Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolkaa4321

czy jestem w ciąży ? proszę o pomoc

Polecane posty

Gość mariolkaa4321

hej jestem tutaj nowa i myślę że mi pomożecie więc tak : około miesiąca temu straciłam dziewictw z moim stałym partnerem... kochaliśmy się z zabezpieczeniem (prezerwatywa) i okres spóżnił mi sie 2 dni ... ale wkońcu dostałam napoczątku były to plamienia więc zrobiłam test. wyszedł negatytwny . od jakiegoś tygodnia zaczęły boleć mnie jajniki, jajniki przestały ale zaczęły boleć mnie piersi (górna część) i zrobiłam dwa testy jeden wyszedł negatywny i drugi po 10 minutach zrobiłam i też wyszedł negatwny.... o co z tym chodzi ?? mogę być w ciąży ?? proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!!!

Gość moje fusy z kawy
mówią że jek nic jesteś w ciąży.... Czy Ty czytasz to co piszesz? Miałaś przecież po współżyciu okres! SPóźnienie może być związane z emocjami jakie były przy pierwszym razie. Testy mnegatywne to czego Ty chcesz? Nie wierzysz to idź do laboratorium zrób sobie test na ciąże z krwi, chyba że mam Ci jeszcze z fusów po herbacie powróżyć?

Spokojnie, ona dopiero zaczyna, wiec to zrozumiałe, ze nie wie jeszcze wszytskiego ;) Z czasem sie nauczy ;) nie martw sie, nie jestes wciazy. a tak z ciekawoscie, ile masz lat?

Gość mariolkaa4321
mam 17 lat . i naprawde nie jestem jeszcze gotowa na dziecko... strasznie sie tym przejełam tym bólem piersi i jajników... a czytałam właśnie ze to są objawy ciąży :(

Gość administracja ex
skoro nie wiesz jak zajść w ciąże to przestań się sexić ... i problem z głowy ... a po 2 do ginekologa to już chłopak nie łaska Cie zaprowadzić ?? jak nie to daruj sobie znajomość z tym czubkiem ;)

mariolka- może najpierw nieco teorii przed praktyką? Nie masz kogoś, kto mógłby cię troszkę uświadomić? Siostra starsza, itp...?

Gość mariolkaa4321
no ja wiem... ale to był mój pierwszy raz... chciałam tylko spróbować... każdy może spróbować nie jestem taka jak inne ze puszczają sie na prawo i lewo i one wogole sie nie przejmują ... a ja sie przejełam tym bardzo... bo ginekologa też musze isc bedzie to moja pierwsza wizyta

Gość mariolkaa4321
no właśnie nie mam takiego nikogo... a rodzice by mnie zabili jakby sie dowiedzieli ze wspolzyłam

Jeszcze nei raz bedziesz sie nakręcać, ze jesteś w ciazy, chyba każda kobiet at przeżywa :) Po malutku, wybierz sie do zaufanego ginekologa ( moze ktoś ci poleci jakiegoś? ) porozmaiwiaj z nim, opowiedz mu o Twoich obawach. Wszystko bedzie ok :)

Gość bla bla ba i tyle
mariolka - do sexu to byłaś dorosła ale do tego jak zajść w ciąże to już nie ??? nie rozumiem ;/ Dam radę jak powyżej idz z chłopakiem do ginekologa - jak nie będzie chciał rzuc go bo to gnój największy jaki może życ - mówi ci to facet przed 30chą - jesteś młoda na sex a raczej za młoda i brak Ci podstawowej wiedzy i nie jęcz, że jesteś za młoda na mamusię bo robi się żenująco ....

Gość mariolkaa4321
ale on sam chce mnie zaprowadzić a ja nie chcę... a na ile procent mogę być w ciąży ?? myśle ze test by nie kłamał... a moze bóle piersi dlatego bo sama sobie wmawiam ciąże ?

Mariolka- ile razy amm ci powtarzać, zę nie jestes dziewczynow ciąży???? Pzrestań sie nakręcać . Nie jestes w ciązy!!!!

