Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frezzja

Jaki sos do szyneczki na obiad ???????

Polecane posty

Gość Frezzja

Mam zamiar zrobić kotlety z szynki a`la steak , do tego kasza i mizeria bądź buraczki... Jaki sos zrobić? Brak mi pomysłu..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak pieczesz w piekarniku w rękawie to sosik sam się zrobi pyszny.Taka w sumie woda ale jak się poleje ziemniaczki to palce lizać.A nieraz robię ciemny pieczeniowy z knora pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość comcomcom
dziwi mnie kupowanie sosow jak sie smazy mieso to sos sie zrobi przeciez a zrob pieczarkowy np albo koperkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Albo piczesz szynkę na patelni.W tym czasie w garnku przypiekasz na maśle małą cebulkę.Jak cebulka będzie podpieczona wlewasz wodę z rozpuszczoną kostką mięsną i dodajesz szynnkę.Tak wszystko dusisz.Pod koniec doprawić i dodać wody rozrobionej z 2 łyżeczkami mąki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frezzja
Szynkę pokroiłam jak karkówkę na grilla,na kotlety grubości 1,5 cm podsmażę je i właśnie na tym sosie własnym chcę coś zrobić żeby było czym kaszę polać ;-) Ciemny pieczeniowy uwielbiam,ale ostatnio już dwa razy był na obiad :D czas na zmianę..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobila w miodzie
zajebisty jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frezzja
I do szynki pasuję? Mogę prosić dokładniejszy przepis :-) Miód akurat mam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinka mala
taki sos własny studzisz lekko, zabielasz smietana,mozesz dodac cebule,koperek,przyprawy do smaku i potem lekko poddusic ciagle mieszajac,jesli duzo smietany to sama sie zredukuje,jesli chcesz gesciejszy to troche maki..nie stosuj gotowych sosów..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frezzja
A ten miodowy robił ktoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy chrzanowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frezzja
Dziewczyny napiszcie jak robi się miodowy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z miodem sie robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frezzja
A jaka surówka pasuje do szynki z sosem i kaszą....?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×