Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5644565465564464

TRADYCYJNA CZY AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW?

Polecane posty

Gość 5644565465564464

Wasze za i przeciw :P Z jakiej wolicie korzystać?

automat jest lepszy bo sam płynnie zmienia biegi natomiast manualna daje większą kontrole nad samochodem

Gość jap
a jaka to tradycyjna?

Gość nhd
to zalezy :o ile masz kasy -to po pierwsze. po drugie zalezy w jakich warunkiach i po jakim obszarze sie prowadzi :o niewiarygodnie wygodniej jest z automatem

Gość manualna tylko..
bo to 50 % przyjemnosci z prowadzenia samochodu, zmiana biegow :)

Gość nhd
tia 50% przyjemnosci :D proponuje zebys pranie tez robila manualnie bo to taka przyjemnosc :D

naturalnie, że manualna :) to cała frajda wrzucić bądź nie trafić w odpowiedni bieg i wtedy tak rzęzi :) albo gaśnie :)

Gość nhd
no tak bardzo fajnie jest nie trafiac w bieg, widac jak kobiety dbaja o auta :o

Gość maskulinator
coupe z automatem ? to ciekawe :o

jak nie dbają? :o to wina producenta. Biegi są zbyt blisko siebie :( :o ostatnio i tak mój ma dzień dziecka, bo odpuszczam trochę sprzęgła i wrzucam czasem luz :) niech ma coś od życia :P

Gość nhd
:o

tradycyjna czyli manualna jest lepsza poniwaz mozna na niej palic gume a na automacie sie nie da bo na hamulcu jest posprzegło :P

Gość ja mam automat
nhd---> Napisalas/es: "to zalezy ile masz kasy -to po pierwsze." W przypadku kupowania przeciez nie mma az takiej roznicy w cenie ;) Jak dla mnie to wada jest, ze jak cus dupsnie to kila mogila, lepiej nowy samochod kupi, hehehe... A zaleta, ze duuuuuuza wygoda w korkach. Wiec jak ktos jezdzi wiecej po miescie niz po trasie to warto miec automat. Na trasie nie ma to takiego znaczenia ;) Automat niby wiecej spala. Ale tez az takich duzych roznic ponoc nie ma ;) Ja nie zaluje, ze mam ;) PS. A wiecie moze czy kupie gdzies filt oleju do automata? Gdzies poza serwisem? Bo tam to 350zl kosztuje :O

Gość nhd
oczywiscie chodzi mi o cene w uzytkowaniu- czyli jak cos padnie to klapa (wiem z doswiadczenia), i znalezc dobry serwis ktory ZNA sie( a nie tylko tak mysli) to nie lada wyczyn w tym kraju :o spalanie jest ejdnak wyzsze *(chyba ze ktos nie szaleje czyli jezdzi ekonomicznie:P)

Gość nhd
na allegro poszukaj filtru ale nie wydaje mi sie ze az 350 zl kosztuje

Gość diobel
a m tam wszystko jedno, byle jechal :D

Gość manualna tylko..
wyobraz sobie ze nienawidze robic prania a uwielbiam prowadzic samochod, lubie zmieniac plynnie biegi i nic mi nie rzezi ani nie gasnie, a jak ty jestes dupa wolowa ktora sobie nie radzi w korku z manualna to jezdzij z automatem

Gość ja mam automat
eee, przy uzytkowaniu nie ma roznicy ;) Spalanie nie jest duzo wieksze ;) A na allegro nie ma. W hurtowni nie ma, tylko w serwisie to to maja. Za 350zl :O Myslalam, ze ktos doradzi. Nie wymienilam, moze nastepnym razem, heh ;) Ponoc mozna przeplukac tylko ;)

Gość ja mam automat
a kto powiedzial, ze sobie w korku nie radze z manualna skrzynia? :O Nic mi tez ani nie gaslo ani nie rzezilo. Mam teraz automata bo tak wyszlo i calkiem mi sie podoba. Ale przeca jakby trzeba bylo to bym dala rade i z manualna ;) Chyba jeszcze nie zapomnialam :D

DSG nie zwiększa spalania, jest szybsza od manualnej w rękach zawodowca i nie psuje się tak jak inne automaty, bo konstrukcyjnie jest zbliżona do manualnej 🖐️

Gość manualna tylko..
moja wypowiedz odnosila sie do wypowiedzi nhd, a nie do "ja mam automat"

Gość nhd
ja tez nie przypomniam sobie zebym pisala ze mam problemy z manualem ?:O