Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia Nowak

Mężczyźni są wyższą płcią!

Polecane posty

Gość Julia Nowak

W moim poprzednim artykule zatytułowanym “Kara śmierci za aborcję!” napisałam, iż należę do ludzi w miarę tolerancyjnych. Świadczy o tym fakt, że utrzymuję kontakt z osobami o najróżniejszych poglądach. Istnieje jednak ideologia, która - w odróżnieniu od innych - wywołuje we mnie daleko posuniętą agresję. Tą ideologią jest feminizm: nieuzasadnione przekonanie o równości płci, połączone z nawoływaniem do popełniania zbrodni (zabijania nienarodzonych dzieci). Celem tego krótkiego felietoniku nie jest opisywanie przekonań czy dokonań feministek, tylko polemika z ich głównym dogmatem. Jestem kobietą, ale - w odróżnieniu od “feminich” - nie boję się bolesnej prawdy na swój temat… Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że mężczyźni są „wyższą płcią”. Chyba każdy potwierdzi, iż cechy, które najbardziej liczą się w świecie (siła, odwaga, upór, niezłomność, zdecydowanie, przebojowość, asertywność, samodzielność, duma, waleczność, chłodny racjonalizm) objawiają się głównie u facetów. Oczywiście, mogą się trafić silne i śmiałe kobiety, ale - jak mówi przysłowie - „wyjątki potwierdzają regułę”. Powiem więcej: jeśli baba ma taki charakter, to znaczy, iż posiada męską płeć mózgu! Czyż nie jest to dowodem na wyższość męskości nad kobiecością?! Pewien Internauta (lub Internautka) całkiem słusznie stwierdził(a), że kobiety robiące zawrotną karierę w polityce mają dużo męskich cech. Kobiece cechy (czułość, ugodowość, pokora, delikatność, emocjonalność, empatia, pobożność, ostrożność) byłyby zaś przeszkodą w walce o władzę i utrzymanie „stołka”. Jeśli chodzi o inteligencję, bywa z nią bardzo różnie. O ile wiem, mężczyźni zazwyczaj mają wyższe IQ, ale w szkołach to dziewczęta radzą sobie lepiej… Skoro omówiliśmy prawidłowości, związane z ludzką psychiką i jej wpływem na pozycję społeczną, powinniśmy się zająć również aspektami biologicznymi. Tutaj nie ma już żadnych wątpliwości - mężczyzna ma ewidentną przewagę nad kobietą (chociaż mogą się zdarzyć wyjątki)! Facet zazwyczaj jest wyższy, mocniej zbudowany, silniejszy, sprawniejszy, bardziej wytrzymały. Gdyby chciał wykorzystać te cechy przeciwko babie, przedstawicielka płci pięknej byłaby niemal bezradna. Kobieta, pragnąca posiąść to, co on dostał za darmo od natury, musiałaby zaś bardzo długo nad sobą pracować. Wyższość faceta nad babką jest widoczna również (a właściwie: szczególnie) w sferze seksualnej - to on chwyta ją w swoje ramiona, „posuwa” i wstrzykuje jej plemniki do pochwy, inicjując stworzenie nowej istoty. Jakby tego było mało, w męskim organizmie komórki rozrodcze są produkowane przez całe życie, zaś wiek ojca nie ma wpływu na ryzyko poczęcia dziecka z zespołem Downa (u kobiet jest inaczej - produkcja gamet trwa tylko do okresu przekwitania, a wiek matki może być przyczyną choroby dzieciaka). U większości gatunków zwierząt (choć nie u wszystkich!) samce są efektowniejsze i „strojniejsze” od samic. Proszę spojrzeć chociażby na lwy, indyki, koguty, kaczory, barany, jelenie… Myślę o tym, co napisałam w kilku poprzednich akapitach, i jestem zaszokowana - przebija przeze mnie straszny nietzscheanizm (brak wiary w równość wszystkich ludzi, niechrześcijańskie wyobrażenie o moralności, kult siły i władzy)! Mam jednak małą prośbę do Czytelników… Niech nikt sobie nie wyobraża, że popieram prześladowanie czy niesprawiedliwe traktowanie „gorszych” jednostek przez „lepsze”! Moim zdaniem, każdy porządny człowiek zasługuje na szacunek i godne życie, a sprawdzianem dla silniejszych powinien być sposób, w jaki traktują słabszych. Tak naprawdę, nie należy oceniać ludzi wyłącznie na podstawie ich płci, bowiem osoby niemądre i niedobre mogą się trafić wszędzie…

