski,a jak np kupuje na allegro lub jakimś sklepie to o jaki rozmiar mam pytać lub szukać na metce brytyjski czy polski???

Zależnie od marki ;) Rozmiar brytyjski dotyczy firm takich, jak Freya, Panache, Fantasie, Miss Mandalay, Curvy Kate, Cleo etc. Rozmiar polski to nasze Samanty, Triumphy itp. Z Twoimi wymiarami powinnaś zacząć od mierzenia 80DD (36DD) w brytyjczykach i 80E-F w polskich. Pamiętaj, żeby zakładając stanik wyregulować ramiączka i wygarnąć piersi spod pach do miseczek (znajdziesz to na filmikach z pierwszego linka w mojej sygnaturce). Aha, i nie rzucaj się od razu w wir zakupów w nowym rozmiarze - po przesiadce biust często \"migruje\", tzn. wraca na miejsce i może Ci przybyć cm w obowodzie piersi a ubyć pod. Wtedy rozmiar trzeba będzie zweryfikować. Poczytaj fora i blogi z mojej sygnaturki to Ci się wszystko rozjaśni :) Stanikologia nie jest czarną magią ;)

Gość utusii
Dzięki...teraz wszystko wydaje się jaśniejsze :-) A miałabym jeszcze takie pytanko...chcę kupić strój jednoczęściowy żeby ukryć niedoskonałości po ciąży...szukam wszędzie takiego,żeby wyszczuplił i ładnie unosił biust,ale niestety wszystko co znalazłam to takie jak dla mnie babciowate...może orientujesz się gdzie znajdę odpowiedni :-) Z góry dziękuję!!!

Na pewno musisz szukać kostiumów z normalną stanikową rozmiarówką i miseczkami na fiszbinach (dowód: http://tnij.org/dsbj) Wybór będziesz miała na Bravissimo czy Figleaves, w polskich sklepach może być mniej. Fajnie wyszczuplający może być chyba model Seattle z Fantasie (na Figleaves) ze względu na te marszczenia w talii :) A o tankini myślałaś (zamiast góry bikini masz rodzaj topiku z wszytym stanikiem)? To takie pośrednie między jedno i dwuczęściowym kostiumem, całkiem praktyczne na plażę i poszerzy Ci wybór :)