Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość White Dragon

Gdzie zamieszkać??

Polecane posty

Gość White Dragon

skończyłem 35 jestem po rozwodzie, tak sie złozyło że moja była juz mężatka pozbawiła mnie całego majątku, niekonczace sie sprawy sądowe narazie niewiele dają, a ona żyje sobie ze swoim nowym mezem kombinując jak tu zakombinować zeby jeszcze więcej wyciagnąć... ale to nie jest istotą sprawy. zaczynam wszystko od nowa, chce spłacić zaległe małżenskie długi, i znależć swoje miejsce na ziemii, zamierzam zabrać do siebie swoję dzieci bo była ma już kolejną 2-kę. Dlatego szukam odpowiedniego miasta lub miasteczka w Polsce niedaleko jakiejś dużej aglomeracji aby stworzyć sobie dobre warunki do życie, licze nba opinie. Gdzie mieszkacie i jak wam się żyje, a dokładniej interesuja mnie możliwosci zarobkowania, taniego wynajmu mieszkania, przyjemnej okolicy itd. Proszę o poważne opinie i sugestie z góry dziekuję

ja mieszkam w Opolu.. Miasto duże, ale nie jakieś super wielki typu Kraków czy Warszawa.. Wynajem mieszkania niestety drogi, ale drogo będzie wszędzie, gdzie są studenci. Możliwości, jesli chodzi o pracę znośne- wszystko zależy od Twojego doświadczenia i umiejętności.. Miasto ładne:)

Gość White Dragon
w sumie Warszawa mnie jakos odstrasza :/ ale dzieki sprawdzę . ą dlaczego tam??

Gość White Dragon
jeśtem fachowcem budowlanym, ale potrafie wiele rzeczy i mam duże doswiadczenie zawodowe, zalezy mi na tym zeby było mnie stać na utrzymanie i opłacanie alimentów puki co w kwocie 650

Gość _mysza_
Reda , Rumia , Wejherowo , Lębork to miasta blisko Trójmiasta.Blisko morze , blisko Kaszuby , wieć okolice piękne . Myślę, że życie jest tu tańsze a i mozliwości zarobkowania w Trójmieście są niezłe .

Polecam równieżOstródę :) Bardzo ładne miasteczko, cisza, spokój. Jest bardzo czyste. Ludzie są naprawdę sympatyczni. Do życia w sam raz :) OSTRÓDA numero uno ;)

Gość White Dragon
dziękuje pieknie za podpowiedzi, sprawdzam dokładnie kazdą opcję

wydaje mi się, że sam musisz podjąć tak ważną decyzję.. Na pewno znasz kawałek naszego kraju, zastanów się nad opcjami, które już znasz.. Bo coś, co komuś bardzo się podoba Ciebie może odrzucać:) Życzę powodzenia i mam nadzieję, że znajdziesz swoje miejsce na ziemi:D

Gość White Dragon
sam zdecyduję , pytam bo potrzebuje wiedzy, podpowiedzi, im więcej opcji tym łatwiej mi bedzie, bo az tak dobrze naszego kraju nie znam :)

Gość do papryczki
Proponuje na przyklad Sulejowek pod Warszawa... Lesne tereny, linia kolejowa, blisko Wawy - tam praca, mozliwosci rozwoju dla Ciebie i dzieci.

Gość do papryczki
Albo Trojmiasto lub okolice........ Gdybym tylko mogla, wynioslabym sie tam.....

bardziej zazdroszczę Ci tego, że zaczynasz swoje życie od nowa.. Zostawiasz wszystko za sobą i tyle. Tabula rasa. Godne podziwu i pozazdroszczenia:)

Gość Imielin Imielin
Imielin niedaleko Mysłowic. Raj na ziemii... Dwie szkoły (podstawowa i gimnazjum), do centrum Katowic ok. pol godziny jazdy samochodem, do Mysłowic ok 15... Świetne połączenia autobusowe (KZK GOP). Na terenie miasteczka dużo lasów, zalew imieliński ( znany, nie wiedzieć czemu, jako dziećkowicki) śliczne okolice, ścieżki rowerowe, gospodartwa agroturystyczne, jazda konna, kajaki, łowcy ryb ( :D ) Cała masa mozliwosci... Z Imielina do Bielska Białej ok 1h 15 minut jazdy samochodem, a stamtąd już tylko rzut beretem w Beskidy :))) Polecam z całego serca!

Gość Imielin Imielin
http://www.imielin.pl/imielin.php Ah, i prezydent, który jako jeden z niewielu prowadzi politykę "dla społeczeństwa, nei dla siebie" Godne uznania! Przez mieszkańców wybrany już bodajże 5 raz z kolei - sprawdza sie - miasteczko jest czyściutkie, odnowione, wyremontowane... :)

Gość flkgfosidhgthggggggggggg
finansistka85 Mieszkam niedaleko Opola. Opole to dziura I wynajem mieszkań tam nie jest nie drogi, nawet w centrum. Facet, wyprowadz sie za granice, bo u nas niczego nie stworzysz.

Właśnie dlatego mówię, że to, co jednemu się podoba, drugiego może odrzucać. Mi tam się Opole podoba. Jest gdzie wyjść na spacer, jest gdzie się pobawić w nocy, zakupy też jest gdzie zrobić. Ja nie narzekam, a wręcz jestem zadowolona:)

Gość w koszalinie
ładne miasteczko, niedrogie, tylko o pracę niełatwo - zależy zresztą co się umie i kim się jest. Blisko morza. Zielono. Fajni ludzie. Życie kulturalne na niskim poziomie (brak ciekawych imprez, co nie oznacza, że nie ma ich wcale). Bezpiecznie. Zapraszam.

Gość White Dragon
dziekuję za wszystkie posty, sprawdzam kazde zaproponowane miejsce i cos wybiorę :) najpier rzeczywiscie wyeżdżam do UK na ok pół roku zarobić troche gotówki, ale mieszkać zamierzam w polsce ...tylko z dala od tuskopodobnych i reszty PO PiSów :P szukam normalności spokoju i możliwości, z gory dziekuje za kolejne popozycje

Gość piotr5555
Ja ze swojej strony polecam Łódź i Apartamenty Zdrowie. Mają naprawdę duży wybór mieszkań i są super zlokalizowane przy parku i dworcu kolejowym. W ofercie mają także mieszkania 2poziomowe nawet do 117 m2! Jakby ktoś był zainteresowany to zostawiam namiar na ich stronę ;) http://www.apartamentyzdrowie.pl/

Gość gość
Polecam Warszawę :) Kupiłam mieszkanie na Duracza 10. Polecam bo lokalizacja jest bardzo dobra, blisko metra.

Gość gość
Topik jest z 2009 roku i Autor już się zapewne zdecydował a może ma już nową żonę? Ciekawe jak potoczyły się jego losy i gdzie zamieszkał?