Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linki Park

Co za wiesniactwo!!! Jak mozna brac pieniadze z funduszu alimentacyjnego?

Polecane posty

Gość saxnbsabd
Ja jestem kobieta i sie bzykam i nie robie neichcianych dzieci,bo to w moim interesie abym sobie zabezpieczyła tyłek a nnie potem płakała.Wole miec piecze nad swoja piczka i sie cieszyc seksem.Kobiety sa bezmozgowe co neiktore i tyle.Wiecej egoizmu w stosunku do siebie kobiety.myslcie o sobie,nie tylko w kategorii dzisiaj ale na przyszłosc.Idac do łozka pamietajcie,ze to wy bedziecie ponosic trud wychowania dziecka.

Gość saxnbsabd
A przygodna laska jak nie chce wpasc i borykac sie po sadach to neich sobie zabezpiecza tak tyłek aby nei wpasc.Tylko ,ze bywa tak,ze kobiety nie przejmuja sie tym i czesto nawet planuja takie wpadki ciazowe

Gość saxnbsabd
Aha i jeszce jedno,własnie,kobieta ktora pobiera alimenty powinna pracowac,jezeli nei podejmuje jakiejkolwiek pracy alimenty powinny przepadac.

Gość ________________________
Ale dlaczego tylko kobieta ma być odpowiedzialna? Facet nie musi myśleć? Wytłumacz mi to, bo nie rozumiem!

Gość alimet
Jeszcze nie slyszalem zeby jakis facet odszedl od kobiety ktora naprawde dba o niego .Zanim zaczniesz pluc , zastanow sie dlaczego ci faceci znikaja .

Gość Ale jak można oczekiwać
od kobiet, że będą się zabezpieczać, skoro na tym forum chociażby pojawiają się opinie typu "mój chłopak powiedział, ze bez prezerwatywy będzie mniej bolało"...

Gość obowiazek alimentacyjny
ciazy tez na dalszych czlonkach rodziny - np. rodzenstwu, rodzicach takiego tatusia i to oni powinni placic a nie wszyscy obywatele bo co kowalski ma do jakies krysi co dupy dawala?

do Krysi co d... dawała i do Józia co wsadzał gdzie popadnie :))

Gdyby prawo uznawało, że ciąża to odpowiedzialność tylko kobiety, to właśnie tak jak poprzednik pisze, obowiązek alimentacyjny nie ciążyłby na rodzinie nieodpowiedzialnego tatusia. Moim zdaniem, powinno być jeszcze tak, że jeśli tatuś deklaruje, że nie stać go na utrzymanie dziecka, powinien przymusowo iść do roboty, żeby na dziecko zarobić i dołożyć swoją część do wychowania. A tak, tatuś deklaruje, że nie ma pracy, pieniędzy, jest bezrobotny i bez środków do życia, a tak naprawdę cały majątek przepisuje na rodzinę, żeby wykazać że on nie ma żadnego majątku. Złota zasada - nie chcesz mieć dzieci z przygodną panienką, myśl głową i nie wsadzaj gdzie popadnie!

Gość saxnbsabd
________________________odpowiedzalni powinny być obydwie osoby biorące sie za seks,ale dla dobra kobiety to ona powinna bardziej dbać o zabezpieczenie sie przed niepożdana ciazą. Patrze na to z punktu widzenia kobiety ktora własnie tak postepuje.Nie mam zamiaru rezygnowac z seksu,ale takz enie mam zamiaru płakac gdyby przydazyła mi sie wpadka.Ktos moze napisac,ze nie ma 100% zabezpieczenia,to moge sie trocjhe nie zgodzic,bo mozna sobie tak dobrac srodki anty,do swojego organizmu i prawidłow,rygorystycznie stosowac,ze [przez cały okres stosowania antykoncepcji nie wpasc ,czego jestem przykładem.I jesem płodna,bo mam dziecko i robie badania.

Zabezpieczać się powinny obie strony i myśleć powinny obie strony.I obie strony powinny ponosić konsekwencje. Jeśli kobieta nie chce mieć dziecka z nieodpowiedzialnym s...synem to niech nie idzie z nim do łóżka, lub niech sie dobrze zabezpieczy. Podobnie facet, jesli nie chce, żeby cwana przygodna panienka go naciągnęła na dzidzi, to niech się zabezpieczy albo w ogóle z nią nie bzyka.

Natomiast ja zauważyłam jedną tendencje - kobieta musi się zabezpieczać i być odpowiedzialna, i to ona ponosi winę za niechcianą ciążę. A facet to przecież tylko facet, samiec, on musi sobie pobzykać i jest to jego święte prawo, a cała antykoncepcja i odpowiedzialność spoczywa na kobiecie. To jest rozumowanie jak ze średniowiecza i ja się z tym nie zgadzam.