Gość kuki123
test z krwi zrób cena 22zł

Gość kuki123
bchgtak chyba sie nazywa i będzie jasne

Gość w ciąży nie jesteś
prezerwatywa o ile nie pęknie, lub się nie zsunie daje 100% zabezpieczenie. Więc ryzyko de facto jest przed a nie po. Bo pęknac zawsze może a jak juz jesteście po i nie pękła to można być spokojnym. Na dodatek dostałas okres- podczas ciązy zdarzaja się krwawienia w terminie miesiączki ale są to bardzo rzadkie przypadki i okres wtedy nie jest bolesny, ani nie tak obfity jak normalnie - gdyby był to kobiety w tym momencie by poroniły. Argument trzeci że nie jesteś - negatywne testy. Na dodatek pamiętaj test się robi z porannego moczu.

Gość njhuziokogb
na pewno jestes w ciazy gratukuje zostalas mamusia!!!!!

Gość toz to tragedia
rece opadaja......

Gość njhuziokogb
normalnie rzygac sie chce jak sie czyta tego typu topiki dziecko ile masz lat??????marsz do piaskownicy!!!!!

Gość mariolkaa4321
no na teście moim było napisane że nie ważne o której porze dnia ale ze najlepiej rano i zrobiłam około 16

Gość njhuziokogb
autorko topiku napisz do gazety DZIEWCZYNA ha ha ha ha

Gość kuki123
i co zrobisz?

Gość mariolkaa4321
pytam się tylko grzecznie...

Niby tak, ale założyłas nie jeden taki temat i mówimy ci, ze nie jestes w ciazy,a ty nadal nie jestes pewna :o

Gość JJJTJJ
"i naprawde nie jestem jeszcze gotowa na dziecko.." - A NA DAWANIE DUPY BYLAS W 100% GOTOWA? TAKIE JAK TY POWINNY ZACHODZIC W CIAZE I PONOSIC KONSEKWENCJE SWOJEJ CHCICY

Kurka jak ja uwielbiam te teksty \"nie jestem gotowa na dziecko!pomocy!\". Ale na seks, na wskakiwanie do łóżka to taka jest pierwsza. Skoro jesteś gotowa na sek to i jednocześnie jesteś gotowa na następstwa tego kroku (ciąża i choroby). Nie ma jednego bez drugiego. Albo jest się gotowym na seks i na konsekwencjię. Albo nie a wtedy nie zaciąga się chłopaków do łóżka bo sie chciało sprawdzić jak jest. Chciałaś sprawdzić jak to jest się seksić to może i będziesz miała okazję sprawdzić jak to jest być matką.

Gość pj przestańcie na nią
najeżdżać! Owszem, że temat założyła jakich wiele i dalej nie jest przekonana to owszem mozna ale że na dziecko nie jest gotowa? A wy wszystkie to co niby jesteście gotowe i od samego poczatku byłyście? I oczywiście wszystkie jak nic czekałyście do nocy poslubnej, myślałby kto.... Ja mam 23 lata, mam męża, stosuje odpowiednia antykoncepcje ale dziecko teraz to byłaby dla mnie tragedia, nie jestem na ciąże gotowa i co wtedy powiecie? Mozna byc gotowym na seks a nie byc gotowym na ciąże, jedno z drugim nie ma nic wspólnego, ale wtedy należy być odpowiedzialnym i odpowiednio się dokształcić i wiedzieć jaka antykoncepcja jest skuteczna. A tego owszem autorce jak najbardziej brakuje.

Gość czyli jak zajdziesz teraz w ci
ze to ja usniesz a jak cie mezulek hivem zarazi to sama sobie kark przetracisz?

Gość mariolkaa4321
ok

Gość pj przestańcie na nią
Nie, nie usunę. O ile byśmy wpadli to jak najbardziej dziecko się urodzi i je wychowamy i będziemy kochać, ale na poczatku na pewno nie będziemy z tego powodu szcześliwi. A co ma tutaj HIV do rzeczy? Bo ktos tutaj z tematu zboczył.

Gość nhnnhhhhhhhhhhh
glupie baby, puszczaja sie jak suki z cieczka apotem dziecko ze nieszczescie. zakorkujcie sobie te dupy i nie bedzie problemy idiotki