Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bombala

POMOCY!!! OKULISTA PILNE

Polecane posty

Gość bombala

Cześć dziewczyny! Czeka mnie w srodę rano okulista i już się boję, bo byłam już tyle razy u tych lekarzy i szczególnie okuliści są niemili, ale to nie o to chodzi. Chciałabym się dowiedzieć jaką największą wadę wzroku można mieć, tzw. 3; 3, 5 itd. (ja nie widzę daleko). Z góry dziękuję. Czekam na Waszą pomoc!!!

Gość aszernikowy
A po co Ci to info ? Je jestem krótkowidzem i mam wadę - 10 D ... Mój znajomy miał - 16 D. Słyszałem o przypadkach - 24 D ...

Gość bombala
bo się boję, że będę zjechana przez to, że kilka lat nie chciałam nosić okularów i teraz mam większa wadę.

Gość do autora xyz
chyba przesadzasz,jak można bać się okulisty? Jak byłam nastolatką nosiłam okulary minus 1.5,potem przestałam je nosić bo uważałam ,że nie jest mi dobrze w okularach.Po 20 latach nienoszenia olularów poszłam do okulistki i od kiedy je założyłam wcale nie zdejmuję,są doskonale dobrane i czuję się dobrze,a wzrok też mi się pogorszył do minus 2,5 dioptrii.

Gość bombala
no to masz małą wadę, ale ja na lewe oko b. mało widzę, kiedyś powiedziała mi lekarka, że właściwie u mnie pracuje tylko prawe oko, że to ono wszystko wykonuje i ja na prawe oczywiscie lepiej widze, duzo lepiej, chociaz tez mam na to oko, jakas wadę, ale nie aż tak dużą jak na lewe. Pomóżcie...

Gość czyś Ty z ksiezyca spadła
a myslisz że lekarka nie ma nic lepszego do roboty tylko na ciebie krzyczeć? To że nie nosiłas okularów to twoja sprawa, spieprzyłas sobie pewnie wzrok bardziej wiec tym powinnas sie martwic a nie co lekarka powie... Swoja drogą że wymyślili takie cos jak soczewki kontaktowe...

Gość bombala
lekarka już nie raz była dla mnie niemila!! i to ciągle była inna, a o wzrok, ja się martwię, ale cóż dopiero teraz więc dlatego się martwię!!! Czy ktoś może był w podobne sytuacji, czy ktoś też ma dużą wadę?? a soczewek nosic nie bede, bo to nie dla mnie, a na pewno na poczatku mi nie pozwola!

Gość bombala
aszernikowy, a powiedz mi co widzisz bez okularów ile, na ile cm?? przeczytasz w ogole coś??