Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja się pytam

Mam pytanie dotyczące karmienia 10miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość a ja się pytam

Ile np zupki powinno zjeść na raz 10miesięczne dziecko? Gotuje sama więc nie wiem, zresztą na słoiczkach też nie piszę czy taki słoiczek to cała porcja czy nie, zwłaszcza że są od rożnego wieku. Taka np zupka z mięsem i warzywami. Moje dziecko je tak że zje trochę, przerwa i znowu trochę... i tak mogłoby w sumie cały czas. Ile na raz powinno zjadać. Nie jest ani grubaskiem ani chudzielcem. Ma pampuchy i spore nóżki ale wszystko wygląda proporcjonalnie. Nie orientuje się ile teraz waży ale podejrzewam że coś koło 10kg

Gość mama37
moja dziewięciomiesięczna córka wazy prawie 10 kg, zjada za jednym razem cały słoiczek zupki , czyli 190g, a jeżeli gotuję sama to szykuje jej również tyle samo i zjada wszystko.

hej tez miałam ten sam problem:)nie wiedział do końca czy to co daje małej wystarcza jej czy nie, nie marudziła po jedzeniu wiec wnioskowałam ze jest najedzona:) moja ma teraz 14 m,ale z tego co pamietam to rano dawalam jej kaszke lub mleko ok 210 ml, potem jakis owoc np banan wiadomo calego nie zjadla ale tak pólto z checia, potem obiak tez sama jej gotowalam lub czasem dawalam słoiczek zwykle ten duzy, i tylko jeden dwóch dan mi nigdy nie zjadla, na obiad miala taka miseczke sredniej wilekosci, na deserek owoc, potem na podwieczorek kaszka i na noc mleko 210 - 240ml pozdrawiam:)

Gość a ja sie pytam
Dziękuje bardzo czyli ok 200g powinna zjadać, no to teraz będę najpierw odmierzać i się dowiem ile jada bo tak to ciągle na oko jej dawałam

Gość a ile ml ma taki duży słoiczek