Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddddddddddddddddddd

córka w ciąży

Polecane posty

Matki jaka byłaby wasza reakcja gdyby damy na to wasza 19letnia córka oznajmiła ze jest w ciąży?

Gość Kajaaaa
Ja miałam 19 lat, kiedy swojej mamie oznajmiłam, że jestem w ciąży. Rozpłakała się, potem nawet cieszyła, ale po jakimś czasie jej przeszło i przez resztę ciąży mnie wyzywała od dziwek. Zdarzyło jej się nawet mnie uderzyć. Mimo iż byłam po ślubie..

Gość a propo
zdublowalas ten topik. po co ????????????????

Bo jestem załamana.Moj córka tak bardzo mnie zwiodła:(

Gość a propo
JESTES GLUPIA

Gość dzieci nie rodzimy po to
aby spełnaiły nasze oczekiwania !

Gość jeszcz bardzo mloda
jest taka, jaka ja wychowałas, jesli masz pretensje, to do siebie.

Gość lolitaaaaaa
Nie czytaj tego co inni piszą - bzdury!! Ludzie za dzieckiem nie możemy chodzić wszędzie i ich szpiegować - prawda jest taka iż jak dziecko będzie chciało to i tak sobie zrobi niemowlaczka. Niestety, my rodzice pomimo wspaniałej opieki i wychowania nie mam jak panować nad dzieckiem, ono wychodzi na dwór, do koleżanek, niby dzwonimy i sprawdzamy - ale jak jest naprawdę nikt o tym sie nie dowie. Nawet jak mamy bardzo dobre relacje z dzieckiem i pochodzi ono z bardzo dobrze ułozonej rodziny może dojśc do czegoś takiego, rodzice pamiętajcie o tym - to sa dzieci!!! Nie mamy jak ich pilnować non stop. Nie oceniajcie innych iż niby są złymi rodzicami czy źle wychowali swoje pociechy bo to nie od rodziców zależy!!! Musisz sobie z tym poradzić, nie cofniesz tego, a aborcja jest karygodna!! Wychowa to dziecko dobrze, tylko będzie potrzebowała pomocy!. Pozdrawiam :)

ja miałam 19 lat mama skakała z rodości i płakała na zniane że mój tato nie doczrekał wnuka, a termin porodu miałam na pierwszą rocznice jego śmerci, mama zaraz wszystkie ciotki obdzwoniła, zreszta sama mnie pytała kiedy sie postaramy, bo już 5 lat byłam z moim obecnym mężem zato teściowa nie była zadowolona ale ją mam głęboko w ..........

\"dzieci nie rodzimy po to aby spełnaiły nasze oczekiwania !\" a cóż to za pusty slogam wymyśliłaś???? Jesli dzieci mogą mieć pewne oczekiwania względem rodziców (a mają, bo takie jest ich prawo - choćby miłośc, opieka, itd.), to nie rozumiem czemu rodzice nie mogą miec oczekiwań względem nas, swoich dzieci???? Przecież to zupełnie naturalna sprawa. Nie wyobrażam sobie, żeby relacje między dziećmi i rodzicami byłu tak puste, zeby nie mieli względem siebie żadnych oczekiwań, nadziei, planów itd. - to musieliby sie chyba traktowac jak obcy sobie ludzi :O Problem i nadużycie zaczyna się dopiero wówczas, gdy te oczekiwania są zbyt wygórowane i krzywdzą drugą osobę, więc może sie najpierw logicznie zastanów zanim walniesz kolejny żąosny tekst :O Nie wydaje mi się, że autorka popełnia jakąs zbrodnię, ropaczając, ze jej 19-letnia córka jest w ciązy, bo ja bym zareagowała podobnie. Niestety, na tym etapie to żaden powód do radości. Jeśli ta moda dziewczyna chce coś w życiu osiągnąć, zdobyć wykształcenie, dobrą pracę i stworzyć przy tym szczęśliwą rodzinę, to niestety czeka ją i autorkę jako matke wiele trudności i wyrzeczeń

Gość kalkskal
Wiesz ona już w sumie dorosła jest.... To może robic co jej się podoba i nic mamusiom ani tatusiom do tego.

Gość alijka
Przecież 19 letnia dziewczyna to już nie dziecko tylko kobietka. Młoda, bo młoda ale zawsze jakaś. Już może ponosić konsekwencje swoich czynów. Nierozsądne bzykanko = ciąża. Jeśli masz jeszcze młodsze córki to nie wstydź się rozmawiać z nimi o antykoncepcji!

