Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia Nowak

Mężczyźni są wyższą płcią!

Polecane posty

Gość a ja jestem mężczyną
i chcę być kobietą :D Co mi poradzicie?

[a ja jestem mężczyną i chcę być kobietą Co mi poradzicie?] przestań mysleć kutasem od razu się poprawi twój intelekt :classic_cool: to Ty Złoty ?

Gość pzw niezalogowany
Eh lisiczka ale Dyskusja z Toba jest bezsensowna bowiem albo przedstawiasz jakąs swoją wizje swiata, która mnie kompletnie nie interesuje i nie ma pokrycia z obecnymi realiami, a po drugie daej nie łapiesz o co chodzi. Intelektualnie facet moze wszstko to co kobieta na tym samym poziomie. Fizycznie facet momże dużo więcej niż kobieta, co widać po wynikach w spocie i pracach fizycznych. Zatem konkluzja jest prosta, facet może więcej i ma większe pole do popisu by przysłużyć się społeczenstwu. I chocbys nie wiem co tu pisała i tak tego argumentu nie zbijesz. A tylko o to się tutaj rozchodzi🖐️ "mężczyźni dzięki sile fizycznej, agrsji i bezwzględności od początków ludzkości podporządkowali sobie kobiety. no ale powoli to zanika (zależy w jakim rejonie świata) " Dały się podporzadkować... To wina faceta? Jakby ktoś dał Ci na przechowanie milion dolarów a potem żądał zwrotu to miałby prawo później winić za to Ciebie? :classic_cool:🖐️ "no i co z tego ? czesc z was fizolami pozostanie ale pracy dla fizoli bedzie z czasem coraz mniej i bedzie ona coraz gorzej oplacana a ci którzy przegraja rywalizacje z chińczykami trafia pod monopolowy wyjasnij mi proszę dlaczego mam szanowac jakiegoś dupka lub nawet nie dupka z racji tego że moje krzesło zaprojektowała osoba tej samej płci ? bo nie rozumiem tego ani trochę " Właśnie Twoje co z tego wiele wyjaśnia. 🖐️ Nie rozumiesz dlatego, że odszedłem od głównego tematu tak jak Ty, żeby uzmysłowić beznadziejnośc wczesniejszych postów (Twoich?). :classic_cool:🖐️ "bo to "ałgument" pzw państwo powinno wyrzucać tych damskich bokserow no ale mentalnosc niestety " To jest Twój problem. Wszędzie dopatrujes się winy facetów. Bo przecież samotna matka nie może być sama sobie winna. ;)🖐️ "szczerze wątpię zeby automatyka i robotyka czy fizyka kwantowa dawała większe szanse na pracę od ekonomii czy zarzadzania nie mówiąc o prawie" Czego to dowodzi? Czy Ty nie rozumiesz że do tej pory nie udowodniłaś racji w głównym wątku? 🖐️ Dopóki mi nie udowodnisz, że mężczyzna, nie może być tak samo dobrym prawnikiem czy ekonomista jak kobieta, to dyskusja mija się z celem, bowiem ja mogę Ci udowodnić, że kobieta nie osiągnie wyników w sporcie takich jak facet porównujac je bezposrednio i już nie masz kompletnie żadnych argumentów by to skontrować. Co z tego wynika? ZE intelektualnie facet jest równy kobiecie ale fizycznie ją przewyższa. Zatem rachunek jest prosty, facet ma przewagę. (oczywiście statystycznie) Warto się sprzeczac na siłę? :classic_cool:🖐️

Gość olaika
co to za bzdety, większa siła fizyczna nie znaczy o żadnej wyższości

Gość pzw niezalogowany
O wyższości świadczy jedynie statystycznie wyższy wzrost. :classic_cool:🖐️ Siła fizyczna dowodzi jedynie przewagi mężczyzn nad kobietami. 🖐️

Gość Natalia Julia Nowak
Kij w oko temu, kto umieścił tu mój artykuł i odpowiada na komentarze w moim imieniu. Nie wiesz, człowieku, że podszywanie się pod inną osobę jest karalne?! N. J. Nowak www.njnowak.tnb.pl

Gość obważan ziewający pączek
faceci są wyżsi to fakt :D

Gość obważan ziewający pączek
Facetów bez kobiet by nie było a kobiet bez facetów, a takie porównania nie są nikomu potrzebne nawet. Człowiek to gatunek dłupłciowy i każda płeć jest tak samo ważna. :P

