Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wiem nie wiem

DZIEWCZYNY- PROBLEM Z MAKIJAŻEM

Polecane posty

ide w sobote na wesele i tak sie zastanawiam nad makijazem. zawsze do pracy i na codzien uzywam troche pudru, kredke do oczu i tusz, ust nie maluje-tylko pomadka ochronna. Na to wesele uzyje dodatkowo rozu,zeby ozywic twarz,ale jakoś nie chce uzywać cieni. wydaje mi sie,ze jak pomaluje powieki cieniem to jestem przemalowana, co wy o tym sadzicie?

dodam ,ze jestem brunetką , mam brązowe oczy i jasną karnację

Jak idę na wesele zawsze maluje mnie kosmetyczka..na codzien maluje sie tez tak delikatnie jak Ty. Ale uwierz mi ,że to co potrafi kosmetyczka zrobić z cieniami na Twoich oczach jest cudne :) sama tez sie nie lubie cieniami malować...ale jakz robi to kosmetyczka to jestem bardzo zadowolona :)

myśle że jak użyjesz cieni w miarę rozsądku i odpowiednio je dobierzesz do kreacji to nie będziesz wcale przemalowana

Gość
odpadaja na pewno cienie niebieskie moim zdaniem nie pasuje one nikomu :O

Gość wizazystka183
moze zamiast kredka pomaluj oczy cieniem skoro nie chcesz miec pelnego makijazu

Nie każda kosmetyczka potrafi malować. Niektóre niestty uzywaja cieni tak, ze kobiety wygladają, ajakby miały podbite oczy... Słyszałam wiele na ten temat. Oczywiscie nie każda jest taka i tzreba trafić na naprawdę dobra babkę, aby łsadnie malowała. Jesli źle sie czujesz w cieniach, nie musisz ich uzywać. Albo niewiele, z rozwagą.

Skoro malujesz oczy kredką, mozesz pociagnać kreske an górnej pwoece troszke za oko, nadajać im koci kształt, dół oka zastawiajac w spokoju, bez kresek :) wtedy cień ejst zbędny. Mam podobna urode do ciebie, z tym, ze mam zielone oczy, ot taka pani zima ;) Tez nie uzywam cieni, ale róz tak, bo mam jasna karnacje, i on troszke :ozywia" twarz :)

Gość juisw
jaki masz kolor kreacji ?

ciemna śliwka plus czarne dodatki

cholerka -podobają mi się takie kocie oczy,ale chyba nie bede umiała sama sobie zrobić taki makijaż

Gość juisw
jesli sliwkowa sukienka to pasowałby makilaz Smokey eyes - przydymione oczy. Makijaz idealny na wieczór,ale skoro sie nie malujesz cieniami to moze byc dla ciebie za mocny. Oczywiscie perfekcyjnie moze go zrobic tylko wprawiona kosmetyczka. Moze nalóz jakis delikatny ,złoty cien ( brunetkom z ciemnymi oczami ładnie w złotym) lub jakis bezowy- naturalny

Gość
o kurcze sama ogladam ten filmik co podałam :classic_cool: któras poznaje ta kredke co używa od 2 minuty ? firma etc?

smoky eyes barrrdzo mi się podoba, ale do tego trzeba mieć wprawę. A powiedzcie mi - czy to prawda,że nie powinno się dobierać koloru cieni do sukienki ?

autorko- cos podobnego, ale jeszcze nie to, poszukam czegoś :) Złoty... hm... Jestem brunetka o ciemnych o czach i zimnym typie urody. przy złocie wychodza mi wszelkie mankamenty jej, wiec to nie jest do końca prawda.

Gość xeniasss
niektórzy malują się pod kolor sukienki. Ja słyszałam,ze nie powinno sie malowac pod kolor oczu np. szare oczy - szary cień, zielone oczy - zielony cien. Ale nie wiem czy to prawda, wydaje mi się ,ze mozna sie malować pod kolor oczu, bo kontrasty nie zawsze ładnie wygladajką No nie wiem nie wiem - mozesz napisac jakie teraz króluja stroje na weselach? Sama niedługo idę , ale nie wiem jaką kupic sukienkę. Co jest teraz modne?

ja tez nie wiem- napiszę po sobocie. Ja nie kierowałam się modą-kupiłam to,co mi sie podoba i wiem,ze jeszcze nie raz załoze. podejrzewam,ze na weselach modne sa raczej jasne kolory, a ja z ta śliwką moją -ale kocham ten kolor i w nim czuję się dobrze :)

odpowiedni cień ładnie wydobywa i podkreśla kolor tęczówki :) zielone oczy- fiolety piwne- grafity :)

Pozostaje jeszcze jedna kwestia, o której nikt tu nie wspomniał. Jeśli na codzień sie nie malujesz cieniami, możesz nie czuć się komfortowo w pełnym makijażu. Jeśli będzie ciepło, Ty zapocisz się podczas zabawy, cienie (nawet niektóre niby lepsze) zaczną się schodzić w zagięcu powiek i będziesz musiała co chwilę je poprawiać. To oczywiście gorszy scenariusz, ale jednak...

mam grafitowy cień , tylko co z tego wyjdzie...