Gość Cmokus20
DDDDDDDDDDDDD 19 lat... na te czasy to juz dosc duzo.. ile sie slyszy o dzieciach 15 16 lat... Zobaczysz jeszcze bedziesz sie cieszyc gdy bedzie to malenstwo... Lepiej wczesniej niz gdy by miala miec 30 lat i problemy..

Gość Cmokus20
moja kuzynka ma 17... i najwazniejsze ze ona chce tego dziecka... jej mama i babcia tez sie ciesza... Skoro juz jest to nie cofna czasu... tylko pomoga

Gość IZKA_JA
19 lat to już nie takie znowu dziecko...

Gość damart
Witam! Wypowiedzi niektórych z was sa poprostu oburzające! Co to za średniowiecze! Przecież 19 lat to już wcale nie jest tak wczesnie, bez przesady! Co chwile w telewizji czy nawet na własne oczy że już 15latki zachodzą w ciąże! Przecież dziewczyna już ma 18 lat wieć jest już prawnie pełnoletnia. Pozatym nie wasza sprawa osądzać czy to za wcześnie czy na póxno bo ta kobieta pytała co byście zrobiły, jak zareagowały? Ja za miesiąć bede miała 19 lat i jestem w pierwszym miesiącu ciąży. To było planowane, pownieważ uważam że i ja i mój partner mamy na to warunki i nie ma żadnych przeszkód. Wogóle to jakiś syf z tego forum.

Gość matka nastolatków
Ja sama mam 17 letnią córkę i 19 letniego syna i boje sie, zeby sie w dziecko nie wrobili. Według mnie 19 lat to w dzisiejszych czasach mało, dla dziewczyny zeby matką zostac. Jedego jestem pewna ja bym sie dzieckiem nie zajmowała, trzeba brac na siebie odpowiedzialnosc za swoje czyny. Swoją drogą ile to sie człowiek przez te nastolatki nerwów naje i siwych włosow nabawi:)

Gość tak to jest..........
gdzie jeszcze ten sam topic założysz??????????? laski to prowo jak nic ------10/10

Gość szatynkaaa3333
ja mialam 19 jak zaszlam w ciaze moja mama byla bardzo zadowolona fakt ja juz pracowalam i mialam swoje mieszkanie

Gość kasiulkaaa87a
masz przesłodkie dziecko. I te oczka!! Sliczny!!!

ja takze mialam 19 jak zaszlam a 20 i pare mies jak urodzilam to bylo zaraz po maturze, bylam wtedy na stazu na ktory ciezko bylo sie odstac i zaraz w 1 mies zaszlam moja mama jak zareagowala? hmm no nie skakala z radosci, moze dlatego ze w mojej rodzinie nikt tak szybko nie urodzil dziecka? u mnie wszyscy bez wyjatku (lacznie z moja mama) dzieci rodzily krotko przed 30tka po paru dniach mama zaczela sie cieszyc, razem kupowalysmy ubranka, akcesoria, ogolnie bardzo milo wspominam ten czas :)

Gość ja ....
zaszłam w ciążę kiedy miałam 19 lat, wtedy byłam szczęśliwa, choć ta szybka dorosłość dała mi się we znaki,,teraz mam 14 letnie dziecko, ustawione życie, pracę i ogromną samotność w małżeństwie, bo to nie jest TEN mężczyzna..

Gość eeeeee....
a majac 20 lat to tez takie straszne zeby urodzic??

Gość nic strasznego
moja prababcia, babcia, i siostra mojej mamy rodzily pierwsze dzieci jak mialy 17 lat. wteyd to byl szok. teraz to zadna nowina. ciesz sie, ze bedziesz mloda babcia- bedziesz miala czas i sile by bawic sie, opiekowac i chodzic na spacerki z wnuczka badz wnuczkiem. wolalabys byc babcia 80letnia jak juz tylko o trumnie sie mysli?

Gość Szymuś
Noo niektóre dały dupy za wcześnie.

Gość przeciez ona jest w idealnym
wieku, zeby zostac mamą :)

Cieszyła bym się na Twoim miejscu z wnuka lub wnuczki ;) Ja rodziłam w wieku 20 lat i moi rodzice byli wniebowzięci ;););) Małe dziecko to sama radość dla dziadków.

Gość iiiiiizzzzzzzz
ja też zaszłam w ciążę mając 19 lat. teraz mam 25 lat i oczekuję drugiego maleństwa i same problemy mam z donoszeniem ciąży. żałuję teraz że tak długo czekaliśmy z podjęciem decyzji o drugim maluszku. wspieraj ją to jedyne co powinnaś zrobić!