Gość glupie wywody
1. Z anatomicznego punktu widzenia nie ma roznicy w budowie mozgu mezczyzn i kobiet 2. Typowe "zenskie cechy" jak lagodnosc, opiekunczosc itd. sa wynikiem tradycyjnego modelu wychowania i okreslonych wzorcow wpajanych dziewczynkom od malenkosci. 3. Statystycznie dziewczynki maja wyzszy iloraz inteligencji niz chlopcy i wlasnie dlatego lepiej radza sobie w szkole 4. argument o tym, kto kogo "posuwa" jest zalosny i nawet nie wiem jak to skomentowac. Co z tego, ze to mezczyzna wstrzykuje plemniki do pochwy, skoro do zaplodnienia potrzebni sa w rownym stopniu kobieta i mezczyzna? 5. Wiek ojca i jakosc jego plemnikow ma duze znaczenie dla zdrowia dziecka Mezczyzna jest silniejszy fizycznie, i z biologicznego punktu widzenia jest to jedyn roznica. Stwierdzenie, jakoby mezczyzni byli lepsi (wyzsi) od kobiet jest uproszczeniem i swiadczy o prymitywizmie intelektualnym. A autorka artykulu moglaby sie troche douczyc w temacie, wyciaganie argumentow, ktore juz dawnu temu okazaly sie nieprawdziwe, jest zalosne.

Gość liked
do glupie wywody 1. Z anatomicznego punktu widzenia nie ma roznicy w budowie mozgu mezczyzn i kobiet Nie masz racji. A najgorsze, ze mowisz to z przekonaniem ze ja masz czym oczywiscie potwierdzasz swoja ignorancje. 2. Typowe "zenskie cechy" jak lagodnosc, opiekunczosc itd. sa wynikiem tradycyjnego modelu wychowania i okreslonych wzorcow wpajanych dziewczynkom od malenkosci. Nie tylko sposob wychowania ma na to wplyt. Takze ich warunki psychofizyczne. Nie byloby zgodne z kierunkiem ewolucji, aby osobniki slabsze fizycznie byly bardziej agresywne... marnie by sie to dla nich skonczylo. A wiec rola w ktorej sa kobiety jest jakby balansem w naturze, a nie narzucona rola. 3. Statystycznie dziewczynki maja wyzszy iloraz inteligencji niz chlopcy i wlasnie dlatego lepiej radza sobie w szkole Roznica o ile mi wiadomo jest bardzo niewielka i oparta o testy z wiedzy, kiedy to chlopcow rozsadza energia i uwalniajacy sie testosteron, a dziewczynki siedza nad ksiazkami. Chwala im za to, ale w analitycznym i przestrzennym mysleniu nigdy mezczyzn nie dogonia. Dlatego tez tak niewielki promil kobiet odnajduje sie w zawodach typu programista, fizyk, mechanik. 4. argument o tym, kto kogo "posuwa" jest zalosny i nawet nie wiem jak to skomentowac. Co z tego, ze to mezczyzna wstrzykuje plemniki do pochwy, skoro do zaplodnienia potrzebni sa w rownym stopniu kobieta i mezczyzna? Tu sie zgodze. Znam wiele kobiet, ktore na pewno lepiej "posuwaja" niz niejeden facet :) 5. Wiek ojca i jakosc jego plemnikow ma duze znaczenie dla zdrowia dziecka Wiek ojca ma znaczenie, ale znacznie od wieku matki!!! Facet 50 letni ma nadal powyzej 95% szans na splodzenie zdrowego dziecka z mloda kobieta. Kobieta w wieku juz zaledwie 40 lat ma prawie 60% szansy na dziecko z wadami jesli to jej pierwsze dziecko, a jesli kolejne to mniejsza. Mezczyzna jest silniejszy fizycznie, i z biologicznego punktu widzenia jest to jedyn roznica. Stwierdzenie, jakoby mezczyzni byli lepsi (wyzsi) od kobiet jest uproszczeniem i swiadczy o prymitywizmie intelektualnym. Mylisz sie. Roznic jest znacznie wiecej. Cala gospodarka hormonalna jest inna, a to determinuje w znacznej mierze charakter i .... zycie. A autorka artykulu moglaby sie troche douczyc w temacie, wyciaganie argumentow, ktore juz dawnu temu okazaly sie nieprawdziwe, jest zalosne. Radze nie robic z siebie idioty na drugi raz i nie poprawiac inncyh jesli samemu nie wie sie co sie mowi. pozdr.

ale prawda jest ze wiekszosc kobiet jest intelektualnie troszke w tyle. sa bardziej zajete swoim wygladem niz polityka czy historia, interesuja sie bardziej sprawami sercowymi niz sytuacja ekonomiczna. mowie wiekszosc bo sa wyjatki np. ELzbieta 1, Margaret thacher czy Kleopatra. Sa wsrod nas takie kobiety, ale one sa w zdecydowane mniejszosci.

