Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

DIETA KARMIACEJ-POMOZCIE

Polecane posty

PDZIELCIE SIE PROSZE WASZA WIEDZA.CZY MOGE JESC SUROWE OWOCE?ARBUZ JAGODY?JAK TO JEST PODCZAS KARMIENIA?

ja jem wszystko (w granicach rozsadku) , synus miał 2 razy kolke - raz po spagetti, raz po kurczaku z kfc, nie pije gazowanego, nie przesadzam czosnkiem - przez pierwszy miesiąc nie przesadzałam ze smazonym. Synek jest zdrowy, nie ma uczuleń. Połozne w szpitalu same mówiły, zeby jeśc to co w ciązy. Ponoc za granicą w ogóle nie ma czegos takiego jak dieta mamy karmiącej.

Gość bez paniki
MOżesz jeść i pić wszystko tylko musisz patrzeć na dziecko - jak zaczynasz to powolutku zacznij od lekkich gotowanych potraw ( gotowana pierś, surówka z marchewki i jabłka - rosołki krupniczki ) jest ok to urozmaicaj sobie - ja tak robiłam i po pewnym czasie mojej córci nic nie przeszkadzało :) a gazowane można pić - dziecku sie po tym wzdęcia nie robią bo bąbelki nie przenikają do pokarmu :P o gazowanym sie mowi zeby nie pić bo słodkie i sztuczne :P A i nie wpadaj w paranoje - ja jak słuchałam wszystkich po porodzie to przez póltora tygodnia NIC nie jadłam!! rozumiesz a jak zaczełam robić po swojemu to ok :) Raz miałam wyrzuty własnie po połtora tygodnia wmusiłam w siebie z 5 łyżek pomidorówki - i jak moja mama usłyszała to MATKO BOSKA POMIDORY PRZECIEŻ NIE WOLNO!!!!!!!!!!!!!! ryczałam pół nocy ze małej coś bedzie ze przeze mnie ze zła matka moj mąz głupiał- pocieszał, tłumaczył a ja swoje ale córci nic :P po tym przekopałam pół netu i juz sobie nie dawałam nic wkręcić :) a najlepsza była lekarka do której poszłam jak mała nie przybierała ( mojej akurat nie było ale nie wiedziałam bo mają to samo nazwisko - jakaś rodzina tojest) a tamta spoko jak karmie tylko tego nie ruszać tego nie jesć bo coś tam srośtam mała bedzie miała bóle i w ogóle a ja to wszystko juz jadłam co ona wymieniła i spoko!!!!! a na poczatek - urozmaicaj powolutku i patrz na dziecko Możesz robić sobie w ramach urozmaicenia od piersi kurczaka - mięso mielone pomieszane z ryżem dopraw sobie i uformuj z tego pulpety ( ryż ugotowany na pól miękko) do wody na 20 minut i gotowe :) pamietaj stopniowo zacznij i będziesz mogła bez problemu za jakiś czas pizze wsunać - o ile dziecko nie będzie alergikiem - bo w takim przypadku juz nie wiem nie mogę pomoc ( btw ja jestem maż jest a mojej Ju nic nie wychodziło )