Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkadyrektorka

Problem z synkiem.

Polecane posty

Gość matkadyrektorka
2 i 4 mies.

Gość matkadyrektorka
tzn.2 lata i 4 miesiące

Gość ratunku dla storczyka
Moj syn wie,ze ma siusiaka a mama ma cipke. Ma obecnie 23 mies.

to już całkiem duży facet mój ma 1 i 2 miesiace i boje sie jego trudnych pytań, ale dam rade, bo jak pisałam wcześniej siostra ma córcie i to właśnie ja ostatnio jej mówiłam co ma mój synek pomiędzy nózkami bo została została troszke sie uśmiałam bo ona do mnie mówi tak " ciociu ale hubcio ma dziwną pochwe" na początku mnie zatkało nie wiedziłąm co mam powiedzieć, chociaż siostra jej tłumaczyła mała zapomniala sobie i musiałam jeszcze raz, ale już pamiętala, bo jak poszła do domu to powiedziła do brata "ja wiem ty masz penisa" brat ma 12 lat i ubaw po pachy

Gość mamimami25
a ja myśle, że źle mu powiedziałaś.takie male dzieci nie powinny znac tych wyrazen, bo mają na to jeszcze czas.

Gość tu mądra matka
Nie wyobrażam sobie 2-latka przychodzącego do mamusi z tekstem \"prącie mnie szczypie\"... lekka przesada. Co wy chcecie od pospolitego i sprawdzonego \"siusiaka\"? Pewnie, że i 2-latkowi można wyjaśnic terminologię fachową ale wtedy czemu ograniczać się do prącia? Można też nauczyć go, że oddaje mocz i kał, a nie robi siusiu i kupkę, prawda? Przy okazji można jeszcze powiedzieć, że prącie to taka armatka strzelająca spermą w określonych warunkach bo trzeba rzeczy nazywać po imieniu. A jak zapyta o te warunki to wyjaśnić, że chodzi o ostatni etap kopulacji lub masturbacji. I bam! Dziecko uświadomione i gotowe na wszystko w wieku 2 lat. Puknijcie się w głowę.

Gość boli mnie szczęka
PICZA Z ŁOWICZA najlepszy teks na tym forum

Gość tu mądra matka
A jak zapyta co to sperma to mu wyjaśnij, że to taka kleista substancja jak jogurt albo budyń tylko trochę rzadsza i że powstaje w jądrach u starszych od niego chłopców... prawda, że piękne wyjaśnienie dla 2-latka? Po co mu ściemniać o jakichś nasionkach życia. Krótko mówiąc, małe dzieci łapią najlepiej poprzez bajki i różnego rodzaju porównania, a nie dosłownie. Nie tłumaczy się dzieciom zbyt rozumowo bo to jest przerasta i niepotrzebne obciąża. Dziecko tak małe nie potrzebuje detali ani fachowego słownictwa - wystarczy ogólna odpowiedź na sensownym poziomie. Biedny maluch... za miesiąc zapyta czy da się włożyć prącie do pochwy.

Gość popieram mądrą matkę
j.w. 100 procent racji! bez przesady z tym uświadamianiem.