Gość amant ty pętaku
idiotyczne postawienie tezy i tyle

Gość Życzliwy******
Drodzy Państwo wystarczy wpisać w google Natalia Julia Nowak i zobaczycie co sie stanie. Ocene zostawiam wam:):) O czymś to świadczy chyba??

Gość Życzliwy********
To wiem że nie akceptuje swego ciała:) Jako kobiety.Wiem również że wiele rzeczy nie akceptuje:) Pozatym to sie zastanawiam i nie tylko ja czy to nie czasem taka Jola Rutowicz:) Pozdrawiam

Gość Życzliwy********
kalinowa panna to albo ty zrobiłas tej pannie reklamę albo sobie krecją robotre bo już nie kumam?? Czyj ten artykuł czy twój czy Natali Juli Nowak która głośno krzyczy ze to nie ona wkleiła swój artykuł:) Tu.to czyj jest ten artykuł ??? Bo tamta panna co ją wszyscy na necie bluzgają mówi ze to ona pisała! I obwinia kogoś o plagjat!! Na wszystkich forach ja klną :(

Gość miu-miu
"Jakby tego było mało, w męskim organizmie komórki rozrodcze są produkowane przez całe życie, zaś wiek ojca nie ma wpływu na ryzyko poczęcia dziecka z zespołem Downa (u kobiet jest inaczej - produkcja gamet trwa tylko do okresu przekwitania, a wiek matki może być przyczyną choroby dzieciaka)" B Z D U R A podając takie informacje należy sprawdzić ich prawdziwość. U mężczyzn wzrasta ryzyko od 65 roku życia. Napisałaś ze mężczyźni są silniejsi od kobiet a wśród zwierząt samce są strojniejsi. Naciągasz fakty do swoich poglądów, gdyż wśród ludzi kobiety są strojniejsze a wśród zwierząt większość samic jest silniejsza i większa.U lwów to samice polują, a czarna wdowa pożera pająka itp. Wiesz, natura jest mądra i jest jakaś przyczyna dlaczego powierzyła właśnie kobiecie rolę tak ważną jak opieka nad potomstwem i dała jej specjalne predyspozycje do ochrony tego skarbu. Myślę, iż podając, że mężczyźni mają wyższe IQ powinnaś podać źródło takich informacji, pomijasz fakt, że oprócz inteligencji badanej Wechslerem, istnieje jeszcze wiele różnych rodzajów zdolności intelektualnych, w których mężczyźni zostają daleko w tyle. Z ciekawości proszę zajrzyj ile w ciągu ostatnich lat kobiet otworzyło własną działalność gospodarczą a ile mężczyzn :) I kto odnosi sukcesy. Miłego życia.

"U mężczyzn wzrasta ryzyko od 65 roku życia." Co nie zmienia faktu, że 65 > 35. :classic_cool:🖐️ "gdyż wśród ludzi kobiety są strojniejsze" Co Ty pierdolisz? :D Chyba nie uwzględniasz garderoby, bo przeciez nie ma to zadnego związku z naturalnymi mozliwościami i zdolnościami kobiet. :classic_cool:🖐️ "a wśród zwierząt większość samic jest silniejsza i większa." Owszem wśród robali tak ale wśórd ssaków przewazająca większośc samoców jest większa od samic. Zatem jezeli to Cię dowartościuje to ciesz się, ze samice robali sa większe od samców i modliszki odgryzają samcom głowę. :D:classic_cool:🖐️ "U lwów to samice polują, a czarna wdowa pożera pająka itp. " Co to ma do rzeczy? Samiec lwa jest większy(a co za tym idzie silniejszy) od samicy. No i ma grzywe, więc jest strojniejszy. :classic_cool:🖐️ "Myślę, iż podając, że mężczyźni mają wyższe IQ powinnaś podać źródło takich informacji, pomijasz fakt, że oprócz inteligencji badanej Wechslerem, istnieje jeszcze wiele różnych rodzajów zdolności intelektualnych, w których mężczyźni zostają daleko w tyle." O ile dobrze pamiętam(a słabo pamiętam) niemal w kazdym narodowym teście IQ męzczyzni mieli wyższe od kobiet. Możesz tez wygooglować artykuły. :classic_cool:🖐️ Co oczywiście nie znaczy, ze kazdy facet jest mądrzejszy od każdej kobiety ale zakompleksione panie zawsze odbierają to jako atak. :classic_cool:🖐️ I co to za tajemnicze zdolnosci itelektualne w których męzczyzni zostają dalko w tyle? :classic_cool:🖐️ Z jedej strony wyamgasz zródła, a zdrugiej sama nie podajesz. :classic_cool:🖐️ Jak ja kocham te wojujące zakompleksione feministki. :classic_cool:🖐️

