Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawko prawkooo

Z DOWODEM TYMCZASOWYM NA PRAWO JAZDY?

Polecane posty

Gość prawko prawkooo

Witam, Kilkanaście dni temu skończyłam 18 lat, wcześniej miałam dowód tymczasowy. Niby niczym oprócz daty ważności nie różni się od osobistego, jednak dziś chciałam iść zapisać się na kurs a osobistego jeszcze nie wyrabiałam. Stąd moje pytanie-czy z dowodem tymczasowym mogę iść zapisać się na kurs prawa jazdy? Nie będę miała przez to później żadnych problemów, jak np za 4 lata ważność tymczasowego się kończy?

Gość kaaasia1234567
witam. Mam taki sam dylemat, tyle ze jutro idę się zapisac :D ale myslę, że to nie będzie problem, dowód jak dowód, prawdziwe dane tam są i myslę ze niczego nie będą sie czepiać.

Gość dowód ważny 10 lat
" Nie będę miała przez to później żadnych problemów, jak np za 4 lata ważność tymczasowego się kończy?" A co to ma za znaczenie? Dowód docelowy" jest wazny na 10 lat. To co tez bedziesz mieć kłopoty za 10 lat? :-O

Gość cholera PO CO Ci prawko
ledwo po ukończeniu 18-tki ?? Na litość boską, nie rozumiem młodych lasek co ledwo 18 skończą i od razu na prawko... No chyba że jesteś bardzo wysoka i dobrze zbudowana to jeszcze jestem w stanie zrozumieć! A młode laski to na prawko idą głównie po to aby udawadniać facetom co nie mają prawka że są od nich lepsze, silniejsze i lepiej skoordynowane !! I to jest bez sensu kompletnie !!

Gość prawko prawkooo
do "cholera po co ci" - jakie znaczenie ma budowa ciała? Kobieta przestaje "rosnąć" średnio już od 18. Chcę zrobić prawo jazdy sobie teraz, przez wakacje, choćby po to, żeby w klasie maturalnej nie zaprzątać tym sobie głowy a później będzie to dla mnie problemem robić prawko i zaczynać ciężkie studia. Na dodatek mieszkam w mieście oddalonym od większych centrum handlowych toteż tracenie czasu (w sumie2,5h) na dojazd na większe zakupy staje się wtedy nie tyle kłopotliwe co męczące:o

Gość najlepiej do lekarza
"cholera PO CO Ci prawko " jakieś kompleksy trawią twój umysł? może zacznij się leczyć

Gość Fakt no fakt
Ale jak jesteś wysoka i masz duże stopy to będzie Ci łatwiej jeździć! Znam dziewczynę co ma 16 lat, 184 cm wzrostu, 43 rozmair buta i świetnie jeździ! Już dawno miałaby pawko, gdyby nie fakt że trzeba mieć 18 lat. Osobiście uważam że powinni ograniczyć minimum wiekowe 18 lat na robienie prawka, a dać minimum wzrostu! Jeśli facet albo laska byliby duzi to czemu mają nie robić prawka we wieku nawet i 15 lat ?

Gość prawko prawkooo
dobre:D uważasz, że jeśli teraz jestem drobna mój rozmiar buta to 36, to w ciągu kilku a nawet kilkunastu lat urosnę a z tym urośnie mi noga?:D Odpowiedź brzmi nie, więc wg ciebie nigdy nie powinnam zdawać na prawo jazdy a co za tym idzie tłuc się autobusami albo "zatrudniać" znajomych tudzież wydawać fortunę na taksówkę?:D Tak głupiego rozmówcy to chyba jeszcze nigdy nie miałam:)

Gość Fakt no fakt
No ale 165 cm masz? Spoko, to średni wzrost dla kobiety! Jakbyś była facetem i byś miała 165-170 cm, to byłby problem, ale laska to sobie da radę za kółkiem każda. Nawet taka co ma 150. Oczywiście będzie jej nieco trudniej pokonać widoczność, ale da radę! Facet kurdupel natomiast nie da rady :P

Gość prawko prawkooo
Co za głupota:o Mam 158. Niby dlaczego niski facet miałby sobie nie poradzić?:)

Gość Fakt no fakt
Bo wzrost ok 169-170 u faceta to nienaturalny KURDUPLOWY wzrost nie dający możliwości dobrej i dynamicznej jazdy autem! Wszystko w temacie !!!

Gość prawko prawkooo
he he a to ci dopiero dowcip:p obstawiam, że masz 13-16l :) Co do innych mających podobny dylemat-z dowodem tymczasowym bez problemu można zapisac się na kurs:)