Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co tu robic23

Odwieczny dylemat - wybrać chłopaka czy studia?

Polecane posty

Gość i co tu robic23

Oboje mieszkamy w nadmorskiej miejscowości, on studiuje na lokalnej uczelni, za rok zrobi magistra. Ja zdałam w tym roku maturkę i w sumie dla sprawdzenia siebie złożyłam papiery na moje wymarzone dziennikarstwo na UW. Nie podejrzewałam nawet w najskrytszych snach, że się dostane, ale wczoraj dowiedzialam się, że jednak mnie przyjęli. I urodził się problem. Zrezygnować z lepszej uczelni żeby móc być blisko mężczyzny, którego kocham? Czy może troszczyć się o swoje szanse? Nikt jeszcze nie wie, że się dostałam z rodziny i bliskich... Studia byłyby powiązane z mieszkaniem w akademiku, raczej nieczęsto wracalabym do domu.. On też studiuje i pracuje więc praktycznie nie mielibyśmy przez rok kontaktu. Po roku on może przeprowadzić się do Warszawy, ale czy już nie będzie za późno? Czy ktoś podejmowal taką decyzje w życiu? I czy żałuje?

Gość TIC TAC pomoże
studia - chłopak i tak Cie rzuci, studia Ty mozesz rzucic, ale one Ciebie nie ;)

Gość mza
Moja koleżanka ambitna zostawiła chłopaka w Krakowie (chociaż tam też są uczelnie!) ale chciała do miasta, do Stolycyy i się dostała...:) straciła 3 letni związek :) :) :)

Gość mza
tic tac - ze studiów też mogą wyrzucić :) :) :)

Gość i co tu robic23
mój też jest niemal 3-letni...

Gość gwiazda_
ja wybrałabym chłopaka. studiować można wszedzie, a miłości wszedzie nie znajdziesz.

Gość i co tu robic23
No tak, ale studia się różnią... UW to dobra uczelnia, zawsze miałabym później łatwiej w życiu niż po moim lokalnym uniwerku... To tylko rok i aż rok..:(

Gość ollllllo
skonczylas liceum, podejdz do zycia powaznie.jesli zwiazek jest powazny to rok rozłaki tylko was wzmocni i potwierdzicie swoje uczucia, studia sa bardzo wqzne i uczelnia tez, idz na studia a jak chlopak ma za rok do ciebie dolaczyc to super, ja bylam w zwiazku na odleglosc 2 lata i to duza wieksza odleglosc i dalismy rade pozdrawiam

sam papierek z renomowaną uczelnia nie wystarczy do znalezienia dobrej pracy:)uwierz mi.......jesli zalezy Ci na chlopaku-zostac i idz na ten lokalny uniwerek.........a jesli chcesz poszalec,poznac innego to wyjedz;)

Gość i co tu robic23
no ciezko mi uwierzyc, ze rok rozłąki nic miedzy nami nie zmieni...

Gość Ju........................
Najlepiej pogadaj o tym z chłopakiem i razem podejmijcie decyzję.

Gość gwiazda_
Świstek to nie wszystko.

Gość jak bedzie mu zalezalo
to bedzie przyjezdzal

dwa pytania - czy planujesz z tym facetem cale zycie, i czy on planuje je spedzic z toba? jezeli na 2 pytania odpowiedz jest twierdzaca - zostan przy nim. jezeli na ktorekolwiek pytanie odpowiedz brzmi \'nie\' - jedz sie edukowac na swietnej uczelni:) ps. czy jestes pewna ze na bardzo dobrej uczelni dasz sobie rade ?

To nie musi być rozłąka - możecie się przecież w weekendy czasem odwiedzać :) No i komunikatory wszelkie i smski zostają. Rok można spokojnie przetrwać.

Gość i co tu robic23
no bedzie przyjezdzał, ale raz na miesiac moze.. wiecej nie da rady, przeciez wiem. a ten świstek duzo by mi dał, bo powiedzmy, ze mam znajomosci i potrzebuje tylko swistka zeby móc pracować w świetnym miejscu.