Gość faanaberia
niestety stanowisz dowod na poparcie swojej tezy

Gość bubu22
mimo wszytko uwazam ze kobieta sa ta 'lepsza' placia. To ze sa inne, maja inne cechy charakteru niz mezczyzni jest niezaprzeczalne. Ale dlaczego zaraz gorsze? Empatia to dobra cecha, tak samo jak i czulosc, ugodowosc, i pokora. Delikatnosc tez! Kto wywoluje wojny i agresje na swiecie. Mezczyzni! Nie kobiety. Czesciej zdaza sie tez ze to mezczyzna jest pedofilem. Przemoc domow - mezczyzna. Mozna wymieniac i wymieniac.

Gość mega-pasztet
mezczyzni sa silniejsi od kobiet, poniewaz w przeszlosci o nie walczyli z innymi samcami, troche wiedzy antropologicznej by sie przydalo

Gość Julia Nowak
A kto powiedział że kobiety są gorsze? Przeczytaj raz jeszcze dokładnie co napisałam. Bo tam jest wszystko wyjaśnione. Nie napisałem że kobiety są gorsze.

Gość bubu22
ja tam uwazam ze to jest wyssane z palca. I pisze to osoba , ktora juz na poczatku wspomina ze jest tolerancyjna. Gdzie twoja tolerancja dla innosci?to ze ktos jest inny nie znaczy ze jest gorszy lub lepszy. przeczysz sama sobie.

Gość bubu22
tak wlasnie cie zrozumialam. Napisalas ze przebija sie tu twoj "brak wiary w równość wszystkich ludzi". Skoro nie sa rowni to sa gorsi i lepsi.

Gość mega-pasztet
Wyzszy moze byc gatunek. Dwie plcie jednego gatunktu sa rownorzedne. Pasztet to rodzaj męski, więc można się domyśleć, że nie pisze tego kobieta.

Gość Julia Nowak
Dziękuję za dotychczasowe komentarze. A teraz czekam na jakieś myślące kobiety, w myśl zasady że i takie się zdarzają. Takie które są w stnie wysilić swój intelekt nie tylko na to aby przeczytać te kilka krótkich akapitów ale również zrobić to ze zrozumieniem. A osobom doychczas komentującym już dziękuję. Nie jestem w stanie podjąć polemiki z wami.

Gość tomek popis
No kochana. jak widac zainteresowanie Twoim artykulem ktory publikowalas juz miesiac temu, jest niskie. Na stronie I think jest tylko jeden komentarz do tego tekstu. Najwyrazniej nikt nie jest w stanie podjac polemiki ze skrajnie prawicowa dewotka.

Gość Adi 21 Gdańsk
procz tego kobiety walą cuchnace gazy jak moja siostra i ciotka, ktora od roku mieszka z nami.

Gość do Julia Nowak
a oto autorka tego topiku: http://www.youtube.com/watch?v=aPqKFqIDVks nie wiem po kiego grzyba ludzie takie cos umieszczaja i zajmuja pamiec publicznych serwerow. I jeszcze wypisuja takie glupoty majac nascie lat. to jest straszne.

Gość lizak1001
Niezle masz zryty mozg. Malo wiesz o tolerancji, zyciu a z twoich przmyslen bije brak doswiadczenia. Chcesz sie wypowiedac na kazdy temat ale nie masz do tego predyzpozycji. Moze za pare lat to zrozumiesz.

