Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siepytamsie

czy ktoras z was miala opryzcke wargowa w I trym. ciazy?

Polecane posty

Gość siepytamsie

czy to grozne? rozn ie pisza, nie wiem co myslec

zwkłą ustną to miałam już chyba 4 razy od początku ciąży,ona nie jest groźna,tylko tzeba uwazam przy seksie,żeby partner jej nie przeniósł niżej:)

Ja mialam opryszczke jak bylam w ciazy i to bardzo czesto a urodzilam 3 tygodnie temu zdrowiutkiego i slicznego synka ❤️ wiec nie martw sie bo to nic groznego. :)

Gość siepytamsie
hmmm przeczytalam wypowiedzi kobiet ktore twierdza,ze poronily z powodu opryszczki niby lekarz tak stwierdzil ehh nie wiem juz jak jest naprawde

Gość to jest virus
I jak każdy wirus, może [zaznaczam, może] być groźny. Osobiście znam przypadek dziecka które urodziło się z ciężką wadą serca, nabytą w okresie płodowym. Lekarz kardiolog który operował małą powiedział z dużym prawdopodobieństwem że wada serca była skutkiem niewłaściwie leczonej opryszczki wargowej u mamy w trakcie ciąży. To nie znaczy że każde dziecko od mamy z opryszczką będzie miało jakąś wadę, ale nie można tego wykluczyć. Tak samo groźny może być pospolity jęczmień na oku. Nigdy nie lekceważcie nawet najmniejszych problemów zdrowotnych w czasie ciąży, żebyście potem nie musiały pluć sobie w brodę do końca życia