Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ngfdgghfnh

czy podczas wizyty u dentysty moizna zarazic sie chorobą gardła??

Polecane posty

Gość ngfdgghfnh

bylam ostatnio na plombowaniu trzech zębów trzy razy prywatnie w odstępie jednego tygodnia. Zawsze na drugi dzien albo jeszcze tego samego dnia zaczynalo mnie bolec gardło jak łykam... Rozumiem, gdyby to było u przeciętnego dentysty - mozna sie zarazic, ale się dziwie, bo ten dentysta jest bardzo chwalony i polecany...

Gość ngfdgghfnh
uppppppppppppppppppppppppp

Gość babajo
Jeżeli dentysta jest chory, to można. Innej możliwości nie ma, bo wszystko jest sterylizowane i dezynfekowane. Wątpię jednak, by chory dentysta pracował, zamiast się wyleczyć. Może zamiast nosem oddychasz gardłem, ono Ci się wysusza i potem boli. Oddychaj nosem w czasie leczenia zębów. :)

Gość ngfdgghfnh
ale ja specjalnie oddycham gardłem zeby nie czuc tego ochydnego zapachu siętego szkliwa podczas borowania... bo od tego zapachu mi sie nie dobrze robi... ;/ a poza tym jak czesto jak mam katar oddycham gardłem i mnie nie boli a po dentyscie tak... I jeszcze jak pierwszy raz mnie to gardło bolało to bylam u lekarza i stwierdzil ze to wirusowe jest bo mialam lekko zaczerwienione gardło, dał mi antybiotyki ale nie specjalnie pomogły - samo przeszło po jakimś czasie

Gość babajo
:D Oddychając gardłem ziejesz nie zawsze przyjemnym zapachem na biednego dentystę. Pewnie Cię za to nie lubi i specjalnie przyjmuje Cię wtedy, gdy jest chory.:D A tak poważnie, to gdy oddychasz gardłem, podrażniasz je i wirusy, które masz w nosie (katar) mogą łatwiej zaatakować gardziołko.