\"Kto wywoluje wojny i agresje na swiecie. Mezczyzni! Nie kobiety.\" jak byś zwróciła uwagę najwięcej ofiar i brutalności jest w konfliktach zbrojnych gdzie dominująca większość to mężczyźni bodajże w wieku 18-29... czyli np wszelkie wojny domowe w afryce bo w tym okresie mężczyzna najsilniej poszukuje partnerek więc tak to działa czysta biologia i wina kobiet :P

Gość pzw niezalogowany
Zgadzam się. Zresztą to oczywiste. Przecież nie ma takiej rzeczy, którą z faktu iż są kobietami robią lepiej. Natomiast jest masa rzeczy od sportu po zawody fizyczne, w których kobiety są statystycznie dużo mniej efektywne. 🖐️ O tych cechach "typowo kobiecych" tak naprawdę trudno się wypowiadać, gdyż nie wiemy czy ich obecnośc nie jest spowodowana faktem, iż kobiety podświadomie zdają sobie sprawę ze swojej słabości. 🖐️

Gość co prawiczki mogą wiedzieć
o kobietach :D

Gość pzw niezalogowany
Faktycznie tylko poprzez seks facet może się dowiedzieć o wynikach w sporcie kobiet względem mężczyzn i efektywności pracy kobiet w pracach typowo fizycznych. Przepraszam. :classic_cool:🖐️

efektywność w sporcie to efekt różnic pomiędzy płciami , mężczyźni są więksi, silniejsi i szybsi nic dziwnego że rekord na 100m jest lepszy u facetów o wyższości płci to nie świadczy tylko o dymorfizmie płciowym wśród homo sapiens sapiens u modliszek czy pająków jest odwrotnie i co z tego ? czy samice są lepsze od samców ? jedne bez drugich nie przeżyją z praca fizyczną jest tak samo, mężczyzna większy, silniejszy to lepiej macha łopatą pajęczyca większa silniejsza to większą utka sieć i większe ofiary upoluje osobiście wolę się zastanawiać czy tapicerka w moim samochodzie pasuje do koloru moich butów niż machać łopatą albo dźwigać pustaki czy cegły no ale skoro fizyczność to jest "wyzszość" to ja ją wam panowie zostawiam czujcie się wyższą płcią :) prawiczki też

Gość pzw niezalogowany
Oczywiście, że tak. Skoro faceci intelektualnie są na poziomie kobiet(dla jednych stoją wyżej ze względu na wynalazki w historii itp. ale to już kwestia dyskusyjna), a jezeli chodzi o siłę i kondycję fizyczną sa dużo lepsi to chyba nie trzeba być wielce inteligentnym, by dojśc do wniosku ze faceci są statystycznie lepsi od kobiet jezeli chodzi o przystosowanie do wymogów tego świata. Co oczywiście nie znaczy, że jakiś przeciętny Kowalski bedzie zawsze lepszy od przeciętnej Malinowskiej. 🖐️

Gość o ja pierdziu
to ta wariatka natalia julia nowak :D

faceci są statystycznie lepsi od kobiet jezeli chodzi o przystosowanie do wymogów tego świata. byli przystosowani pzw byli 100 czy 1000 lat temu teraz praca fizyczna odchodzi do lamusa jest coraz mniej roboli za coraz mniejsze pieniądze, maszyny są w większosci przypadkow wydajniejsze to nawet nie jest atut tylko powoli staje się przekleństwem mężczyzn. dużo widujesz kobiet pod sklepami monopolowymi pzw ?