Gość ktoooo
kto wam naopowiadal takich bzdur ze latwiej jest znalesc prace po renomowanym uniwerku ? chyba tak sie dowartosciowuja ci co co na nich sa dla pracodawcy liczy sie doswiadczenie i to co umiesz

Gość jesli facet jest dojrzały
to bedzie chciał dla ciebie jak najlepiej i sam ma bedzie cie namawiał na te studia.to bedzie sprawdzian dla waszego zwiazku - jak sie okaze ,ze to nie było to, to nie bedzie po czym płakać, a jeśli to was tylko umocni

Gość i co tu robic23
koreanka, planujemy oboje wspólną przyszłość, z mojej strony jest to bardzo szczere i głębokie uczucie i wierze że on czuje to samo... Pytanie brzmi - czy jesli zostane to nie bede go do konca zycia obwiniac o to?

Gość 1234567....
rozmawiałaś ze swoim chłopakiem na ten temat ? może od tego powinnaś zacząć ....a może okaże się że jest jak najbardziej za Twoimi studiami w W-wie ....najpierw porozmawiaj i razem podejmijcie decyzję miłość oczywiście jest w życiu najważniejsza ale wykształcenie i realizowanie samej siebie też jest ważne ....żeby po latach nie okazało się że kiedyś mu zarzucisz że dla niego zrezygnowałaś z własnych ambicji

Gość gwiazda_
jak masz znajomości to choćbyś skończyla łopatologie to robotę i tak znajdziesz.

Dobra, ale dziewczyna chce tam studiować, więc moim zdaniem powinna, skoro jej zależy. Na dodatek jeśli jej ukochany deklaruje się za rok przenieść do niej :)

Gość nie rezygnuj absolutnie ze
swoich planów i ambicji. To właśnie jest błąd kobiet. Facet jest ważny, dla miłości zostanę, poświęcę się itd. A potem całe życie to kręci się w kółko, kobieta się poświęca, rezygnuje z kariery, gotuje, siedzi w domu, wychowuje jego ukochane dzieci a na koniec dowiaduje się że on ma inną, ale zostaje bo co ma zrobić skoro mu wszystko poświęciła? Wiem, że trochę tu już generalizuje i widzę skrajności, ale dlaczego to TY akurat masz rezygnować ze swoich planów i poświęcić się? A on nie może? Rok wbrew pozorom to nie długo, tym bardziej, że pierwszy rok na studiach jest trudny i będziesz pochłonięta nauką. A spotykac się przecież możecie. Skoro to taka miłość to przetrwa tą próbę. Pamiętaj, że facet to nie wszystko i nie wolno go stawiać zawsze na pierwszym miejscu

Gość i co tu robic23
Chyba jednak bede musiała mu powiedziec, ze dostałam się na UW. On nawet nie wie, że złożyłam papiery... A co do moich znajomosci to nie mam az takich macek zeby mnie przyjeli do tej pracy jeśli nie skoncze dobrej szkoły. Tam nie przyjmują bez świstka i kropka.

Gość gwiazda_
1 rok moze bardzo wiele zmienić.

Gość ktoooo
a jaki kierunek chcesz studiowac ?

Gość nareszcie
no jak mój chłopak by powiedział "jedź do warszawy" to bym sobie coś pomyślała...jak nawet na 2 dniowy koncert mnie nie chciał puścić...jak Twój Cię pusci to znaczy że będzie się dobrze bawił :) Ty zresztą też możesz z dala od niego...

Gość idzi co wszystko widzi
no to po jaką cholere pytasz o zdanie innych? zrób jak chcesz. Najwyżej będziesz płakac krokodylimi lzami, kiedy się okaże że twój men znalazł sobie inna bo ona była blizej.

Gość i co tu robic23
Dostalam sie na dziennikarstwo i komunikację społeczną, specjalność dziennikarska...