Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyziola

Jak nasze praprababki radziły sobie bez prostownicy, lokówki, solarium, tipsów??

Polecane posty

Gość pyziola

tylko podziwiac ja bez prostownicy zyc nie umiem:)

Gość miały takie rozgrzewane
w ogniu lokówki, prostownice raczej nie bo modne były loczki

Gość ppommocyy
to lepiej uwazaj, jeszcze troche i ci kudły wypadna od tego prostowania ;/

Gość jhgjg
tez nie korzystam z tych rzeczy

Gość dżaba
ty nie nabijaj sie z naszych prababek bo tak naprawdę one miały piękne długie gęste włosy myły je w wodzie deszczowej co wzmacniało cebulki nie to co teraz laski mają na łbie, jakieś dopinki, przylepki, farbowane, wylniałe, zniszczone, rzadkie liche itp babki miały ładną cerę , gładką, nie było tylu używek co teraz i jedzenie nie było takie sztuczne naładowane emulgatorami uważanie że nasze prababki były nieciekawymi kobitami to błąd

Gość pyziola
wiem, tylko jestem ciekawa jakie one miały swoje sposoby na urode:)

Uwielbiam oglądać stare zdjecia, gdzie meżczyźni mieli wąsik :) kobiety wygladały pieknie i naturalnie :) Widocznie miały swoej sposoby :)

Gość fikimikifiki
Przynajmniej facet kładł sie i rano budził przy tej samej kobiecie.Teraz idzie do łóżka z seksi laską ,budzi się przy maszkaronie:-o i zastanawia jak mógł z czymś takim isć do łóżka :P

Gość pyziola
wlasnie, naturalnosc była, jest i będzie w modzie, a przynajmniej powinno tak byc

Gość pyziola
włosy to miały piękne, gęste i mocne, a przede wszystkim zdrowe. A my pakujemy na włosy te odżywki, maseczki, ale czasem to to niewiele pomaga

Gość skoro się nudzisz
eeeeeeeeeeeeeeeeeetam - miały specjalne szczypce do prostowania rozgrzewane na węglach i takie jakby żabki do robienia loczków. Brwi czerniły węglem a kolorki robiły burakiem :) A tipsy - nikt przy zdrowych zmysłach nie robi nic sztucznego...

Gość pyziola
To ciekawe jak to było u nich z depilacja:)

Raczej były naturalne wpełnym znaczeniu tego słowa :D oczywiscie nie wszystkie, ale z reguły... tak :)

kiedyś też się nie goliły i nikomu to nie przeszkadzało :) \"kudłata\" noga była ok - teraz sobie nikt czegoś takiego nie umie wyobrazić. ps. ja też jakoś sobie radze bez prostownicy, lokówki, solara i tipsów :) moja mama jak była młodsza - teraz jej się nie chce - to stosowała takie naturalne metody pielęgnacji. Myła buzie płatkami owsianymi, na włosy robiła odżywkę z żółtka z cytryna i oliwą i musze przyznać że i buzie i włosy ma genialne jak na swoje lata

Gość trushi
ja tez nie korzystam z zadnych prostwnic ani tego typu... wlosy wysuszylam suszrka chyba tylko ok 4 razy w zyciu (mam 28 lat), nie lubie opalenizny wiec sie nie opalam, a nasze prababki tez raczej unikaly slonca, bo wtedy biala skora byla kanonem piekna... wiec solarium nie mialoby wziecia raczej... ;)

Gość fgajewrfg
fajniutko