Gość pzw niezalogowany
Gdyby nie ta praca fizyczna to byś nie miała gdzie meiszkać kobietko. :classic_cool:🖐️ Trochę szacunku, gdyż zanim maszyny przejma całkowicie funkcje roobli mina lata świetlne. 🖐️ Nie widzę dużo kobiet pod monopolowymi ale za to widzę dużo więcej żebraczek z dziecmi w przejściach podziemnych, jak i domy samotnej matki sa wypełnione raczej kobietami. ;):classic_cool:🖐️

Gdyby nie ta praca fizyczna to byś nie miała gdzie meiszkać kobietko. Trochę szacunku, gdyż zanim maszyny przejma całkowicie funkcje roobli mina lata świetlne. Nie widzę dużo kobiet pod monopolowymi ale za to widzę dużo więcej żebraczek z dziecmi w przejściach podziemnych, jak i domy samotnej matki sa wypełnione raczej kobietami. stopniowo przejmują pzw to się nazywa postęp :) jasne że nie wszystko ale pracy dla roboli jest coraz mniej a pracy np. w usługach gdzie kobiety dominują coraz więcej, na studiach też już dominują w USA i wielu innych krajach procentowy udział kobiet w całkowitej liczbie studentów dawno przekroczył 50% i rosnie z każdym rokiem i nikt nie wie jak ten trend odwrócić argument o szacunku jest co najwyżej "ałgumentem" żule pieniądze wydają (Twoje-z zasiłków) a żebraczki zarabiają też "ałgument"

Gość pzw niezalogowany
"stopniowo przejmują pzw to się nazywa postęp " Nie kwetionuję postępu tylko fakt, że przedstawiasz to tak, jakby to praca fizyczna miała w ogóle zniknąć na przestrzeni Twojego żywota. Prawda jest taka, że za swojego zycia się tego nie doczekasz. Pzoa tym to tak naprawdę niewiele zmienia. 🖐️ Bowiem pisze tu o fakcie przystosowania. Facet może wykonywać wszystko to co kobieta(tak samo albo i lepiej, w kazdym razie nie gorzej) + wiele rzeczy więcej dzięki lepszym warunkom fizycznym. To jest fakt, chyba że udowodnisz, że jest inaczej. 🖐️ A to czy będzie to wykorzysywane to inna kweista, narazie jest więc...? 🖐️ "jasne że nie wszystko ale pracy dla roboli jest coraz mniej a pracy np. w usługach gdzie kobiety dominują coraz więcej, na studiach też już dominują w USA i wielu innych krajach procentowy udział kobiet w całkowitej liczbie studentów dawno przekroczył 50% i rosnie z każdym rokiem i nikt nie wie jak ten trend odwrócić " Pytanie tylko na jakich kierunkach, gdyż na technicznych czyli tych dających realny zawód i umiejętności w dalszym ciągu dominują faceci. Natomiast kobiety faktycznie dominują w socjologiach, psychologiach i filozofiach, i potem nie mają pracy. 🖐️ Sytuacja w USA mnie nie interesuje, nie mam danych na ten temat. 🖐️ "argument o szacunku jest co najwyżej "ałgumentem"" To Twoje zdanie ale brzmi ono komicznie z racji iż pewnie pierwdzisz w stołek przy biurku stworzonym przez stolarza i walisz w klawiaturę zaprojektowaną przez faceta. :classic_cool:🖐️ Nawet to Twoje wielce intelektualne miejsce pracy(którym się domyslnie szczycisz) zostało zbudowane przez faceta fiziola. 🖐️ Zatem szacunek jest mile widziany. :)🖐️ "żule pieniądze wydają (Twoje-z zasiłków) a żebraczki zarabiają też "ałgument"" Ale samotne matki już nie. Ponadto o ile mi wiadomo, żebranie to wyłudzanie pieniędzy i to jeszcze w najgorszy sposób, bo na litość. 🖐️ Jedyny plus to taki, że nie muszę dawać ale to tak, jak z PUAmi niby kobiety nie muszą im dawać ale dają i potem płaczą. To jest manipulacja. :classic_cool:🖐️