Tak, absolutnie się zgadzam. Przykład mam chociażby u siebie w domu. I proszę was, kobiety, nie traccie czasu na dyskusję -szkoda mojego i waszego zachodu na obalanie faktów, które są tak jaskrawo oczywiste. Wiem, że zaraz wytoczycie swoje mętne argumenty, że kobieta może założyć obcasy, upiąć włosy utd. Ale powiedzmy sobie szczerze i otwarcie - ja 193 cm, moja żona 169 cm - liczby nie kłamią moje drogie Pania :)

Gość miu-miu
Twój jaśniejący intelekt mnie tak oślepił, że aż zaniemówiłam. Wojowniczką nie jestem, ale każdy czytający i myślący człowiek widzi ze to brednia. Ktoś próbuje w kilku zdaniach przedstawić charakterystykę porównawczą grup, gdzie w grę wchodzi 100 tyś. lat przeróżnych wpływów. To po prostu jest zwykła papka pseudointelektualna, dla ludzi którzy już mają skostniałe poglądy i szukają potwierdzenia, że od kogoś mogą się czuć lepszymi. Wartości tu nie znajduje dla siebie żadnych, ani żadnej nauki. Zakompleksionymi zaś są ci, których cieszy ten "artykuł". Nie czuję się jako kobieta lepsza od mężczyzn, ale jako osoba od wielu z was tak.

\"ale każdy czytający i myślący człowiek widzi ze to brednia\" Powalająca argumentacja. :classic_cool:🖐️ \"Ktoś próbuje w kilku zdaniach przedstawić charakterystykę porównawczą grup, gdzie w grę wchodzi 100 tyś. lat przeróżnych wpływów.\" No tak standardowa wymówka. Teraz tez kobiety są przecież pokrzywdzonę, bo źli faceci nie chcą ich zatrudniać. ;):classic_cool:🖐️ \"Nie czuję się jako kobieta lepsza od mężczyzn\" Zgadzam się. Czujesz się gorsza i to widać po tym, jak przeżywasz tą, jak to nazwałaś papkę intelektualna. :classic_cool:🖐️ A czuć się lepsza jako osoba masz prawo, w swoich marzeniach mozesz być nawet papieżem. :classic_cool:🖐️

Niezgadzam się z autorką. Nie ma wyższych ani niższych, bardziej i mniej uprzywilejowanych - kobieta i mężczyzna w swym zamyśle występują jako całość - jedno ma ,co nie ma drugie i tylko razem są w stanie się jakoś uzupełniać żeby nasz gatunek przetrwał. A z tą współpracą w obecych czasach ejst coraz gorzej

Poniżasz swoją (a także kobiet) godność. Ja mówiąc słowo równość mam na myśli równą wartość, czyli nikt nie jest ważniejszy, nikt nie jest mniej ważny. Poniżasz siebie i kobiety.

Gość gość
Mężczyźni są silniejsi, ale kobiety są wytrwalsze. Mężczyzna jest silny i przebojowy, ale zbyt często kieruje się dumą lub agresją. Wtedy finalnie przegrywa. Kobieta jest bardziej racjonalna, wyważona, dopasowuje się do trudnych warunków, znosi lepiej trudy i znoje. Facet jest jak silny dąb, kobieta jest jak osika. Jak kto woli...

Gość gość
8XsLdJ0IKHeAZP5v5Kpz4VVT