Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hggfhgfhfgh

Jaki śpiwór wybrać?

Polecane posty

Gość hggfhgfhfgh

Wyjeżdżam na dwa tygodnie i potrzebuję zakupić śpiwór, spać będę w camperze (w zeszłym roku o tej porze było jakoś zimno, miałam stary, firmowy, dobry śpiwór typu mumia i dzięki temu nie zamarzłam ), nie przewiduję użytku tego śpiwora w warunkach typowo "turystycznych" (chodzi o namiot itd). Jaki śpiwór powinnam wybrać, żeby nie przepłacać ale jednocześnie nie zaopatrzyć się w chłam? I jeszcze nurtuje mnie kwestia czy wybrać mumię czy "tradycyjny"... zastanawiam się, czy w mumii nie będzie za ciasno? Ten mój stary śpiwór był sporo za mały (głowa mi nieco wystawała ) ale ogólnie go sobie chwalę więc może pozostać przy tej mumii..?

Gość hggfhgfhfgh
up! :classic_cool:

Gość hggfhgfhfgh

Gość hggfhgfhfgh

zalezy, jak lubisz spać, czy zawijasz się w kołdrę jak w kokon, czy potrzebujesz dużo miejsca myślę, że do samochodu będzie dobry kazdy śpiwór i nei ma co wysilać się na jakiś firmowy czy puchowy jak lubisz się szczelnie owinąć i jestes zmarźluchem, pamiętaj, żeby zamek z śpiworze był zasłonięty listwą na rzepy acha, przy kupnie zwróć uwagę na tzw. komfort spania, czyli najniższą temperaturę otoczenia, przy której dany śpiwór zapewnia komfortowe ciepło - dodaj sobie co najmniej 5 stopni :) czyli jak pisze, ze komfort jest przy +10, to przyjmij, że przy tych +10 będzie Ci zimno, przy +15 dopiero ciepło

Gość hggfhgfhfgh
Dziękuję za odp ;) No właśnie, chodzi też o to, żeby nie było np za gorąco :)

jak Ci będzie za ciepło, to zawsze możesz się rozpiąć :) z drugiej strony, w samochodzie zawsze możesz sie jeszcze nakryć kocem