Gość pzw nie mam teraz ani czasu
ani ochoty odpowiadać... moze później

słuchaj trolu :P : Nie kwetionuję postępu tylko fakt, że przedstawiasz to tak, jakby to praca fizyczna miała w ogóle zniknąć na przestrzeni Twojego żywota. odchodzi do lamusa czyli w moim rozumieniu tych slow staje sie gorzej platna, mnie powazana stopniowo wypierana przez technologię staje się przeżytkiem, jasne nie we wszystkim, złote rączki się zawsze przydadzą jak i trochę kopidołów ale w większości Prawda jest taka, że za swojego zycia się tego nie doczekasz. znajdź gdzie pisalam inaczej :O Pzoa tym to tak naprawdę niewiele zmienia. och czyżby ? :D nie osmieszaj się Bowiem pisze tu o fakcie przystosowania.Facet może wykonywać wszystko to co kobieta(tak samo albo i lepiej, w kazdym razie nie gorzej) + wiele rzeczy więcej dzięki lepszym warunkom fizycznym. wszystkiego nie może i tego nie trzeba udowadniać nawet prawiczkowi facet (nie każdy ale dużo wiecej procentowo niż kobiet myślę że kilkakrotnie więcej) po prostu.. nie chce może by umiał ale najpierw konsola potem net i koniec konców 5 rano pod monopolowym :P [Pytanie tylko na jakich kierunkach, gdyż na technicznych czyli tych dających realny zawód i umiejętności w dalszym ciągu dominują faceci.] szczerze wątpię zeby automatyka i robotyka czy fizyka kwantowa dawała większe szanse na pracę od ekonomii czy zarzadzania nie mówiąc o prawie :P Natomiast kobiety faktycznie dominują w socjologiach, psychologiach i filozofiach, i potem nie mają pracy. 0/10 :D cytujesz jarka 8coma4cm ? :D wymień te co nie mają pracy jesli takie znasz :classic_cool: :D Sytuacja w USA mnie nie interesuje, nie mam danych na ten temat. na kierunkach technicznych w USA mężczyxni jeszcze maja niewielka przewage na reszcie to jest tak : cześć na stypendiach sportowych czesc geje a reszta (z Twojego punktu widznia lucky loosers) to ma niemalze poligamie na codzień :P To Twoje zdanie ale brzmi ono komicznie z racji iż pewnie pierwdzisz w stołek przy biurku stworzonym przez stolarza i walisz w klawiaturę zaprojektowaną przez faceta. no i co z tego ? czesc z was fizolami pozostanie ale pracy dla fizoli bedzie z czasem coraz mniej i bedzie ona coraz gorzej oplacana a ci którzy przegraja rywalizacje z chińczykami trafia pod monopolowy wyjasnij mi proszę dlaczego mam szanowac jakiegoś dupka lub nawet nie dupka z racji tego że moje krzesło zaprojektowała osoba tej samej płci ? bo nie rozumiem tego ani trochę :P:D Nawet to Twoje wielce intelektualne miejsce pracy(którym się domyslnie szczycisz) zostało zbudowane przez faceta fiziola. dokładnie murzyn zrobił swoje murzyn moze odejsc Zatem szacunek jest mile widziany. do murzyna ? Ale samotne matki już nie. bo to \"ałgument\" pzw państwo powinno wyrzucać tych damskich bokserow no ale mentalnosc :O niestety :( Ponadto o ile mi wiadomo, żebranie to wyłudzanie pieniędzy i to jeszcze w najgorszy sposób, bo na litość. to też zawod, akurat u nas często skryminalizowany jedyny plus to taki, że nie muszę dawać ale to tak, jak z PUAmi niby kobiety nie muszą im dawać ale dają i potem płaczą. To jest manipulacja. \"ałgument\" :classic_cool: i manipulacja :D 🖐️

i to że są silniejsi fizycznie od nas ma niby świadczyć o ich wyższości? buahaha