Gość saxnbsabd
________________________nie rozumiesz chyba o co mi chodzi. CODZI MI O TO ABVY KAZDA KOBIETA ZACZEŁA MYSLEC EGOISTYCZNIE W STOSUNKU DO SIEBIE I DBAŁA ZE WZGLEDU NA SIEBIE ,O TO ABY NIE WPASC.Obie srony powinny myslec,ale jezeli kobiecie zalezy na swoim losie to zacznie myslec powaznie i to ona bedzie sterowała swa płodnoscia.A co do faceta,to sie zgodze,ze jak facet nie chce kłopotow,to niech nie bzyka albo sie zabezpiecza,chociaz gumka to marne zabezpieczenie.

Eh jeżeli ojciec jest niewypłacalny to drogie panie zwraca się z tym do sądu i wtedy zapada wyrok iż dziadkowie (rodzice tatuśka) muszą płacić za wnuka i koniec, no chyba, że są biedni, zchorowani bla bla bla. A teraz do panów się zwracam, jak nie macie środków do życia to nie zabierajcie się za przygodny seks wogóle najlepiej za żadny bez zabezpieczenia, gdyż później macie pretensje, iż musicie płącić za swoje czyny. Cóż by było na tym świecie gdybyśmy nie brali odpowiedzialności za to co robimy? Proszę się nad tym zastanowić. Rzeczy którę mogą pociągać za sobą konsekwencje są tylko i wyłącznie dla dorosłych i odpowiedzialnych ludzi, którzy później nie będą się wymigiwać od odpowiedzialności!

No i nareszcie sęe zgadzamy! Zarówno kobieta jak i mężczyzna powinni myśleć egoistycznie i się zabezpieczać dla swojego dobra.

Gość saxnbsabd
No włsnei samiec to samiec i trzeba na niego patrzec z politowaniem i trzeba wziąc swoj los we włąsne rece,kobiece.Jak nie che kłopotu to nie robie sobie dzieci niechcianych lub zbyt wiele. Co innego jak facet jest w porzadku i obydwoje chca dziecka i po jakims czasie facet odchodzi,to trudno,facet powinien płącic i w szczegoplnosci faceci płaca,tylko nie płaca Ci co opisywałam w poprzednich postach.Rzadko sie zdardza aby normalnemu facetowi na tyle odbiło ,z enie płaci.,Jezli facet od samego poiczatku zwiazku reprezentuje cos soba to i po rozstaniu nie da zrobic klrzywdy dzieciom.Jezli w zwiazku facet opiekował sie,troszczył o dzieci,kochał je to naprawd emuisałby chyba dostac jakiegos kopa w mozg aby po rozejsciu zapomniec o dzieciach i miec je w dupie.

Gość saxnbsabd
________________________ale jednak kobieta z własnego egoizmu do siebie powinna tak robic aby nie zajsc w ciaze niechciana i nie liczyc potem na łaske faceta. Kobiety myslcie wiecej od facetow,to do Was nalzey dbanie o siebie i o wasza przyszłossc.

Gość mądre dziecię
Odeszliście od tematu. - gdy ktoś pobiera alimenty z funduszu i nie przyznaje się do tego a druga strona płaci - powinni capnąć za d**ę żeby nie było podwójnych, nielegalnych alimentów - wszystkie dowody wpłaty powinny być uznawane skoro przelewy na poczcie noszą emblematy pisma administracyjno-urzędowego (datownik, pieczęć, podpis pracownika banku i poczty, druk oryginalny z placówki, historię transakcji) niezależnie od tego czy pieniądze trafią na konto syna/córki (matki/ojca opiekuna), babci, dziadka, prawowitego opiekuna, komornika czy do ręki pocztą, czy na fundusz. Fakt zapłacenia musi być odnotowany. Żeby kancelarie nie broniły złodziejstwa, grabieży, wyłudzeń, i nie nap..p..ali niepotrzebnie odsetków PISZĘ BEZOSOBOWO - KAŻDY MOŻE BYĆ STRONĄ OBCIĄŻONĄ WYCHOWANIEM, A KTÓRAŚ PŁACENIEM kobiety powinny się zabezpieczać i być nieufne, mężczyźni być bardziej wstrzemięźliwi i nieufni, sąd powinien określić z czyjej winy powstało dziecko na samym początku (tak jak się powinno robić ze wszystkim w tym kraju, wina - ukarać) za zarażenie powinny być wysokie odszkodowania za łapanie pary na dziecko - 18 - 26 lat więzienia tyle ile czasu się płaci alimenty myśl taka kiedyś mi się pojawiła widząc extra partię żeby tak zrobić nieludzko ale nie, ja, ja tak nie postępuję, to ktoś inny mi pie....nął bejbisa i teraz jest koniec mlodosci, koniec wolnego zycia ktorego utracic nigdy nie chce ten kto nie chce sie wiazac z pierwszym gorszym tumanem testy DNA - zwrot płaconych uprzednio niewłaściwie pieniędzy - koniecznie DZIECKO PORWANE - musi być z uprzednimi opiekunami tak jak miało być - no chyba że ktoś sprzeda to wtedy cap za d**ę i do pierdla na 50 lat