Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etajaa

czy jecie w ciąży maliny

Polecane posty

Gość etajaa

takie prosto z krzaka ja dzis jadłam na działce a sasiadka mnie wystraszyła ze nie wolno

Gość Dziubka000000
ja jeszcze nie jadlam bo nie mam ale na pewno zjem a niby dlaczego nie wolno??? szok!!!!

Napar z lisci malin pije sie pod koniec ciay na wywolanie skorczy...ja sama zjadlam pol pudelka w 7 tygodniu i teraz mam 12sty a z dizdzia jest ok ....ale moze lepiej uwazac?

Gość ffffrfdsfSRF
Podobno nie wolno pić herbaty z liści malin bo rozmiękczają szyjkę i wg niektórych mogą sprzyjać poronieniom lub przedwczenym porodom. Ile w tym prawdy- nie wiem. Ja całą ciąże piłam herbaty malinowe (z owoców), jadłam maliny a ciążę mialam przenoszoną i wywolywaną po 2 tygodniach po terminie wiec nie zaszkodzilo

Gość Zbrzuchacona i szczęśliwa
Wszystkie owoce i warzywa trzeba dokładnie myć przed spożyciem, bo można zarazić się toksoplazmozą albo innym świństwem.

Gość a liscie to nei owoce
wiec w czy problem, wnet sie okaze że cieżarnym nic nie wolno jesc i pic!:O

Gość njoegv
ja nie jadłam

ja jadłam w ciaży maliny.... w sezonie zjadałam pudełko dziennie - niemytych. Franek urodził sie zdrowy, po terminie, nie ma żadnych uczuleń.

Gość gośćania
ludzie nie chodzi o same maliny ale o napar z LISCI malin, nie z owoców!!! i jest dopuszczalny dopiero w 9 m ciazy same maliny mozna jesc do woli ,to samo herbatki z OWOCÓW

Gość gość
ludzie nie chodzi o same maliny ale o napar z LISCI malin, nie z owoców!!! i jest dopuszczalny dopiero w 9 m ciazy same maliny mozna jesc do woli ,to samo herbatki z OWOCÓW x Pokaż mi jedno opracowanie medyczne w którym jest jasno napisane, że napar z liści malin przyspiesza poród. To taka sama bajka jak ta, że napar z całego ugotowanego koguta łagodzi bóle porodowe.

Gość Malinowa Panna 123
Oczywiście, że szkodzi napar z LIŚCI malin, a nie owoce. Każda część rośliny ma inne właściwości zdrowotne. Akurat u malin owoce są dla kobitek w ciąży ok, ale liście już wywołują skurcze. Nie demonizujmy na siłę! Głupia ta Twoja sąsiadka, że Cię tak straszy...

Gość gość
nie wywołują skurczy, tylko zmiękczają szyjke macicy

Gość gość
Napar z liści malin a nie maliny czy susz malinowy z owoców...

Gość gość
Ja jadłam bo leczą one różne dolegliwości. Zawierają kwasy organiczne m.in. cytrynowy, jabłkowy, cukry. Zawierają wiele witamin oraz substancji mineralnych. Są bardzo zdrowe. Pomagają nie szkodzą :) A mnóstwo pomysłów na malinowe dania macie tutaj w tym w artykule: http://www.kreatywna.pl/styl-zycia/smaki/daj-sie-wpuscic-w-maliny/