Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomocc

ciąża a niedoczynność

Polecane posty

Gość prosze o pomocc

czy kiedy kobieta ma niedoczynność (czyli wtedy kiedy się tyje) kiedy zachodzi w ciążę tyje bardziej? w czasie ciąży podobno nie je się tabletek hormonalnych, które regulują gospodarke hormonalną w organizmie więc się tyje chyba? wie któraś coś na ten temat?

Gość ja jestem w 28tc
i jem tabletki na niedoczynnosc ciekawe kto ci powiedzial ze nie mozna ;)

ja ma sie niedoczynność i jak sie jest w ciąży to trzeba brac te tabletki które sie bierze

Gość prosze o pomocc
mój lekarz stwierdził, że się nie bierze tych tabletek bo dziecko samo reguluje juz poziom hormonów, to był ginekolog. ja biorę euthyrox 75, planuję ciążę ale właśnie nie wiem jak z tymi lekami, to dosyć istotne.

Gość do mającej
słyszałam,że jak kobieta ma niedoczynność,to dziecko możew byc niedorozwinięte?

Gość pięknie
bzdura!!!!! ja mam niedoczynność i przez nia poroniłam bo nie przyjmowałam leków!!!! teraz w ciazy trzeba zwiększac pod kontrola endokrynologa dawke hormonu tarczycy bo inaczej znów poronie albo będzie duży niedorozwój płodu!!!! nie ma żartów poza tym tutaj nik ci nie doradzi, to indywidualne i poważne sprawy by radzic się na forum idź do lekarza!!!!! pozdrawiam

Ja się staram o dziecko a mam guza tarczycy i biorę od ponad pół roku Letrox 50. Nawet na ulotce pisze ze kobiety w ciązy i karmiace piersia powinny skonsultowac dawke leku z endo.Trzeba raczej zwiekszyc te hormony bo dzidzia jest jak gabka ktora wchlania z nas duzo i trzeba to uzupelnic.

No na ulotce jest napisane "Podczas ciąży dochodzi do zwiększonego zapotrzebowania na hormony tarczycy" i endo powinien zmodyfikować dawkę leku.

Gość zmien gina
bo widac ten jest niedouczony :o i idz do endoktynologa

Gość prosze o pomocc
na pewno pójdę do endokrynologa w tej sprawie, ja jestem straszna panikara i bardzo się boję, żeby było wszystko w porządku, chciałabym urodzić zdrowe dziecko. ten ginekolog zawsze był chwalony i chodzę do niego bardzo długo, bardzo mnie niepokoi, że mi tak powiedział, chyba, że ja go źle zrozumiałam ale jak to można inaczej zrozumieć.

ja mam niedoczynność, jestem w 31 tyg. endokrynolog zwiększył mi dawkę eutyroksu. w ciąży bezwarunkowo trzeba brać hormony tarczycy