Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtertert

pytanie do osob sprzedających na Allegro

Polecane posty

Gość rtertert

Witajcie. Pytanie to kieruję do osób które dużo i od dawna sprzedają. Od niedawna sprzedaję na Allegro ubrania i zauwazylam że od około konca czerwca sprzedaż idzie bardzo, bardzo kiepsko. Jest o wiele mniej ofert, ceny niższe. Co się dzieje? Czy to ze względu na wakacje? W tym miesiącu mam sporo strat i zastanawiam się czy nie przerwać sprzedaży w okresie letnim i zacząć znów od września.

ja slyszalam ze na allegro na wakacje czesto jest kiepsko - no bo kto siedzi w domu i zamawia zamiast gdzies wyjechac czy po prostu wyjsc sobie odpoczac?

zawsze sprzedaz maleje w wakacje itp - jesli chce sie ustrzelic okazje to najlepij zalicytowac aukcje konczaca sie w np dlugi weekend

Gość krokusssek
niestety cos w tym jest... zawsze w wakacje obroty są dużo mniejsze, ale u mnie nigdy nie na tyle by zamknąc interes na wakacje...

wakacje to taki okres gdzie handel ubraniami się zatrzymuje bo ludzie zazwyczaj tego typu rzeczy kupują wiosną i jesienią

Gość rtertert
Hmmm.... Wystawiam bardzo dużo i gównie w licytacjach. W tym miesiącu wychodzę właściwie na zero, bo zyski (sprzedaje się tylko niewielka część rzeczy i to taniej niż się spodziewam) są równe a nawet mniejsze niż koszty które poniosłam (kupno od producenta, wystawienie + prowizja - a często wystawiam z wyróznieniem, wytłuszczeniem lub jako produkt promowany). Przed wakacjami było zupelnie inaczej, zyski miałam wysokie. Zastanawiam się dlaczego tak jest? Ludzie oszczędzają na wakacje albo nie ma ich w domu tylko są już na urlopach?