Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ullla234

do kiedy trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku?

Polecane posty

Gość ullla234

moja ma 6 mcy nie ma alergii piorę w dzidziusiu, lovela ale jak długo jeszcze trzeba ?od kiedy można w arielu czy vizirze?

Gość oliczek policzek
chyba juz mozna. tak sądze bo gdzies wyczytałam o tym.

moja kuzynka jest mamą 2 synów :) pierwszy ma 5 lat, drugi - miesiąc :) w obu przypadkach od samego początku używała normalnego proszku (Vizir sensitive) :) jak to sama powiedziała - nie mam aż tylu ciuszków żeby nastawiać osobną pralkę... poza tym są ciuszki w kolorach, które się nie powtarzają w dziecięcej szafie - i co? mam prać ręcznie? dlatego ubrania wszystkich domowników pierze razem, w tym samym proszku :) dzieciom nic nie jest :)

A gdzie jest napisane, że TRZEBA prać ubrania dziecięce w dziecięcym proszku? Jak dziecko dobrze reaguje na zwykły to od urodzenia można zwykłego używać.

Ja tez uzywalam sensitiv normalny proszek i to tylko ze 3 miesiace, potem juz pralam ubranka malej z ubraniamy naszymi . Za to przy pierwszym dziecku , pierwsze pare miesiecy pralam w platkach mydlanych i prasowalam wszystko! No , ale miala wrazliwa skore nawet na proszki dzieciece.

ja używam normalnego od urodzin. syn lezal w szpitalu po urodzeniu i tam dostawal ich rzeczy prane w doroslych proszkach. nic mu od tego nie bylo wiec stwierdzilam ze kupowanie dzieciecych proszkow jest bez sensu

Gość Justyna__K__
Ja mieszkam za granica. Dziecko ma 1,5 roku a ja nadal uzywam proszkow dla skory wrazliwej w tym dla niemowlat i malych dzieci. Bo mam bardzo wrazliwa skore ze sklonnoscia do egzemy :( Dziecko tez mialo AZS, ale juz mu przeszlo (wszystko na to wskazuje i trzymam kciuki). Te proszki tutaj gdzie mieszkam, kosztuja tylko symbolicznie wiecej, niz "zwykle". nie wiem,jak to jest w Polsce??

Gość Justyna__K__
aha ale od pcozatku pralam wszystkie ubrania razem, dziecka, moje i meza. Tylko rozdzielalam na biale/jasne i kolorowe/czarne. nigdy nic nie farbowalo.

Gość mój synek ma 11 miesięcy
i już od około dwóch miesięcy piorę jego ubranka w tym samym środku do prania, którego używamy sami z mężem (REX żel), bo stwierdziłam, że skoro dziecko nie ma praktycznie na nic alegrii, to dlaczego miałoby mieć na żel?;) i nie ma na szczęście:) a ja mam ułatwione życie, bo już nie muszę rozdzielać prania i kupować osobno płynu Lovela;)

Gość gość
Ja jakos przed roczkiem przestalam i piore razem z moimi ubraniami. Jak narazie zaden proszek jej nie uczula.