Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonamama

Boze, jak ja sie boje porodu! A jestem juz w terminie.

Polecane posty

Gość przerazonamama

Kojarzy mi sie z ogromnym bolem,cierpieniem, wrzaskiem, jakas rzezia. Boje sie, ze nie dam rady, ze cos sie stanie dziecku, ze...Boze, tak jest od tygodnia. Wczesniej normalnie do tego podchodzilam. Teraz wpadlam w jakas panike.

Gość etammmmmmmmm
ja 35 tc i boje się jak ty

Gość dasz rade nie pierwsza rodzisz

Gość też niedługo rodzę
oj masz czego. Mnie też w kazdej chwili może wziąć. Zaczynam juz 38 tc i już bym chciała urodzic.

Spokojnie, dasz sobie rade, to wcale nie jest az tak straszne. Jest ciezko, bo wiadomo-boli i duzy wysilek, ale z drugiej strony wiesz ze kazdy skurcz przybliza Cie do konca :) Nie nakrecaj sie, a przynajmniej postaraj. Wiem ze latwo powiedziec ale ciezko mowic cos madrego w takiej sytuacji co przynioslo by Ci ''ulge'' :) szczesliwego rozwiazania zycze i jak najmniej czarnych mysoli przed :)

Gość przerazonamama
oj, dzieki Boje sie najbardziej tych boli partych. Ile one moga trwac najdluzej????????

moje 2-3 bole parete ( bo przy kazdym porodzie tyle ich mialam tylko) trwaly kilka sekund przy 2 porodzie to wogole prawie na korytarzu urodzodzilam, ledwo co zdazyly mnie doniesc jak dostalam partych, za drugim razem mala wyskoczyla cala :) co ma byc to bedzie :) ja bardzo fajnie wspominam porody a tez sie bardzo balam obylo sie bez ciecia, pekniec,szwow wszystko naturalnie :)

Gość nie bój się
bóli partych, rodziłam dwa razy i u mnie trwały 10-15 min. i naprawde nie są bardzo bolesne.

Gość przerazonamama
ooo tak, chce jeszcze takich pocieszen KOCHANE JESTESCIE

Gość pitpit...
Evi pozazdroscic. Ja rodzilam trzy razy i za pierwszym razem mialam 1h40 partych. Wycieńczyło mnie to. Ale podobnie jak Ty wspominam cudownie porody. Autorko - nie martw się. Ten ból szybko się zapomina. Przycmi go szczęście i radość :)

Gość przerazonamama
1h40 min? Mialyscie znieczulenie?

Ja rodzilam bez, od przyjazdu na porodowke do urodzenia synka minelo 2,5 godziny jakies w porywach do trzech. parte doslownie 5 minut, prawie ich nie pamietam bo bylam taka rozemocjonowana ze to juz :D

moj porod zaczal sie od odejscia wod. a synek byl na swiecie juz godzine pozniej.na porodowce spedzilam niespelna 20 min. z tym ze ja rodzilam wczesniaka. dasz rade autorko. to sie szybko zapomina.a w trakcie porodu tez sie o tym nie mysli

ja tez rodzilam bez znieczulenia, nawet tab przeciwbolowej nie chcialam mi rozwarcie od 0 do 10 cm i porodu zajelo 4 godziny i 20 minut :) dalo sie przezyc, osobiscie uwazam ze o wiele bardziej bolalo mnie leczenie kanalowe, takiego bolu jak wtedy drugi raz jeszcze nie przezylam i mam nadzieje ze nie doswiadcze juz trzeba byc dobrej mysli, grunt to dobre nastawienie :)

Gość bliklik
boli...nie oszukujmy sie....ja odleciałam z bólu prawie...parte to juz pikus przy tym...rodzilam około 3 godzin i wiem ze jakby miało to trwac dłuzej to chyba oszalałabym z bólu... ale juz z glowy a moja gwiazdka konczy dzis 10 dni:)))

Gość neeeska
tez niedługo będe rodzić a najbardziej obawiam się tego że maluszek jest spory a ja jestem raczej szczupła i obawiam się czy dam rade :(

Gość jestem w 36 tc
Ja tez sie koszmarnie boje porodu, ale nie bolu ani tym podobnych, ale tego, ze cos pojdzie nie tak...Cala ciaze mam bezproblemowa, nadal pracuje (jeszcze kilka dni) i strasznie, normalnie strasznie sie boje, ze podczas porodu beda jakies komplikacje...marze o tym, zeby moj synus urodzil sie zdrowy i tak naprawde juz chcialabym urodzic, przytulic go i miec ten caly porod z glowy...