Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asda

faceci doradzcie komputer

Polecane posty

co lepij kupic? Asus Eee PC 1000H 1.6GHz 160GB czy HP 1099ew Atom 1GB 60GB 10.2 XP potrzebuje przenosmy komputer do pracy w bibliotece... ja moge ocenic wyłącznie wyglad, ma byc ładny ale reszta to dla mnie czarna magia.

Gość lepiej asus

Gość nhd
ale nie podalas zadnych ich danych :o

dzieki za odpowiedz. ale wyczytałam w necie ze czeto mu matryca siada. cokolwiek to jest. moze ktos jeszcze sie wypowie-plis. no nie mam sie kogo zapytac... a moze ktos moze cos lepszego zaprowponwac w cenie ok 1500 zl.

asus KONFIGURACJA PODSTAWOWA: Procesor: Intel Atom N270 1.6GHz Przekątna ekranu: 10 cali Zalecana rozdzielczość: 1024 x 600 pikseli Typ matrycy: Matowa matryca z podświetleniem diodami LED Napęd optyczny: Brak, można dokupić zewnętrzny napęd optyczny. Pamięć operacyjna: 1GB (1024MB) wbudowanej pamięci RAM Jeden wolny slot umożliwiający rozbudowę pamięci do 2GB Dysk twardy: 2,5" dysk twardy o pojemności 160GB Interfejs SATA Multimedia: Wbudowany mikrofon Wbudowane 2 głośniki Karta graficzna: Intel Graphics Accelerator 900 Czytnik kart: Wbudowany czytnik pamięci flash kompatybilny ze standartami MMC i SD (SDHC) Obsługa kart SDHC o pojemności do 32GB Komunikacja: Zintegrowana karta sieciowa FastEthernet 10/100 Mbps Wbudowana karta Wi-Fi ABGN wbudowany moduł Bluetooth Interfejsy: 3× port USB 2.0 1× port VGA (D-Sub) 1× wyjście słuchawkowe 1× wejście mikrofonu 1× port RJ-45 LAN Oprogramowanie: Zainstalowany oryginalny Microsoft Windows XP Home Edition Sterowniki do systemu Windows, oprogramowanie multimedialne Wymiary: 266mm x 191mm x 38mm Waga: ~1,45 kgz baterią 6 celową

hp Parametry techniczne Procesor Intel Atom N270 1.6 GHz (533 MHz FSB) Prędkość CPU 1.6 GHz Pamięć RAM 1 GB Rodzaj pamięci DDR 2 Pojemność dysku 60 GB Przekątna wyświetlacza 10,1" Rozdzielczość max. LCD 1024 x 576 Karta grafiki Intel GMA 950 Karta dźwiękowa Zintegrowana Wbudowane głośniki/mikrofon tak / tak Złacza zewnętrzne 2 x USB 2.0 E-SATA Mikrofon Słuchawki LAN (RJ-45) Czytnik kart pamięci Multimedia Card SecureDigital Urządzenie wskazujące Touchpad Karta sieciowa 10/100 MBit LAN Bluetooth Wireless 802.11b/g LAN Cechy dodatkowe wbudowana kamera internetowa System operacyjny Windows XP Home Waga 1,02 kg Wymiary dług. x wys. x szer. 166,7 x 261,7 x 25,2 mm

mozecie proponowac cos innego w tym przedziale cenowym byle by nie wazyło 3 kg. bo ja sily nie mam tego dzwigac. te dwa wybrałam bo ładne są :D

Gość nhd
asus jest niezle o matrycach w asusach nie slyszalam zadnych zlych opini zreszta asus robi tez podzeslopy dla hp :D poza tym pomysl, praca na 10calach jest bardzo meczaca ale moze chcesz malego to jeszcze lenovo male ma niezle

no wlasnie tez sie tego boje ze sie na nim umęcze, 10 cali i klawiatura. ale kurde wszystko inne jest taaakie ciezkie a jak nie wazy tyle to kosztuje @%^$%&^(&*)(@$# a ja kaski nie mam za duzo :(

Gość nhd
taki maly lapek jest fajny ale jesli ma byc tylko awaryjnie czyli zeby go zabrac w naglym wypadku i jesli ma sie wiekszy lub stacjonarny zeby mozna bylo go podpiac pod duzy monitor

no on ma byc do pracy "w terenie" czyt. w bibliotece. w domu mam stacjonarny z 19 calowym monitorem. kurde czemu takie fajne rzeczy sa zawsze bardzo drogie! cholera to juz sama nie wiem. bujam sie z ta decyzja juz miesiac :D dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi nhd :)

zależy co chcesz robić? jak tylko word, excel, www to nie będzie żadnej różnicy przynajmniej jezeli chodzi o wszystko poza rozdzielczością ekranu i każdy współczesny spokojnie to obsłuży ta podstawowe biurowe aplikacje wiec brałbym chyba pierwszy

a słuchajcie czy w przedziale cenowym no powiedzmy do 1700 znajde cos wiekszego i nie wazacego 3 kg? potrzebuje go do pisania pracy (czyli word) no i oczywiscie www.

pojde na ustepstwo - moge zrezygnowac z kwiatów na obudowie na rzecz funkcjonalnosci :D dzieki BNB za odp.

Gość nhd
wiadmomo ze wieksze znaczy ciezsze wiec cos wiekszego i taniego to niebardzo. sa 12calowe ale one sa dosc drogie powyzej 2tys raczej a niemyslalas o czyms uzywanym?

uzywany? kurde mi to nie robi roznicy byle byl dobry. ale czy ja bede zdolna kupic uzywanego i dobrego. wiesz pokazesz mi cos w nowej obudowie powiesz to jest dobre i madzia kupi - bo madzia tak sie zna ;)

hp brak napędu optycznego w ogóle..?? co to za komp optyczny napęd to są cdrom dvd itd... a kwiaty to sobie sama możesz nakleić I większy monitor! za 1,5 spokojnie kupisz sobie laptopa z normanym monitorem - od 15 cali.

BNB dzieki za linka - porzuce kafe na rzecz tamtego forum ;)

no dobra te kwiaty to lekka przesada, wiem. głownie chodzi mi o wage komputera. kurde dla mnie 3 kg to troche za duzo. duzo jezdze i po prostu nie chce mi sie dziada dzwigac :)

dobra. bede dalej dumac ale to juz jutro bo teraz uciekam spac. dzieki wszystkim za rady i odpowiedzi. tamto forum jest strasznie nudne w porównaniu do kafe :D dobrej nocy ;)