Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamamaddd

Dostałam prace na pól etatu ale sąsiadka sie wysmiala ze to nie jest praca !!!

Polecane posty

Gość zalamamaddd

powiedziala ze na pol etatu to nie nazywa sie praca i sie smiala to ma pierwsza praca po studiach :(skonczylam licencjata i bede od wrzesnia robic uzupelniajace magistra prace dostalam w szkole jako nauczycielka niemieckiego sasiadka mowi ze zarobue najwyzej 400zł na reke i jakim prawem mowie ze to praca jest:(smutno mi bo u nas na wsi ciezko o prace wiec i tak sie ciesze

Gość kaliska
a sasiadka pracuje?

Gość zalamamaddd
nie nie pracuje ale utrzymuja sie z gospodarstwa rolnego

Gość kaliska
a ile ma lat?

jako nauczyciel stażysta? dostaniesz coś ok 900zł brutto. do tego w lutym trzynastka itp. Zwykła zazdrośc i tyle. Broń Boże pokazywać sąsiadce ze jestes niezadowolona, bo naród jest tak zawistny, dobrze im tylko wtedy gdy innym sie nie powodzi.

ja miałam podobnie jak moja znajomi dowiedzieli się, że będe pracować sekretariacie, że będę tylko kawę parzyć za marne pieniądze i że mi wspołczują. A prawda jest taka, że jestem oczkiem w głowie szefa i jego prawą ręką, fakt początkowo zarabiałam marnie, ale jak dałam się pozanć odrazu moja pensja poszła w górę. Ale nigdy nie narzekałam przy znajomych choć nieraz płakałam i chciałam wszystko rzucić w cholerę. Pomyślałam sobie, że jeszcze będziecie mi zazdrościć. I tak się stało, wiecznie mam uśmiech na twarzy, praca daje mi satysfakcje a ich szlag trafia:)

Gość zalamamaddd
BLUE FAIR JAKO NAUCZIEL STAZYSTA NIE DOSTANE okolo 900zł bo to na pól etetu a nie na caly etat sasiadka mówi ze to bedzie 400zl

Pracuje w oświacie wiec wiem. Właśnei szukam rozporządzenia aby ci udowodnić. W tym roku minister dał stażystom największe podwyżki, ok 500zł.

Teraz nauczyciel stażysta dostaje 1819zł brutto na całym etatcie, z tym, ze od września płace mają wzrosnąć o kolejne 5%. A poza tym skąd twoja sąsiadka wszystko wie. Poczytaj sobie trochę o wynagrodzeniu nauczycieli.

Gość twoja sasiadka to sfrustrowana
baba ktora Ci zazdrosci..twoje pol etatu nie nazywa sie praca tak? a ona pracuje? hahahhaha w gospodarstwie? mozesz jej spokojnie powiedziec siedzenie w domu i karmienie zwierzat to nie jest praca to sa wieczne wczasy;d

Gość zalamamaddd
ale to brutto a na reke to malusio jest chyba a ile na reke kochana bede miec na pol etatu na przyklad ? zreszta ja mam tylko licencjata a nie magistra to mniejsza kasa jest duzo za licencjata

Gość VBBBBNBBNBB
cokolwiek doqtaniesz to pracuj doswiaczenia nabedziesz i mozesz zawsze dorobic korepetycjami daj spokoj jaks wiesniara ci zazdrosci

Gość latojka
i co ze masz licencjata? Napewno masz wyzsze wyksztalcenie niz twoja sasiadka ktorej zal dupe sciska

Gość na reke bedziesz miec
dokladnie 410 złotych !!!liczylam :)

Dostaniesz 1471 brutto dla całego etatu, czylo 735zł brutto dla 1/2 etatu. Netto wynosi to 586,41zł za 9h w tygodniu. Wychodzi niecałe dwie godzinny dziennie.

Gość Lzej mi kiedy placze
Słuchajcie ile zarobie na reke pracujac 15 godzin w tygodniu w szkole?

Gość na reke bedziesz miec
400 zl to malo ale dobre i co hehehe

Gość zalamamaddd
a ja bede pracowac tylko 36 godzin w miesiacu razem

Gość zalamamaddd
a jakies dodatki wiejskie mi przysluguja czy nie skoro jestem z malego miasteczka a nawet wsi ?

To zalezy gdzie dana szkoła sie znajduje. Dodatek wiejski i mieszkaniowy przysługuje nauczyeliowi, który dojeżdza do pracy na wsi.

Zgodnie z wytycznymi Karty Nauczyciela dodatek wiejski przysługuje nauczycielowi, który spełnia jednocześnie następujące warunki: 1. posiada odpowiednie kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela, 2. jest zatrudniony na terenie wsi lub w mieście liczącym do 5000 mieszkańców; 3.jest zatrudniony w wymiarze nie niższym niż połowa obowiązującego wymiaru zajec.

Gość Lzej mi kiedy placze
Moze mi ktos obliczyc ile zarobie? Bede pracowala 15 godzin na wsi. Po licencjacie jestem mam kwalifikacje nauczycielskie.

1225,83zł brutto. 920zł netto Dodatek wiejski płacony jest max do 10% wynagrodzenia zasadniczego ale to zalezne jest od organu prowadzącego, czyli od gminy.

Gość wrrrrrrrrrrrr
Ludzie piszcie po polsku! Skończyłam licencjat a nie skończyłam licencjata!!!! Wrrr

Gość Po ciemku moge znalezc
Ale mowi sie ze ktos uzyskał dyplom licencjata a nie dyplom licencjat Tylko 920 zootych dostane??? Myslalam ze wiecej...

Mało? za 15h w tygodniu? Zwykły człowiek dostaje 1276zł brutto co jest ok954zł za 40h. Więc idź i nie grzesz. A potem się dziwić czemu każdy najeżdża na nauczycieli, ze ciągle im mało. A kysz!!!

>>Ale mowi sie ze ktos uzyskał dyplom licencjata a nie dyplom licencjat Odmiana przez przypadki się kłania.