Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j..a...

brak przerwy w braniu tabletek anty

Polecane posty

Gość j..a...

witam, chcialam sie zapytac Was co uwazacie na temat brania 2 lub 3 opakowan tabletek antykoncepcyjnych bez przerwy? mam bolesne miesiaczki, bralam novynette, troche zmniejszyly bol ale na bardzo krotko, obecnie ginekolozka przepisala mi yaz (jestem na 4 opakowaniu), jest troche lepiej ale i tak mnie bardzo boli brzuch i "w krzyzu", praktycznie na te dni jestem "wylaczona" gdzies czylalam ze nawet zdrowo jest brac po 3 opakowania bez przerwy ale nie moge tego nigdzie znalezc wiec pytam sie Was jak to jest?? czy naprawde musimy sie tak meczyc co miesiac??

to nie jest zdrowe. powinno sie robic przerwy - powinnas skonsultowac sie z ginem - moze Ci cos przepisze na zmiejszenie boli ja kiedys tez sie z nimi borykalam mi pomogly witaminy 'duowit' - zmiejszaja obfitosc okresu i bole ale jak bralam tabletki to prawie wogole nie mialam boli i bardzo malo ze mnie cieklo - moze gin powinnien Ci zmineic tabletki

Gość watpie aby to było zdrowe
w momencie gdyprzy braku jednej przerwy moga pojawic sie plamienia a co dopiero przy trzech opakowaniach i gdy nie bedzie to jednorazowe...

Gość j..a...
rozmawialam troche z ginekolog to powiedziala ze jesli nie bede chciala miec okresu to moge nie robic przerwy ginekolog zreszta stwierdzila ze jesli yaz mi nie pomoze to pewnie po prostu "ja tak mam" nastepna wizyte mam w pazdzierniku... jesli chodzi o witaminy to biore falvit obecnie jestem w 3 dniu okresu, tabletki p/bolowe nie pomagaja, jestem ogolnie wykonczona...

Gość ale wy sie nakrecacie
można nie robić przerwy - ale na pewno nie jest to zdrowe. Ja właśnie nie robie przerwy i mam plamienia od dnia w którym powinno wystąpić krwawienie. Plamienie nie jest mocne, ale podbrzusze jest lekko obolałe.

Gość j..a...

Gość //////././//./
ja tak zrobilam, mialam wyjazd , chcialam uniknac okresu i wzielam 2 opakowania cilestu bez robienia przerwy. efekt jest taki ze przed koncem tego drugiego opakowania dostalam i tak okres (troche mniej obfity niz zwykly okres, ale na pewno nie bylo to plamienie) a pare dni pozniej, po skonczeniu wszystkich tabletek dostalam znow okres....czyli w sumie 2 tygodnie okresu, bo pomiedzy nimi byl 1 dzien przerwy:/